annonse
annonse
annonse

65″ tv’er til fodbold-EM

Storskærme til fodboldfest

Er det ikke på tide med et nyt tv, før det går løs i Frankrig? Med en af disse storskærme er der dækket op til seriøs bold hjemme i stuen!

Der er mange, der drømmer om et nyt tv, men det er de færreste, der vælger at skifte det gamle ud, før det går i stykker. Undtagelsen er, når vi nærmer os en vigtig tv-begivenhed. Så har mange af os lettere ved at få tegnebogen på gled.

I år er der ikke bare én, men to aktuelle sportsbegivenheder på programmet: Fodbold-EM i Frankrig og Sommer-OL i Brasilien. For nogle vil det være et godt argument for at sende den gamle flimmerkasse på pension, og selvfølgelig er det noget, tv-branchen forstår at udnytte. Butikkerne er fulde af spritnye 2016-modeller, hvoraf flere er skræddersyet til at vise både sommerlege, film og anden tv-underholdning fra sin bedste side.

 

Nyt tv = større tv

Når først fjernsynet skal opgraderes, er det også almindeligt at vælge en højere skærmstørrelse. 55 tommer er det mest populære, men flere og flere vælger en endnu større model. 65 tommer eller mere er den helt rigtige vej at gå for dem, der gerne vil have biograffølelsen derhjemme med maksimalt udbytte af sport og film.

Udfordringen er, at jo større skærmen bliver, jo tydeligere bliver svaghederne også. Fodbold og andre tempofyldte sportsgrene er faktisk noget af det mest krævende tv-indhold at gengive. Med et stort, sammenhængende grønt felt, som der konstant panoreres hen over, kombineret med små spillere, der bevæger sig rundt på banen i varierende tempo, kommer ujævnheder og billedstøj let til syne. Samtidig arbejder videoprocessoren på højtryk for at opskalere det hele fra broadcast-kvalitet (1080i) til skærmens opløsning (Ultra HD, også kaldet 4K).

Derfor kan det sjældent betale sig at gå efter den største og billigste skærm, man kan finde – brug hellere lidt ekstra penge på billedkvalitet, er vores klare råd.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

 

HDR

En af de største nyheder på tv-fronten i år er High Dynamic Range – video med større dynamisk omfang. Det er en videreudvikling af Ultra HD, hvor man ud over øget opløsning også opnår større kontrastområde og bredere farvespektrum.

HDR er endnu ikke tilgængeligt gennem almindelig broadcast og er ikke aktuelt for årets sportsudsendelser. Derimod er det en vigtig funktion, hvis du vil have det fulde udbytte af Ultra HD Blu-ray-formatet. Netflix vil også understøtte teknologien på fremtidige produktioner.

Bemærk, at HDR ikke i sig selv er nogen mirakelkur for tv’ets ydelse: Hvis du skal have det fulde udbytte af HDR, skal dit tv opfylde en række krav, især hvad angår lysstyrke. For det bedste resultat bør du kigge efter en Ultra HD Premium-certificeret model eller tilsvarende.

 

Brugervenlighed er ekstra vigtigt

God billedkvalitet alene er ikke nok; for at nå i mål kræves der flere talenter. Tv’et er ikke længere bare en skærm, som man tænder og slukker for, og skifter kanal på. Interaktive tjenester såsom Netflix og YouTube, Viaplay, TV 2 Play osv. er blevet lige så vigtige som almindelig broadcast-tv.

Derfor er det afgørende for brugervenligheden, at tv’et arbejder hurtigt og uden problemer, og har et menusystem, der er nemt og logisk i brug. Her er de store producenter typisk lidt bedre forberedt end de mindre aktører. Samsung og LG har i øjeblikket de bedste smart-platforme, men konkurrenterne er lige i hælene. Nogle producenter tilbyder ekstra funktioner som stemmestyring og pegefjernbetjening.

 

Testen

I denne test har vi sat barren højt: Deltagerne er nogle af de mere avancerede modeller på markedet med priser på omkring 25.000 kroner. Dermed stiller vi også høje krav til billedkvalitet, lyd og ikke mindst brugervenlighed!

Siden det er en sportsorienteret test, har vi lagt ekstra vægt på god farvegengivelse, jævne bevægelser og god billedprocessering. Men vi har ikke glemt at tjekke kontrast og sortniveau, som fortsat er alfa og omega for den bedst mulige gengivelse af film og serier.

De opgivne priser er vejledende, og markedspriserne kan være betydelig lavere afhængigt af udbud og efterspørgsel. Det kan også lade sig gøre at finde topmodeller på tilbud indimellem! Tjek pricerunner.dk for de til enhver tid laveste priser.

Bedste pris på 65″ tv’er til fodbold-EM
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Samsung slår sine folder Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.
Test
Nokia 8.1
Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.
High end-weekend i Aarhus Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.
anmeldelse
Pacific Rim: Uprising
Møgfilm! Efterfølger til “gigarobotter smadrer kæmpemonstre” skuffer stort.
Dyk med droner Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.
Test
Datacolor SpyderX Pro
Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.
Test
SteelSeries Stratus Duo
Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp
Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+ Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.
Handsker til touch-skærme Brug mobilen uden at fryse om fingrene.
Lukket topmodel og forstærker fra Focal De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.
annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen
Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.
Trådløs soundbar fra McIntosh Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.
Topsejt rejsekamera fra Fujifilm Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.
anmeldelse
The Truth Matters
Løgnene bag Irak-krigen Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.
anmeldelse
The Predator (2018)
Et pust fra ­fortiden Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.
16x zoom fra Olympus Kompakt 12-200 mm zoom.
Tre nye Leica specialobjektiver Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.
Test
Nikon Z6
Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint
Fuldstændig ­uengagerende Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.
Audiovector slipper musikken fri Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.
anmeldelse
BlacKkKlansman
En politisk ­knytnæve Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.
Bedre skærmkalibrering Datacolor har forbedret kalibreringen.