annonse
annonse

Test af: Sony VPL-VW95ES

Sony VW95ES

Lyd & Billede mener

Fremragende farvegengivelse Jævn detaljeskarphed Bredt kontrastomfang
Reduceret grundskarphed
annonse

Projektoren er relativt stor og nem at sætte op. Med motoriseret optik og konvergensjustering af de tre billedpaneler får man nemt gang i Sony-projektoren, som tilmed yder rigtig godt selv uden kalibrering. Den har ingen form for opskalering fra almindelig 2K HD-opløsning til 4K-opløsning, men så længe lærredet ikke er for stort i forhold til betragtningsafstanden, er der ikke noget at udsætte på skarphed og detaljeopløsning. JVC-projektoren er faktisk lidt skarpere på stillestående scener, men så snart der bliver mange bevægelser, viser det sig, at Sony-projektorens bevægelsesprocessering fungerer bedre end JVC’s. Billedet beholder skarpheden selv i hektiske actionscener.

Sony VW95ES kan også opskalere 2D til 3D og gør det ganske godt, men det er ægte 3D, der er sagen. For på det område er VW95ES blandt de bedste, vi har testet. Faktisk næsten lige så god som – den billigere – Epson TW9000. Der er ganske vist crosstalk her også, men det er mindre synligt end på X70R.

Sortniveau og kontrastgraderinger er fremragende, men VW95ES har ikke helt den samme dybde i sort som X70R, selv om det i praksis ikke skiller meget i kontrastgraderinger. Farvegengivelsen er kort og godt i topklasse. Efter kalibrering sidder hudtoner og komplementærfarver, som de skal. Tilsyneladende ser billedet lejlighedsvis lidt blegt ud, men det skyldes kildematerialet og ikke en kalibreret VW95ES.

Fakta & Rating:
  • Opløsning 1920 x 1080
  • Panel 0,61" SXRD
  • Billedstørrelse 40-300" 16:9
  • Objektiv 1,6x zoom motoriseret
  • Maks. lysstyrke 1000 lumen
  • Maks. kontrast 150.000:1
  • Laveste opgivet støj 20 dB
  • Lyskilde 200 W UHP
  • Vægt 11 kg
  • Mål (b x h x d) 47 x 17,9 x 48,9 cm
  Producent:
  Sony
  Pris:
  44.000,-

  Læs også:

  I samme gruppetest:

  Kalibrering
  Dagens duellanter har valgt to vidt forskellige fremgangsmåder til opbygning af kalibrerings-software.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.