annonce
annonce

8 x TV’er fra 55″

TV-mesterskab

Nyt tv til EM eller OL? Vi har testet årets nye tv’er og kårer de bedste sportsskærme!

Fodbold-EM, Olympiske Lege og Tour de France. For ikke at tale om Formel 1. Hvad enten du kan lide sport, som lugter af sved eller af bilos, så har sommeren mange fartfyldte og spændende begivenheder at byde på. Begivenheder, som allerhelst nydes i levende live, men som man efterhånden også kan komme temmelig tæt på hjemme i sin egen stue. Alt, hvad du behøver, er en sportskanal, som sender i HD, et ordenligt surround-anlæg og frem for alt et godt tv.

Intet kan erstatte kubik, siger man i motorverdenen, og i tv-termer har også størrelsen meget at sige for oplevelsen. Når målet er ren og skær underholdning, holder det ikke længere med en lille standard 40 eller 46 tommer. Vil du have den fuldkomne oplevelse af sport og film i HD, anbefaler vi en skærm på mindst 50 tommer.

Toptrimmede tv-oplevelser
Inden for idrætten handler det om hundred- og tusinddele og om at være et mulehår foran modstanderen. Og også mellem tv-fabrikanterne er det blevet et “close race” om, hvem der har den bedste billedkvalitet.

De sidste to år har vi oplevet en rivende udvikling i tv-markedet, hvor producenter som Samsung, LG, Panasonic og Philips kæmper om at have de bedste tv’er. Resultatet har været en klar forbedring af billedkvalitet: LCD-teknikken med lysdioder (LED) er nu “trimmet” så meget, at det ikke længere er vældig stor forskel på billedkvaliteten mellem de forskellige producenter. Forskellene mellem dyre og billige LED-tv’er er også mindre, end prisen skulle tilsige, og priserne fortsætter med at falde.

Prisudviklingen det seneste år har ført til, at også de virkelig store skærme – fra 50 tommer og opefter – er dalet betydeligt i pris. Det er ikke længe siden, man måtte af med over 25.000 kroner for et 55 tommers LED-tv. I år findes der mange billige alternativer, som vi har valgt at se nærmere på.

55 tommer lyder vældig stort for mange, men er mindre dominerende, end man skulle tro: Takket være ganske tynd indpakning, skjulte højttalere og en nærmest fraværende ramme omkring tv’et er de blevet langt mindre “kluntede” og prangende end før.

Sidst, men ikke mindst: Den lille skepsis, man måtte have over for en stor sort skærm på væggen, vil sikkert fordufte, så snart man får billedet at se i aktion. Årets nye tv’er kan byde på et fabelagtig skarpt og livagtigt billede, som virkelig evner at hente oplevelsen hjem til dig.

Det at se sport hjemme kan aldrig komme op på siden af oplevelsen af en live fodboldkamp med titusindvis af ellevilde fodboldfans, som tramper og hujer i kor. Men med en stor skærm, surround-anlægget på fuld skrue og sofaen fuld af venner og familie bliver det alligevel ganske festligt. God fornøjelse!

Testen
I denne test har vi koncentreret os om nogle af de største og bedste skærme blandt årets nyheder. Alle skærme er nye fra i år, og det betyder, at de er spækket med en række interaktive finesser. Blandt nyhederne er muligheden for at styre tv’et ved hjælp af stemmen og bevægelser. Årets modeller har fået en kraftig computerprocessor (dual-core), som gør, at vi endelig kan begynde at tale om smart tv.

Således testede vi
Vi har testet et bundt højt specificerede 55-tommere med LED LCD-teknik samt to plasmabaserede modeller (50 og 64 tommer) og en ekstra stor LED-skærm på 70 tommer. Billedkvaliteten er som sædvanlig det vigtigste kriterium. Vi har vunderet billedkvaliteten både før (“lige ud af kassen”) og efter justering. Vi lægger mest vægt på fabriksindstillingerne, da det er dem, en typisk tv-bruger har at forholde sig til. Tv’et må derfor have en velfungerende standard- og filmmodus og gerne en velegnet billedmodus til sport.

Bedste pris på 8 x TV’er fra 55″
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-