annonse
annonse

Test af: Panasonic TX-60CX750E

Den perfekte størrelse?

For rigtig mange brugere vil et 60 tommers tv være lige i øjet.

Lyd & Billede mener

Stort billede og masser af funktioner til en fornuftig pris gør Panasonic CX750 til et attraktivt tv. Det har også fremragende farvegengivelse, uanset om du sidder midt for skærmen eller ude til siden.
Selv om farvegengivelsen er jævn og fin, får vi ikke den samme wow-følelse af kontrast, lysstyrke og sortniveau. Panasonic-skærmen virker lidt blegere og fladere i billedet end det, den billigere CX700-serie kan præstere.
annonse

Panasonic har brugt noget tid på at rejse sig fra plasma-nederlaget, men er nu tilbage i fuld vigør med mange gode kvalitets-tv’er.

60CX750 befinder sig i den øvre ende af årets modelsortiment, lige under topmodellerne i 800- og 900-serien. Med sine 60 tommer er det et interessant valg for dem, der synes, at 55 tommer er for almindeligt, men 65 tommer for voldsomt. Kombineret med en slank ramme får du et stort, men samtidig diskret tv, der vil passe ind i mange stuer.

Designmæssigt har skærmen en simpel, men effektiv udførelse. Rammen omkring billedpanelet er i sort børstet metal, mens foden er forkromet. Det er værd at bemærke, at foden er af den centralt monterede type og derfor burde kunne få plads på de fleste tv-møbler (mens f.eks. CX700 har fødderne i hver sin side).

Vægmontering er også muligt ved køb af et separat beslag. 60CX750 er ikke det tyndeste tv, vi har set, så det vil rage lidt mere ud fra væggen end de allertyndeste varianter.

 

Brugervenlighed og funktioner

Panasonic har gjort nogle ting for at forbedre brugervenligheden i år. Bl.a. har de introduceret et nyt operativsystem, som er lavet i samarbejde med Mozilla. Firefox hedder det (ligesom Mozillas browser), og det er baseret på den åbne HTML5-standard, hvilket skal gøre det nemt for andre at lave apps, der passer til Panasonic-systemet. I hvert fald i teorien. Du må nok finde dig i at vente på nogle af de store apps, men Netflix og YouTube er der selvfølgelig.

750-serien er udstyret med en kraftig quad-core processor, der gør, at menuer og tjenester loader meget hurtigt.

Fjernbetjeningen er der ikke sket så meget med: Panasonics populære design med store, letlæselige knapper har stort set været uændret de seneste år. Men i år er der kommet en ny knap til: En separat Netflix-knap, der tager dig direkte til streaming-tjenesten.

Room_CX750

 

Panasonic CX7…?

I år har Panasonic lanceret en række skærme, hvis modelnumre begynder med 7, bl.a. CX700-serien, som vi allerede har testet med gode resultater. Flere modeller som CXV725 og CX720 slægter den på billedmæssigt.

Mens de nævnte modeller har et LCD-panel af typen VA, kommer 750-serien med IPS-panel. Hvor VA (Vertically Aligned) giver ekstra godt sortniveau og ditto kontrast, plejer IPS (In-Plane Switching) at have en bredere betragtningsvinkel. LCD-skærme ser forskelligt ud, afhængigt af hvor man sidder i forhold til dem, men det er IPS mindre udsat for.

Fakta & Rating:
  • Panasonic TX-60CX750E
  • 60" 4K LED LCD, 3840 x 2160
  • 3 x HDMI, 3 x USB
  • Dobbelt tv-tuner
  • Super Bright IPS-panel
  Pris: 21995

  Læs også:

  Back in black

  Samsungs flagskibs-tv er tilbage i ny aftapning. Denne gang med en billedkvalitet, der er en topmodel værdig!

  Blændende godt

  Konkurrenterne skal virkelig komme op med noget specielt, hvis de skal overgå billedoplevelsen fra Philips’ farvestrålende OLED.

  Eksplosiv kontrast

  Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

  Flotte billeder

  Med TX-75EX780 har Panasonic begået endnu en lækker storskærm, der duer til det meste.

  Smart storskærm

  Samsungs 75-tommer kan prale af lækkert design, flot billedkvalitet og et væld af smarte funktioner.

  Mangler kontrast

  Philips-skærmen er blandt de mest overkommelige i testen, men giver ikke lige så god kontrast som de bedste.

  Storskærm med stil

  Kinesiske TCL er tilbage med en prisgunstig storskærm, der klarer sig godt mod konkurrenterne.

  Mega-tv til mini-pris

  Samsungs billigste storskærm er slet ikke værst at se på.

  Storskærme til folket

  Overvejer du et nyt tv til vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke gå hele vejen med en ægte storskærm?

  Hårdtslående high-end-tv

  Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan købe for penge lige nu.

  High-end-tv til lavpris

  Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.

  Magisk ­kontrast!

  Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.