annonse
annonse

Test af: Samsung UE55H8005

Kurvet overraskelse

Vi har testet Samsungs nye buede 8-serie.

Lyd & Billede mener

Samsung 55H8005 byder på lækkert, innovativt design med en form, der vækker opmærksomhed. Det får almindelige fladskærme til at se helt passé ud! Desuden er brugervenligheden i top.
Betragtningsvinklen er begrænset, så man ikke kan sidde særlig langt ude til siden, før billedet bliver blegere og mindre kontrastfuldt. Selv om lysstyrke og kontrast er fremragende i dagslys, er sortniveauet begrænset sammenlignet med de bedste bag-LED og især OLED-skærme.
annonse

Samsung har længe været en ledestjerne inden for tv-design, og årets design-trend er bueformen. De buede fjernsyn henter inspiration fra bl.a. IMAX-biografer og flysimulatorer, hvor den kurvede form bruges til at skabe en mere engagerende billedoplevelse. Men frem for alt drejer det sig om et nyt udseende for at skille sig ud i butikkerne. Og det gør det virkelig: Den nye 8-serie fra Samsung får unægtelig almindelige fladskærme til at se lidt kedelige ud.

Brugervenlighed og funktioner
Samsung har tidligere introduceret stemmestyring og fagter som nye måder at styre tv’et på. I år har de valgt at inkludere en såkaldt pegefjernbetjening. Den nye remote har en indbygget Wii-lignende bevægelsessensor, der bruges til at styre en markør rundt på skærmen. Hvis det lyder bekendt, så er det, fordi teknikken først blev introduceret af LG. Det har taget et stykke tid for Samsung at erkende, at ærkerivalen havde en god idé, men nu hvor markøren er der, har brugervenligheden fået et stort løft.

På app-fronten er Samsung de eneste, der kan tilbyde både HBO Nordic og Netflix streaming-tjenesterne. Desuden er der kendte tjenester som SF Anytime, Skype, YouTube, Spotify m.m. indbygget. Menusystemet har fået en ansigtsløftning i form af et nyt, mere overskueligt layout, hvor de mange funktioner og kildevalg nu er lettere og hurtigere tilgængelige.

samsung-Smart-Control

Samsung-skærmen er desuden spækket med udstyr, bl.a. dobbelt tv-tuner, hvilket giver mulighed for at se ét program, mens man optager et andet (kræver også to programkort/moduler). Der er også mulighed for at fjernstyre separate tv-tunere. Desuden hentes programguiden ind i menusystemet, så man kan planlægge optagelse. Integreret webcam er der også.

Billedkvalitet
Vi har allerede nævnt den buede form, som trækker paralleller til simulatorer og store biografer. Mange af os har vel oplevet, at en buet skærm kan virke mere omsluttende, men det kræver også et billede af store dimensioner. I Lyd & Billedes egen nybyggede hjemmebiograf bruger vi faktisk et buet lærred, men det er mere end tre meter bredt! Spørgsmålet er, hvor relevant det er at sammenligne et 55 tommers stue-tv med den slags.

Jo, den buede Samsung-skærm giver afgjort et lidt omsluttende indtryk. Så længe man sidder meget tæt på (1-2 meter) og lige foran skærmen, kan man faktisk opnå en lidt større dybdefølelse. Effekten aftager imidlertid, når man sidder 3-4 meter væk. Vores umiddelbare tanke er derfor, at bueformen nok vil have større berettigelse (rent billedmæssigt) på Samsungs større modeller med 4K/Ultra HD-opløsning, hvor man kan sidde endnu tættere på skærmen uden at se pixels eller rudemønster.

Det første indtryk er, at billedkvaliteten er rigtig lækker. I et normalt oplyst rum imponerer Samsungs tv med knaldgod lysstyrke og kontrast, som giver et billede, der bugner af liv. Den blanksorte overflade på skærmen sørger for et rigtig godt sortniveau og fin kontrast, og farvegengivelsen sidder som støbt. Så længe vi befinder os i lyse omgivelser, kan vi næsten narres til at tro, at vi havde med en OLED-skærm at gøre. Så spændstig er billedoplevelsen.

Fakta & Rating:
  • 55" 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • Quad Core Plus processor
  • Twin tuner
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Skype videokamera
  • Smart Touch fjernbetjening
  Pris: 18995

  Læs også:

  Back in black

  Samsungs flagskibs-tv er tilbage i ny aftapning. Denne gang med en billedkvalitet, der er en topmodel værdig!

  Blændende godt

  Konkurrenterne skal virkelig komme op med noget specielt, hvis de skal overgå billedoplevelsen fra Philips’ farvestrålende OLED.

  Eksplosiv kontrast

  Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

  Flotte billeder

  Med TX-75EX780 har Panasonic begået endnu en lækker storskærm, der duer til det meste.

  Smart storskærm

  Samsungs 75-tommer kan prale af lækkert design, flot billedkvalitet og et væld af smarte funktioner.

  Mangler kontrast

  Philips-skærmen er blandt de mest overkommelige i testen, men giver ikke lige så god kontrast som de bedste.

  Storskærm med stil

  Kinesiske TCL er tilbage med en prisgunstig storskærm, der klarer sig godt mod konkurrenterne.

  Mega-tv til mini-pris

  Samsungs billigste storskærm er slet ikke værst at se på.

  Storskærme til folket

  Overvejer du et nyt tv til vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke gå hele vejen med en ægte storskærm?

  Hårdtslående high-end-tv

  Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan købe for penge lige nu.

  High-end-tv til lavpris

  Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.

  Magisk ­kontrast!

  Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.