annonse
annonse
September 2015
Sony KD-65X9305C

Test af: Sony KD-65X9305C

Udyret

Med tredje generation af deres 4K-topmodel viser Sony, at de stadig kan levere billedkvalitet i referenceklassen.

Lyd & Billede mener

Sonys X9305C frier til de kræsne med bundsolid billedkvalitet. Her får man den helt rigtige kombination af dyb sort, rå kontrast og flotte farver. Desuden er Sony virkelig lykkedes med lyden på dette store tv.
Android-brugerfladen virker stadig lidt ufærdig, og X9305C er unægtelig stort og tungt i forhold til det slanke X9005C. Men efter vores mening er det besværet værd!
annonse

Sony er en af 4K-formatets vigtigste støtter i professionel sammenhæng og var tidligt ude med at introducere tv’er med den ultrahøje opløsning. Både første og anden generation (X9005A/B) stod højt på ønskelisten hos mange billed-entusiaster, og så er det endda først nu, 4K-indholdet virkelig begynder at komme! Med understøttelse af både 4K/HEVC og den kommende opgradering til HDR-kvalitet er X9305C godt rustet til fremtiden – indtil videre …

Designmæssigt adskiller X9305C sig kraftigt fra X9005C på flere måder. Det er betydelig tykkere, primært på grund af de sidemonterede højttalere og den større kabinetvolumen, som de kræver. Det mærkes også på vægten: 65X93 er næsten dobbelt så tungt som 65X90! Hvis du skal vægmontere skærmen, skal det være på en solid væg.

Vi skal også lige nævne, at denne 65-tommer med ekstra højttalere næsten er lige så bred som Samsungs 78-tommer!

 

Android-tv

X9305C kommer ligesom X9005C med det nye Android-styresystem, og vores førsteindtryk er nøjagtig det samme. Testen bar præg af nogle startvanskeligheder med hyppige software-opdateringer for at få hentet de nyeste funktioner.

For at tilpasse sig det nye styresystem har Sony givet hele deres menusystem en overhaling. Med implementeringen af Android er der en hel del nye funktioner, indstillinger og funktioner at forholde sig til, og Google og YouTube bliver en naturlig del af tv-hverdagen. I begyndelsen virker de traditionelle menuer til billed- og lydindstillinger lidt svære at finde i virvaret. Men Sony har heldigvis lavet en genvej til de mere avancerede traditionelle indstillinger via knappen Action Menu på fjernbetjeningen.

Det nye system kræver en del tilvænning. Hovedmenuen virker lidt kaotisk i den måde, alting er arrangeret på. I løbet af testperioden måtte vi også affinde os med lejlighedsvise afbrydelser for at hente den nyeste software, og det kan mærkes, at tv’et indimellem må arbejde hårdt. Vi håber, at det bedrer sig med kommende opgraderinger.

I det hele taget må vi udskyde dommen over Android-systemet i forhold til konkurrerende systemer som Tizen, Firefox og WebOS, da det virker lidt ufærdigt lige nu. Vi forventer dog, at Google vil sætte betydelige ressourcer bag videreudviklingen af systemet for på den måde at kunne erobre tv-markedet, ligesom de har gjort med computer- og smartphone-markedet.

KD-65X9300C_front_lowres
Det er stort og tungt, men Sonys topmodel 65X9305C leverer både billed- og lydkvalitet helt i top.

 

Billedkvalitet

X93 har et mere avanceret billedpanel end lillebror X90. Ud over 4K-opløsning kommer det med Triluminous-farvegengivelse, hvilket er Sonys navn for billedpaneler med udvidet farvespektrum. Det har også øget lysstyrke og kontrast – eller X-tended Dynamic Range, som Sony ynder at kalde det. Denne ekstra farve- og kontrastkapacitet skal gøre skærmen i stand til at gengive 4K-video med såkaldt HDR-kvalitet, når dette lanceres. (HDR er en del af den kommende 4K Blu-ray-standard og vil også komme til Netflix i 2016).

Sonys tv er som udgangspunkt et kant-LED tv (kun 75 tommers referencemodellen X94 har ægte LED-baglys), men det kommer med en variant af lokal lysstyring, hvor skærmen alligevel kan variere lysstyrken i forskellige områder.

Fakta & Rating:
  • 65" LED LCD, 3840 x 2160
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Triluminous billedpanel
  • X-tended Dynamic Range
  • Netflix 4K
  Pris: 43990

  Læs også:

  Back in black

  Samsungs flagskibs-tv er tilbage i ny aftapning. Denne gang med en billedkvalitet, der er en topmodel værdig!

  Blændende godt

  Konkurrenterne skal virkelig komme op med noget specielt, hvis de skal overgå billedoplevelsen fra Philips’ farvestrålende OLED.

  Eksplosiv kontrast

  Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

  Flotte billeder

  Med TX-75EX780 har Panasonic begået endnu en lækker storskærm, der duer til det meste.

  Smart storskærm

  Samsungs 75-tommer kan prale af lækkert design, flot billedkvalitet og et væld af smarte funktioner.

  Mangler kontrast

  Philips-skærmen er blandt de mest overkommelige i testen, men giver ikke lige så god kontrast som de bedste.

  Storskærm med stil

  Kinesiske TCL er tilbage med en prisgunstig storskærm, der klarer sig godt mod konkurrenterne.

  Mega-tv til mini-pris

  Samsungs billigste storskærm er slet ikke værst at se på.

  Storskærme til folket

  Overvejer du et nyt tv til vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke gå hele vejen med en ægte storskærm?

  Hårdtslående high-end-tv

  Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan købe for penge lige nu.

  High-end-tv til lavpris

  Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.

  Magisk ­kontrast!

  Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.