annonse
annonse
annonse

LG 70UH700

Juni/juli 2016LG 70UH700

5 tommer ekstra

Synes du, at 65 tommer er lidt for fesent? Eller vil du bare være bedre end naboen? Så tilbyder LG denne 70 tommers model til en konkurrencedygtig pris.

Stort, klart billede med utrolig skarphed og lav billedstøj. Desuden har skærmen ensartet lysfordeling samt godkendt sortniveau og kontrast. Med jævne bevægelser oveni er det et rigtig godt tv at se f.eks. fodbold på.
LG-skærmen understøtter HDR, men mangler lidt lysstyrke og kontrast i forhold til de bedste.

LG 70UH700 er en spændende hybridmodel, som henter en del billedteknik fra topmodellerne i 8- og 9-serien, men med lidt enklere design og mindre avanceret bagbelysning. Til gengæld har det et stort billedpanel på hele 70 tommer! Normalt plejer prisen at stige uforholdsmæssig meget, når vi bevæger os op over de 65 tommer, men her kan LG altså tilbyde en ægte Ultra HD-storskærm i et spændende prisleje.

70UH700 har et minimalistisk design med en slank ramme og en centralt monteret fod i børstet metal.

 

Brugervenlighed og funktioner

Ejere af et LG-fjernsyn af nyere dato, vil kunne nikke genkendende til brugerfladen WebOS (3.0), der er kendetegnet ved brugen af den særlige pegefjernbetjening Magic Remote. Menusystemet er bygget op som en kortrække, hvilket gør det nemt at bladre i forskellige slags indhold. Via LG’s tv kan du også fjernstyre andet udstyr, som du har tilsluttet.

App-udvalget er godt med både Netflix og YouTube samt lokale tjenester som DR TV på plads. Vi mener fortsat, at LG har nogle af de mest letanvendelige tv’er på markedet.

LG-skærmen har også understøttelse af HDR, hvilket betyder, at man får ekstra udbytte af Ultra HD Blu-ray. Og ikke nok med det: Den understøtter også Dolby Vision HDR-indhold fra Netflix.

 

Billedkvalitet

Vi var spændt på, hvordan denne 70 tommers model ville stå sig mod testens 65-tommere rent kvalitetsmæssigt. Det er en kendsgerning, at store skærme plejer at have lidt dårligere billedkvalitet end mindre skærme til samme pris. I dette tilfælde blev vi imidlertid positivt overrasket: På flere områder følger 70UH700 faktisk godt med konkurrenterne, selv om de på papiret er højere specificeret.

Nogle forskelle er der selvfølgelig: Skærmen fra LG har ikke lige så imponerende sortniveau som Sony og mangler noget af den seje skarphed, vi oplever hos Samsung. Lysstyrken er også lidt mere begrænset.

Når det er sagt, så er forskellen mindre, end vi havde forventet. Fodret med fodboldprogrammer fra Canal Digital giver 70UH700 et gigantisk, krystalklart billede med jævne bevægelser og meget lidt billedstøj. Vi kommer tættere på handlingen og får lettere øje på de små detaljer.

Under testen lykkedes det os at aktivere HDR både fra Netflix og via HDMI-indgang. Billedoplevelsen får som sædvanlig et løft, når vi fodrer LG-skærmen med HDR-signaler, der giver større kontrast og mere smæld i lyse partier. Der er dog et stykke op til konkurrenterne fra Sony og Samsung, som har mere lysstærke LCD-paneler (1000 nit) og mere avanceret bagbelysning, der giver bedre sortniveau lokalt. Men det er klart en forbedring i forhold til den tidligere generation af LG-tv’er.

Det skal understreges, at disse forskelle bedre ses på mørke film og serier (f.eks. Game of Thrones) end på fodboldprogrammer og anden sport. Generelt har LG 70UH700 flot farvegengivelse, jævne bevægelser og få åbenlyse svagheder. Læg hertil de 5 tommers ekstra billeddiagonal, og det står som et rigtig godt køb!

 

Lydkvalitet

LG-skærmen har et standard sæt højttalere, og lydgengivelsen virker temmelig ordinær. Der er fin klarhed i stemmer og lydeffekter, men der er ikke meget bas og dynamik at skrive hjem om. Til en skærm af denne størrelse vil vi helt klart anbefale et soundbar.

 

Konklusion

LG 70UH700 er en prisbillig storskærm, og selv om billedkvaliteten ikke når op på siden af de bedste 65-tommere i testen på alle områder, kommer den tæt nok på, til at vi synes, det er værd at anbefale. 5 tommer ekstra er nok til at give en større billedoplevelse, især hvis du har ekstra lang afstand til tv’et eller vil invitere hele venneflokken til en tv-aften med sport eller film. Et godt storkøb!

Bedste pris på LG 70UH700
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 70" 4K LED LCD-tv, 3840 x 2160
  • High Dynamic Range (HDR)
  • CI+ integreret dekoder
  • DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
  • 3 x HDMI 2.0, 2 x USB
Pris: 27990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-