annonse
annonse
Test af: Sony STR-DN1040

Stor og ubesværet lyd

Et bredt og naturtro lydbillede kombineret med god slagkraft får os næsten til at tro, at denne receiver er havnet i den forkerte prisklasse.

Lyd & Billede mener

Fremragende dynamik Stort lydbillede AirPlay Wi-Fi
Ingen pladespiller-indgang
annonse

Sony er blandt de få producenter, der indbygger Wi-Fi i receivere i denne prisklasse. Men hvor forgængeren også havde Bluetooth integreret, er denne funktion udeladt i STR-DN1040.

Musik kan streames via DLNA eller AirPlay, der er internetradio, og enheden kan fjernstyres fra en Android- eller Apple-mobil. Der er to apps: TV SideView giver generel styring af receiveren, mens Network Audio Remote er specielt til streaming. Sidstnævnte giver den glatteste og hurtigste streaming-oplevelse via DLNA af alle receiverne, men kan stadig ikke måle sig med AirPlay, der absolut er den letteste måde at streame musik på.

Autokalibrering går meget hurtigt. Et par polyfoniske toner, og systemet er sat op. At lave manuelle justeringer bagefter er ikke nær så overskueligt, da man må ind i hver enkelt kanal og justere alle parametre såsom volumen, afstand og størrelse, uden at man kan se, hvad de andre kanaler er sat til, før man går ud igen.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten imponerer virkelig. Dialoger er klare og naturlige, og klangbilledet er stort med en fyldig mellemtone, som dog ikke stikker ud fra helheden. Det lyder usædvanlig sømløst, og kanalerne hænger rigtig godt sammen, hvilket giver et meget omsluttende surround-lydbillede. Det her er virkelig godt.

Den dynamiske kontrast er bedre end med nogen anden receiver, vi kender til denne pris. Sony er ikke langt bagefter dyrere receivere som Yamaha RX-A1030. Ved moderat lydstyrke får man indtryk af, at Sony har lige så mange kræfter som de større muskelbundter. Når der skrues op for volumen, bliver det dog klart, at det har den ikke. Med lyden i stuen på biografniveau bliver receiveren stakåndet i de mest energiske scener. Det er dog at forvente og trækker ikke ned.

Sony_STR-DN1040_bakside

Også musik nyder godt af det åbne lydlandskab. Lyden er behagelig med en stabil basgengivelse. Strengene på en klassisk guitar lyder klart og sprødt uden at blive pågående. Klaver klinger nydeligt ud.

Det her må være den bedste surround-receiver i prisklassen, foran både Onkyo TX-NR626 og Yamaha RX-V675!

Fakta & Rating:
 • Pris: 5.499,-
  • 8 x HDMI ind (MHL foran), 1 x HDMI ud
  • 3D og 4K opskalering
  • 7 x 100 W (6 ohm)
  • DCAC højttalerkalibrering
  • Trådløst netværk og Bluetooth
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernbetjenings-app til iOS og Android

  Læs også:

  Hjemmebiografens gladiatorer

  Topmodellerne blandt surroundreceivere kæmper om den ultimative hjemmebiografoplevelse. Det koster, men hold fast hvor det lyder!

  Kompakt og kompetent biograf

  Du behøver ikke at fylde stuen med højttalere for at forbedre tv-lyden. I mange tilfælde holder det med to højttalere og en subwoofer. Og Blu-ray selvfølgelig.

  Bedst på lyd (bedste i test)

  Harman/Kardon BDS 4709 er testens decideret kraftigste system. Et underholdningscenter som virkelig giver valuta for pengene.

  Biograf i dagligstuen

  Disse fem receivere er skabt til at være centrum i hjemmebiografen. Med masser af kanaler, indgange for alle tænkelige signalkilder og forstærker-effekt nok til at fylde stuen med actionbrag, er fundamentet lagt for en filmoplevelse på sofarækken.

  100 tommers 3D på udsalg

  Ønsker du fuld 3D-valuta for pengene og at kunne blæse billedet op på et 100 tommers lærred? Optoma har klaret kunststykket til under kr. 7.000!

  Hjemmebiograf på tilbud

  For at få gode film- og musikoplevelser er det vigtigt, at lydanlægget lever op til et minimum af lydkvalitet. Her testes forskellige løsninger til en slunken tegnebog.

  Heftig surround fra billige forstærkere

  Først med lidt kraft under panseret, kan man for alvor begynde at tale om ordentlige hjemmebiografoplevelser. Og som disse surroundreceivere beviser, behøver det slet ikke vær så dyrt.

  Kraftige 3D-surroundreceivere

  Skal du overgå biografoplevelsen hjemme og desuden få musiksamlingen til at glimre, kommer du ikke udenom en kraftig kvalitetsreceiver. Gerne med netværksstøtte.

  Billigt kraftværk

  Harman/Kardon stiller med den billigste receiver. Dette er et rent hjemmebiograf kraftværk, uden særlige tillægsfunktioner.

  Dejlig lyd for ører – og øjne

  Når mange højttalere skal fylde stuen, vil det for mange være vigtigt, at det skal se godt ud. Det koster lidt ekstra, typisk omkring 12.000 kroner og opefter, for noget som lyder godt på både film og musik.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse