annonse
annonse

Seks mellemklasse-tv’er med 4K og HDR

De bedste tv-køb

Overvejer du at købe nyt tv dette efterår? Her er seks modeller, der giver superskarp billedkvalitet og moderne funktioner uden at tømme din tegnebog!

Nu, hvor efterårsmørket sætter ind, er det igen blevet tid til at slå sig ned i sofaen med gode film og serier. Underholdningsmenuen er righoldig som aldrig før: Både Netflix, HBO Nordic, YouTube og de traditionelle tv-kanaler tilbyder mængder af nyt, originalt indhold, som du kan se, når du vil – forudsat at du har udstyret i orden.

Tv-udviklingen står aldrig stille, og hvis du vil have det fulde udbytte af det nyeste indhold samt den skarpeste billedkvalitet, kan tiden være komme til at overveje et nyt tv med 4K-opløsning. Årets modeller har nemlig fået en række vigtige opdateringer af funktioner og billedkvalitet, som tilsammen udgør lidt af et kvantespring i både brugervenlighed og oplevet billedkvalitet.

Tv’er er ikke, hvad de var engang. Meget indhold kommer nu fra apps og streaming-tjenester, som kræver, at man har et moderne smart-tv med internetadgang. Dem, der har et ældre tv uden smart-funktionalitet, har hidtil kunnet løse problemet med eksterne enheder som Xbox, PlayStation, Apple TV og Google Chromecast, men nu er du nødt til at have et spritnyt 4K-tv med HDR for at være med på alt det sjove.

Den gode nyhed er, at det ikke behøver at koste en formue! Vi har samlet en håndfuld af de mest interessante 55-tommere plus en enkelt 58-tommer i prisklassen omkring 10.000 kroner – og blev positivt overrasket over billedkvaliteten!

 

HDR

Den vigtigste nyhed på årets tv-modeller er afgjort High Dynamic Range. HDR er en moderne videostandard (bl.a. på UHD Blu-ray), der gør tv-skærmen i stand til at vise flere nuancer og farver, kombineret med meget højere kontrast og lysstyrke, end det tidligere var muligt. Det giver mere livagtige billeder, men kræver altså, at du har et nyt tv, der kan læse og gengive formatet!

Alle tv’er i testen understøtter HDR på papiret, men som testen viser, er det langtfra alle, der kan yde formatet fuld retfærdighed.

 

Testen

Her ser vi på seks 2016-modeller i størrelsen 55-58 tommer og i prisklassen omkring 10.000 kroner. Alle testdeltagere understøtter HDR og HDMI 2.0/HDCP 2.2, hvilket gør dem ideelle i kombination med det nye UHD Blu-ray-format.

I testen har vi som sædvanlig fokus på billedkvalitet, men lægger også vægt på god lyd og brugervenlighed. Meget tv-indhold kommer nu i form af apps og streaming-tjenester, som stiller højere krav til tv-fjernbetjeningen og den øvrige brugerflade for at fungere optimalt.

 

Hurtig tv-ordliste

HDCP: Står for High-bandwidth Digital Content Protection. Formålet med HDCP er at beskytte copyrightet digitalt materiale, når det sendes fra en enhed til tv’et, som regel via HDMI- eller DVI-tilslutning.

HDMI: High-Definition Multimedia Interface. Det moderne “scart-kabel”, der overfører lyd og billeder – fra kilder som Blu-ray eller tv-tuner – digitalt til tv-skærmen. Den nyeste version (HDMI 2.0) er nødvendig for at overføre 4K-signaler fra UHD Blu-ray.

HDR: High Dynamic Range = højt dynamisk omfang. Et videosignal med højere kontrast og bredere farvespektrum, hvilket giver mere naturtro billeder.

Smart-tv: En moderne tv med internetforbindelse (via kabel eller Wi-Fi), der gør det muligt at hente programmer – apps – som giver forbedret funktionalitet, f.eks. Netflix eller YouTube. Det gælder de allerfleste nye tv’er, der sælges i dag.

Ultra HD: Også kendt som UHD eller 4K. Arvtageren til Full HD-formatet har fire gange så høj skærmopløsning (3840 x 2160 mod 1920 x 1080), hvilket giver væsentlig bedre billedskarphed. Flertallet af de nye tv’er, der sælges i dag, har Ultra HD-opløsning.

Ultra HD Blu-ray: Den nye version af Blu-ray-formatet, hvor film kommer i Ultra HD-opløsning.

Samsung 55KS7005

Seks mellemklasse-tv’er med 4K og HDR
Samsung har længe været en af de mest toneangivende tv-producenter, især når det gælder design og smart-funktioner. Årets modeller har også fået et løft på billedsiden med nye, avancerede LCD-paneler, der lover både bredere farvespektrum og højere kontrast, end det ...
Læs hele testen

LG 55UH770

Seks mellemklasse-tv’er med 4K og HDR
Mange tænker sikkert umiddelbart på OLED, når de hører navnet LG. Den sydkoreanske producent er dem, der er kommet længst i udviklingen af næste generations tv-teknologi – til rivalen Samsungs store ærgrelse. OLED er stadig en dyr teknik at producere, ...
Læs hele testen

Sony Bravia 55XD8505

Seks mellemklasse-tv’er med 4K og HDR
Sony har en lang historie som tv-producent og lancerede deres første model med Ultra HD-opløsning i 2013. Siden da har de leveret flere glimrende tv’er, og senest var det 65XD9305, der løb med sejren i vores test af storskærme til ...
Læs hele testen

Panasonic 58DX700

Seks mellemklasse-tv’er med 4K og HDR
Panasonic har en lang tradition for at lave veldesignede tv’er til en fornuftig pris, som lægger vægt på de vigtigste kvaliteter uden så mange dikkedarer. Forgængeren 55CX700 var en af vores favoritter i klassen, og derfor var vi spændt på ...
Læs hele testen

Grundig Immensa 55VLX8670

Seks mellemklasse-tv’er med 4K og HDR
Det traditionsrige Grundig-mærke fra Tyskland er nu på tyrkiske hænder, nærmere bestemt Arçelik, der er en af verdens største hvidevareproducenter. Men de er ikke stoppet med at lave tv’er af den grund: På årets IFA-messe kunne Grundig fremvise en række ...
Læs hele testen

Philips 55PUS7101

Seks mellemklasse-tv’er med 4K og HDR
Philips har haft nogle udfordringer, siden de introducerede Android-operativsystemet på deres tv’er, men nu ser det ud, som om tingene er i bedring. Årets sortiment består af flere interessante tv’er, og blandt dem skiller 55PUS7101 sig ud som en overkommelig ...
Læs hele testen
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-