annonse
annonse

Test af: Sony KD-65X9005C

Skønheden

Sony har formået at lave et af verdens tyndeste tv’er, men X9005C har mere at byde på end bare et pænt ydre.

Lyd & Billede mener

Slankt og lækkert design, en overflod af smart-funktioner og rigtig god billedkvalitet med bred betragtningsvinkel gør Sony X9005C til et godt allround-tv.
Android-brugerfladen virker stadig lidt ufærdig, og X9005C får hård konkurrence fra sin mere buttede storebror X9305C, når det gælder billedkvalitet.
annonse

Den nye designskærm fra Sony optager meget lidt plads af en 65-tommer at være. Den er blandt de allertyndeste skærme på markedet – faktisk den tyndeste i LCD-klassen og kun overgået af nogle eksotiske OLED-skærme fra LG.

Hvis man går X9005C nærmere efter i sømmene, vil man dog se, at den nederste del af kabinettet er tykkere og stikker mere ud end resten. Skærmen er derfor ikke lige tynd over hele overfladen. Sonys ingeniører har imidlertid designet et specielt vægbeslag til X90, som i praksis gør, at det kan hænge helt tæt på væggen. Sammen med en meget tynd ramme rundt om billedpanelet giver det tv’et et meget moderne og elegant udseende.

 

Brugervenlighed og funktioner

Sony-skærmen leveres med to fjernbetjeninger. Dels den traditionelle remote med masser af knapper, som har fået en ansigtsløftning med dedikerede knapper til nye funktioner, herunder en Netflix-knap. Og dels en ny fjernbetjening med touchpad: Ved at swipe hen over og trykke på pad’en med tommelfingeren kan man navigere og vælge forskellige funktioner. Denne remote har også indbygget mikrofon til stemmestyring via Google.

Den største ændring på brugersiden er afgjort det nye Android-system. Menuerne har fået et helt nyt look, der minder om skærmen på en Sony Xperia smartphone. Men selv om der er et letgenkendeligt Sony-præg over menuer og lydsignaler, er det tydeligt, at Google har haft indflydelse på, hvordan menuerne er udformet. F.eks. er søgefeltet og genvejen til YouTube placeret øverst i menuvalgene, før de andre apps og indgangsvælgeren.

Vi ville have foretrukket en mere personlig menustruktur, der var sorteret efter, hvad man selv kan lide at se. De nye funktioner kan også virke lidt overvældende i starten.

X9005C har en Quick Start-funktion, der gør, at skærmen tænder hurtigt fra standby, men det virker ikke, som om softwaren er med helt fra starten. Det må først gå på nettet og søge efter de seneste opdateringer. Dette er til en vis grad uundgåeligt nu, hvor tv’erne også skal være en del af online-verdenen. Men det ville have været rart, hvis opdateringerne kunne laves, mens tv’et var i dvale – hvilket vi antager, at de også kommer til med tiden.

 

Billedkvalitet

Brugervenlighed og funktioner er dog kun midler – målet er billedgengivelse. I den henseende er X9005C godt udstyret med et LCD-panel af typen IPS (In-Plane Switching), som sikrer en bred betragtningsvinkel og bevarer farverne, når man sidder ude til siden. Vores testeksemplar bar præg af at være godt i den henseende, uden synlige pixelfejl eller generende ujævnheder i bagbelysningen.

Alle LCD-skærme med kantbelysning vil have en lidt ujævn lysfordeling, og Sony-skærmen burde egentlig være i risikogruppen, da fænomenet er mere udbredt på store, tynde billedpaneler. Men vi så ingen kraftige indslag af clouding, som det hedder på fagsproget, i mørke scener. Én ting bemærkede vi dog: En svag tendens til den såkaldte dirty screen-effekt, hvor små uregelmæssigheder i lysfordelingen får skærmen til at se snavset ud. Det har 65X90 en smule af, men vi har set meget værre. Hvilket tyder på god selektion fra fabrikkens side.

Fakta & Rating:
  • 65" LED LCD, 3840 x 2160
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Triluminous billedpanel
  • Netflix 4K
  Pris: 39990

  Læs også:

  Back in black

  Samsungs flagskibs-tv er tilbage i ny aftapning. Denne gang med en billedkvalitet, der er en topmodel værdig!

  Blændende godt

  Konkurrenterne skal virkelig komme op med noget specielt, hvis de skal overgå billedoplevelsen fra Philips’ farvestrålende OLED.

  Eksplosiv kontrast

  Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

  Flotte billeder

  Med TX-75EX780 har Panasonic begået endnu en lækker storskærm, der duer til det meste.

  Smart storskærm

  Samsungs 75-tommer kan prale af lækkert design, flot billedkvalitet og et væld af smarte funktioner.

  Mangler kontrast

  Philips-skærmen er blandt de mest overkommelige i testen, men giver ikke lige så god kontrast som de bedste.

  Storskærm med stil

  Kinesiske TCL er tilbage med en prisgunstig storskærm, der klarer sig godt mod konkurrenterne.

  Mega-tv til mini-pris

  Samsungs billigste storskærm er slet ikke værst at se på.

  Storskærme til folket

  Overvejer du et nyt tv til vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke gå hele vejen med en ægte storskærm?

  Hårdtslående high-end-tv

  Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan købe for penge lige nu.

  High-end-tv til lavpris

  Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.

  Magisk ­kontrast!

  Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.