annonse
annonse

Logitech Harmony Elite

Én fjernbetjening til det hele

Januar 2015Logitech Harmony Elite

Logitechs monster-remote tager skridtet ud af hjemmebiografen og ind i det smarte hjem.

Lyd & Billede mener

Kan styre alle typer apparater, man har brug for, med smarte aktiviteter og hurtigkommandoer. Kan betjenes med app til Android og iOS.
Det kræver tålmodighed at indstille alting, som man vil have det. For dyr for almindelige forbrugere.

Vi får flere og flere apparater i vores tv-møbler. Ud over tv’et er der gerne en tv-modtager, en dvd- eller Blu-ray-afspiller, en hjemmebiograf-forstærker, hvis man kan lide film, og måske en spilkonsol.

Det betyder også, at man har tre-fire fjernbetjeninger, som forhåbentlig ligger der, hvor man skal bruge dem, typisk på sofabordet. Hvis ikke en af dem ved et uheld er kommet med ud i køkkenet, da man hentede kaffe, eller er faldet ned mellem sofapuderne.

For den, der har installeret alle apparaterne og forbundet dem, er det indlysende, hvordan man styrer hjemmebiografen. Hvis man skal se tv, tænder man for tv’et og tv-tuneren, og vælger den rigtige indgang på tv’et. Hvis man skal film, tænder man for tv’et, forstærkeren og Blu-ray-afspilleren, og vælger den rigtige indgang på tv’et og forstærkeren.

Men prøv lige at forklare det for partneren eller – endnu værre – for en gæst.

Det er her, multifjernbetjeningen kommer ind i billedet. Man kan lægge alle de andre fjernbetjeninger i en skuffe og glemme alt om dem – der er kun brug for én. Og med Harmony behøver man heller ikke at tænke på, hvilke apparater der skal styres. I stedet har man forprogrammerede aktiviteter, der kan hedde noget så simpelt som “Se tv” eller “Høre musik”.

Et tryk på aktiviteten, og det hele sker automatisk. Det er lettere at huske, og det går hurtigere.

 

Harmony Elite

Selv om fjernbetjeningen er den mest iøjnefaldende enhed, så er den faktisk kun en biting. Selve hjernen i systemet er den såkaldte Harmony Hub. Det er en lille dåse, som man sætter i sit tv-møbel, og som holder styr på alt udstyret og sender de rigtige infrarøde signaler til de rigtige apparater. Hvis de står separat i f.eks. et skab, indgår der to IR-sendere, så man kan sætte en i skabet.

Harmony Hub styres ved hjælp af RF-signaler fra fjernbetjeningen, så man behøver ikke at have frit udsyn til den. Den kan altså sagtens stå bag en lukket dør.

Men Hub’en kan også kommunikere via Wi-Fi og Bluetooth. Det betyder, både at man kan styre den fra mobil eller tablet, og at den kan styre apparater, der har Bluetooth-remote. Hvis man vil slippe billigere, kan man nøjes med at købe en Hub og styre den med app’en, eller supplere med den enklere og billigere fjernbetjening Companion, som ikke har nogen skærm.

Hub er hjernen i systemet og kan både styres med fjernbetjeningen og med en app. (Foto: Producent)
Hub er hjernen i systemet og kan både styres med fjernbetjeningen og med en app. (Foto: Producent)

 

Installation

Den nemmeste måde at programmere sin nye Harmony på er at downloade dens software til Mac eller pc. Så tilføjer man alle sine apparater og fortæller, hvordan de er forbundet.

Logitech har heldigvis en kæmpe database over næsten alle modeller på markedet, så risikoen for, at en af dem ikke er med, er lille. Medmindre man har virkelig gamle, specielle apparater. Men den er også rigtig god til at finde netværkstilsluttede enheder, såsom mine Sonos-højttalere, der automatisk blev tilføjet.

Derefter kan man begynde at indprogrammere sine aktiviteter. Også her får man hjælp undervejs, da Harmony Elite kan gætte, hvilke aktiviteter man har brug for, baseret på, hvilke apparater man har. Normalt er det nok at fortælle, hvilken indgang der skal vælges. Man kan også tilføje kanallister og vælge favoritter for at gøre håndteringen endnu nemmere.

  • Programmérbar multifjernbetjening
  • Harmony Hub kontrolenhed
  • 2 x IR-sender
  • Harmony-app til iOS/Android
Pris: 3000,-