annonce
annonce

3 soundbars

Heftigere soundbars

En soundbar giver filmlyd, som kan høres, men ikke ses. Ved at styre uden om de allerbilligste får du desuden kraftigere og bedre lyd.

Filmoplevelser bliver mere underholdende med surround-lyd end i stereo, fordi det tilfører lydoplevelsen en ny dimension. Men at fylde stuen med højttalere overalt er ikke noget for alle og enhver. Det samme gælder alt det kabelrod, som følger med. Et godt kompromis kan derfor være en soundbar. Den er let at tilslutte og tager sig godt ud, hvad enten den er vægmonteret eller står under tv’et.

Simulerer surround
En soundbar er et plankeformet højttalerkabinet med alle højttaler-elementerne monteret symmetrisk på frontpladen. Ved hjælp af elektronisk processering, som manipulerer faseresponsen, kan soundbaren i bedste fald få hjernen til at tro, at bagkanalerne gengives fra højttalere, som fysisk er placeret bag hovedet på lytteren. Eller i hvert fald trække lydbilledet markant mere ud over siderne og dermed give en smag af surround.

Lidt op i pris
Hvis lyden ikke er helt sammenlignelig med et ægte surround-anlæg, bliver den i hvert fald ti gange bedre, end du er vant til fra dit tv-apparat! I denne test tager vi skridtet op fra de allerbilligste soundbars for at få endnu kraftigere lyd og desuden fine musikoplevelser. Alle soundbars i testen er fra amerikanske producenter. Gad vide, om de har puttet en ekstra V8’er med turboladet direkte indsprøjtning ind?

Subwoofer
Testens soundbars fra Harman Kardon og Klipsch har desuden subwoofer. Disse er trådløse og kan placeres, hvor du ønsker, såfremt der findes en stikkontakt i nærheden. For bedst mulig basgengivelse kan du eksperimentere med forskellig placering i dit rum.

Soundbaren fra SpeakerCraft har i stedet to bas-elementer monteret på undersiden og behøver ingen ekstern baskraft. Derfor er kabinettet meget dybere end de andre to soundbars og kan ikke vægmonteres. Hensigten med SpeakerCraft er nemlig at sætte tv’et direkte op på den. Alternativt kan den stilles på en hylde nedenunder.

Ingen HDMI
I modsætning til hjemmebiograf-anlæggene mangler mange soundbars HDMI-indgange. Det gælder faktisk alle i denne test. Tanken er, at alle lydkilder, såsom kabel- eller satellitmodtager, spilkonsol og Blu-ray-afspiller, skal kobles til tv’et. Derfor trækkes et optisk digitalkabel fra tv’et til soundbaren. Det betyder, at tv’et må stå tændt for at få lyd fra soundbaren. Derfor har alle soundbars også en stereoindgang, nogle desuden en koaksial digitalindgang, for at kunne tilslutte cd-afspilleren eller den medieafspiller, du bruger til musik.

Bedste pris på 3 soundbars
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-