annonse
annonse
annonse

Grundig Immensa 55VLX8670

Stramt design

Efter en lidt stille periode er tysk-tyrkiske Grundig tilbage med en ny serie veludstyrede tv-modeller.

Grundigs skærm byder på stilrent design og skarp, kontrastrig billedkvalitet.
55VLX8670 understøtter endnu ikke UHD Blu-ray og HDR fuldt ud.

Det traditionsrige Grundig-mærke fra Tyskland er nu på tyrkiske hænder, nærmere bestemt Arçelik, der er en af verdens største hvidevareproducenter. Men de er ikke stoppet med at lave tv’er af den grund: På årets IFA-messe kunne Grundig fremvise en række nye tv-linjer, inklusive high-end modeller med OLED-teknologi, som efter planen skal produceres på Grundigs fabrik i Tyrkiet.

55VLX8670, som vi tester her, er også en veludstyret model – omend med almindeligt LED LCD-panel – men ganske godt lastet med Ultra HD-opløsning, Netflix 4K og ikke mindst HDMI 2.0 tilslutning.

 

Design

55VLX8670 har et stramt design, der er typisk for Grundig – og rigtig flot at se på. Det giver et luksuriøst indtryk med ramme i børstet stål og en fod, der er fræset ud af massivt metal. Skærmoverfladen er mat og giver derfor ikke så mange refleksioner af omgivelserne.

 

Brugervenlighed og funktioner

Grundigs fjernbetjening er ligesom Panasonics temmelig traditionel, med tydelige knapper til alle de vigtigste funktioner. Den giver imidlertid en lidt “billig” følelse; knapperne giver dårlig feedback, reagerer ikke så hurtigt og afgiver nogle temmelig irriterende kliklyde. Grundig ville være bedre tjent med at opgradere den!

Når vi starter tv’et første gang, ledes vi gennem de grundlæggende indstillinger på en letforståelig måde. Menusystemet er overskueligt, og selv om den grafiske brugerflade må siges at være et par generationer bagefter, hvad konkurrenterne kan tilbyde, er den forbilledligt nem i brug.

 

Billedkvalitet

55VLX8670 imponerer med et virkelig lysstærkt og kontrastrigt billede. Det er faktisk den af skærmene, der kommer tættest på Samsung i ren og skær lysstyrke, og den har også en velfungerende billedindstilling til film med en relativt sober farvegengivelse. Et konkret løft i forhold til tidligere Grundig-modeller, der har virket lidt ubalancerede på dette område.

Sortniveauet er også godkendt, omend ikke lige så bælgmørkt som hos Samsung: Man kan ane, hvordan bagbelysningen arbejder i nogle af de mørke scener. Betragtningsvinklen er forholdsvis god, og man skal temmelig langt ud til siden, før farverne bliver blege. Ellers kan vi nævne, at Grundig-skærmen er en af de få, der stadig understøtter 3D, og der medfølger hele tre par briller.

Grundigs tv skulle på papiret være en fuldværdig Ultra HD-skærm med understøttelse af UHD Blu-ray og HDR. Desværre havde vi problemer med at realisere dette i praksis. Selv om vi prøvede med to forskellige UHD Blu-ray-afspillere, lykkedes ikke at få 55VLX8670 til at vise billedsignalet. Det kan være en indikation af, at kompatibiliteten ikke er helt, som den skal være.

Grundigs tv har imidlertid en velfungerende Netflix-app med 4K-opløsning, men indtil videre uden HDR-tilstand. I skrivende stund arbejder Grundig-fabrikken på en firmware-opgradering, der skal afhjælpe HDR-problemerne.

 

Lydkvalitet

Grundig har lagt lidt ekstra vægt på lyden med en fremadvendt “soundbar” under skærmen. Det giver generelt klarere lyd og lidt tydeligere stemmegengivelse.

 

Konklusion

Denne nye model fra Grundig har flere gode egenskaber, men mangler lige nu fuld HDR-understøttelse. Indtil der bliver rettet op på det, må 55VLX8670 se sig overhalet af konkurrenterne i prisklassen.

Det traditionsrige Grundig-mærke fra Tyskland er nu på tyrkiske hænder, nærmere bestemt Arçelik, der er en af verdens største hvidevareproducenter. Men de er ikke stoppet med at lave tv’er af den grund: På årets IFA-messe kunne Grundig fremvise en række nye tv-linjer, inklusive high-end modeller med OLED-teknologi, som efter planen skal produceres på Grundigs fabrik i Tyrkiet. 55VLX8670, som vi tester her, er også en veludstyret model – omend med almindeligt LED LCD-panel – men ganske godt lastet med Ultra HD-opløsning, Netflix 4K og ikke mindst HDMI 2.0 tilslutning.  

Design

55VLX8670 har et stramt design, der er typisk for Grundig – og rigtig flot at se på. Det giver et luksuriøst indtryk med ramme i børstet stål og en fod, der er fræset ud af massivt metal. Skærmoverfladen er mat og giver derfor ikke så mange refleksioner af omgivelserne.  

Brugervenlighed og funktioner

Grundigs fjernbetjening er ligesom Panasonics temmelig traditionel, med tydelige knapper til alle de vigtigste funktioner. Den giver imidlertid en lidt “billig” følelse; knapperne giver dårlig feedback, reagerer ikke så hurtigt og afgiver nogle temmelig irriterende kliklyde. Grundig ville være bedre tjent med at opgradere den! Når vi starter tv’et første gang, ledes vi gennem de grundlæggende indstillinger på en letforståelig måde. Menusystemet er overskueligt, og selv om den grafiske brugerflade må siges at være et par generationer bagefter, hvad konkurrenterne kan tilbyde, er den forbilledligt nem i brug.  

Billedkvalitet

55VLX8670 imponerer med et virkelig lysstærkt og kontrastrigt billede. Det er faktisk den af skærmene, der kommer tættest på Samsung i ren og skær lysstyrke, og den har også en velfungerende billedindstilling til film med en relativt sober farvegengivelse. Et konkret løft i forhold til tidligere Grundig-modeller, der har virket lidt ubalancerede på dette område. Sortniveauet er også godkendt, omend ikke lige så bælgmørkt som hos Samsung: Man kan ane, hvordan bagbelysningen arbejder i nogle af de mørke scener. Betragtningsvinklen er forholdsvis god, og man skal temmelig langt ud til siden, før farverne bliver blege. Ellers kan vi nævne, at Grundig-skærmen er en af de få, der stadig understøtter 3D, og der medfølger hele tre par briller. Grundigs tv skulle på papiret være en fuldværdig Ultra HD-skærm med understøttelse af UHD Blu-ray og HDR. Desværre havde vi problemer med at realisere dette i praksis. Selv om vi prøvede med to forskellige UHD Blu-ray-afspillere, lykkedes ikke at få 55VLX8670 til at vise billedsignalet. Det kan være en indikation af, at kompatibiliteten ikke er helt, som den skal være. Grundigs tv har imidlertid en velfungerende Netflix-app med 4K-opløsning, men indtil videre uden HDR-tilstand. I skrivende stund arbejder Grundig-fabrikken på en firmware-opgradering, der skal afhjælpe HDR-problemerne.  

Lydkvalitet

Grundig har lagt lidt ekstra vægt på lyden med en fremadvendt “soundbar” under skærmen. Det giver generelt klarere lyd og lidt tydeligere stemmegengivelse.  

Konklusion

Denne nye model fra Grundig har flere gode egenskaber, men mangler lige nu fuld HDR-understøttelse. Indtil der bliver rettet op på det, må 55VLX8670 se sig overhalet af konkurrenterne i prisklassen.

Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Grundig Immensa 55VLX8670
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 55" UHD-tv
  • 1000 Hz
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • USB-tastatur/mus kan tilsluttes, Bluetooth
Pris: 11999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.