annonse
annonse

Test af: LG 55UB950V & Sony KD-55X8505B

Titanernes kamp

LG og Sony er to af de mest fremstormende tv-producenter lige nu. Men hvem har det bedste 4K-tv? Her støder de sammen i en seriøs duel!

annonse

De nye 4K-tv’er giver os, hvad vi længe har ventet på: Næste generations billedformat, der byder på skarpere billedinformation og flere detaljer end nogensinde før.

Et 4K-tv har fire gange så høj opløsning som et almindeligt Full HD-tv. Kombineret med en skærm på 55 tommer eller mere giver det en billedoplevelse, der – når det er bedst – kan tage pusten fra dig. Men ikke uden forbehold: Mængden af ægte 4K-indhold er stadig sparsom, og ethvert 4K-tv skal derfor også kunne gøre det godt med konventionelle Full HD-signaler.

Af de store tv-producenter er det måske LG og Sony, der er mest aggressive i øjeblikket. LG introducerede deres OLED-tv’er på markedet sidste år, mens Sony var først ude med 4K-skærme. I år er konkurrencen tilspidset, og de fleste producenter tilbyder 4K LED LCD-modeller.

Indholdet kommer
Sidste år var 4K-skærmene lige begyndt at komme på markedet. I år har de allerfleste tv-producenter lanceret fjernsyn med 4K-opløsning, og priserne er på vej ned. Indtil for nylig var der dog meget lidt tilgængeligt videomateriale at se på disse skærme. Men der begynder så småt at ske noget. Amerikanske Netflix slog for nylig dørene op til deres filmtjeneste i 4K-kvalitet og tilbyder nu serier som House of Cards, Orange Is the New Black og Breaking Bad i 4K.

Test af: Sony KD-55X8505B

Den japanske producent har hevet flere gode tv-modeller op af hatten i år, og på papiret er 55X8505B måske det mest spændende af dem alle. En billigere version af topmodellenLæs hele testen her...

Test af: LG 55UB950V

LG har fået meget opmærksomhed det seneste års tid ved at være den eneste producent af OLED-skærme på markedet. OLED (organiske lysdioder) repræsenterer på mange måder en ny æra indenLæs hele testen her...

Læs også:

Back in black

Samsungs flagskibs-tv er tilbage i ny aftapning. Denne gang med en billedkvalitet, der er en topmodel værdig!

Blændende godt

Konkurrenterne skal virkelig komme op med noget specielt, hvis de skal overgå billedoplevelsen fra Philips’ farvestrålende OLED.

Eksplosiv kontrast

Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

Flotte billeder

Med TX-75EX780 har Panasonic begået endnu en lækker storskærm, der duer til det meste.

Smart storskærm

Samsungs 75-tommer kan prale af lækkert design, flot billedkvalitet og et væld af smarte funktioner.

Mangler kontrast

Philips-skærmen er blandt de mest overkommelige i testen, men giver ikke lige så god kontrast som de bedste.

Storskærm med stil

Kinesiske TCL er tilbage med en prisgunstig storskærm, der klarer sig godt mod konkurrenterne.

Mega-tv til mini-pris

Samsungs billigste storskærm er slet ikke værst at se på.

Storskærme til folket

Overvejer du et nyt tv til vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke gå hele vejen med en ægte storskærm?

Hårdtslående high-end-tv

Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan købe for penge lige nu.

High-end-tv til lavpris

Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.

Magisk ­kontrast!

Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.

I denne test finder du:

Sony KD-55X8505B
Sony har ramt plet med både dyre og mere overkommelige tv-modeller den senere tid. Er mellemklassemodellen 55X8505 mon lige så træfsikker?
LG 55UB950V
LG fokuserer stærkt på OLED-tv’er i øjeblikket, men har også lanceret en række LCD-skærme med 4K-opløsning, deriblandt topmodellen 55UB950V.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.