annonce
annonce

Panasonic TX-L47ET60

Stor forbedring

Panasonic satser knaldhårdt på LCD i år og kommergodt fra start med det budgetvenligeTX-L47ET60.

Suverænt sortniveau Flot menusystem
Tynd lyd

Hos Panasonic har det altid været plasmateknologien, der har stået højest i kurs, men parallelt med det har de også videreudviklet LCD-skærmene. Det ser vi specielt på årets modeller, hvor tv’erne har fået en kraftig ansigtsløftning på både eksteriør- og indholdssiden.

Den første model, vi tester, kommer fra ET60-serien, som ligger under de dyrere DT60 og WT60 på rangstigen. Forskellen er primært noget enklere billedpaneler samt manglen på indbygget videokamera, som påvirker nogle af smart-finesserne.

Brugervenlighed og finesser
L47ET60 har udstyrsmæssigt meget tilfælles med plasmamodellen P50ST60. Fjernbetjeningen, tilslutningsmulighederne og menusystemet er næsten nøjagtig magen til. Den nye Home Screen kan også her skræddersys med det indhold, man vil se. F.eks. kan man placere en genvej til Netflix-app’en direkte på startskærmen. 47ET60 understøtter også Skype, men selve videokameraet er – ligesom i 50ST60’s tilfælde – ekstraudstyr.

Billedkvalitet
Panasonic har alle årene hævdet, at plasma giver overlegen billedkvalitet sammenlignet med LCD, men det har ikke hindret dem i at videreudvikle deres LCD-skærme. 47ET60 bruger et såkaldt IPS (In-Plane Switching) LCD-panel, som giver en bredere indsynsvinkel end almindelige LCD-skærme. Det mærkes ved, at man kan sidde længere ude til siden for skærmen, uden at farverne bliver udvaskede og blege – lidt sådan som man oplevere en vaskeægte plasmaskærm.

47ET60 har i lighed med sin plasmabror en rigt balanceret farvegengivelse, og vi tror, at mange traditionelle plasmaelskere vil foretrække Panasonics version af LCD frem for konkurrenternes: Farverne er meget neutrale og uden påfaldende farvestik, når vi sætter skærmen til ægte biografmodus. 47ET60 kan ganske vist ikke helt måle sig med sortniveauet fra LG’s dyrere 860-serie, ligesom det heller ikke er lige så knivskarpt og støjfrit som Samsungs 8000-serie. Men når prisen tages i betragtning, må Panasonic alligevel anses for rigtig godt.

Konklusion
Panasonic TX-L47ET60 gør et mærkbart hop i forhold til sidste års modeller fra Panasonic, både når det gælder design, billedkvalitet og brugervenlighed. Hvis den 47 tommers model, vi tester her, bliver for lille, er det også tilgængeligt i en 55 tommers udgave til ca. 15.000 kroner.

panasonicapps

TX-L47ET60 benytter samme smart-portal som TX-P50ST60 og har tjenester som Netflix, Viaplay, SF Anytime, Skype, YouTube, Facebook, Twitter og Eurosport Player indbygget.

Bedste pris på Panasonic TX-L47ET60
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 47" LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • Optisk lydudgang
Pris: 9999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-