annonse
annonse
annonse

LG 55UH770

Svagt på kontrast

Dette LG-tv byder på fantastisk design og lækre smart-funktioner, men billedkvaliteten havner lidt i skyggen af de bedste.

Glimrende smart-funktioner med pegefjernbetjening gør LG-skærmen let at betjene.
Svag kontrast og ditto sortniveau gør, at wow-effekten udebliver på de nye HDR-film.

Mange tænker sikkert umiddelbart på OLED, når de hører navnet LG. Den sydkoreanske producent er dem, der er kommet længst i udviklingen af næste generations tv-teknologi – til rivalen Samsungs store ærgrelse. OLED er stadig en dyr teknik at producere, og en 55 tommers OLED-skærm med 4K-opløsning vil koste omkring 20.000 kroner eller mere.

Heldigvis for LG (og os andre) har de også en bredt udvalg af almindelige LCD-skærme i deres sortiment: Den model, vi tester her, 55UH770, kan tilbyde nye funktioner som Ultra HD og HDR til en ikke alt for afskrækkende pris.

 

Design

Skærmen fra LG har en fin udførelse med sølvfarvet ramme og en buet, midtmonteret fod, som er 87 cm bred. Det kan dermed fint være på de fleste tv-møbler. Bagsiden er i sort plast med sidemonterede stik indfældet. 55UH770 har ikke heldækkende dæksler, der skjuler kablerne, men disse kan ledes diskret ned langs foden.

Designmæssigt er det et af de lækreste tv’er i testen. Det eneste, der trækker ned på udførelsen, er det blanke frontglas, som giver mange refleksioner af omgivelserne.

 

Brugervenlighed og funktioner

De, der allerede ejer et LG-tv af nyere dato, vil føle sig hjemme, når de stænder 55UH770 første gang. Det bruger den nyeste version af LG’s eget smart-operativsystem, WebOS 3.0, som er kendetegnet ved brugen af pegefjernbetjeningen Magic Remote. Med den styrer man en musemarkør rundt på skærmen. LG’s menulinje lægger sig nederst på skærmen som en kortrække og giver hurtig adgang til det indhold, man vil se. Tv-fjernbetjeningen kan også fjernstyre andre enheder.

Samlet set rangerer vi LG-systemet som en af de bedste smart-tv-platforme. 55UH770 er hurtigt og nemt i brug, og udvalget af apps er godt, men ikke klassens bedste – Samsung kan prale af et større udvalg af lokale tjenester.

 

Billedkvalitet

LG 55UH770 benytter et LCD-panel af typen IPS (In Plane Switching), der er kendt for at give bedre betragtningsvinkel, men også lidt mere gråt sortniveau end VA-paneler (Vertically Aligned), som bl.a. Samsung anvender.

Begge dele har sine styrker og svagheder, men med den seneste udvikling på indholdsfronten (HDR) kan det se ud, som om IPS falder lidt bagud. Sortniveauet er nemlig mindst lige så vigtigt som lysstyrken, og det ser vi især med udfordrende testscener i HDR-format.

Netflix-serien Marco Polo er et godt eksempel, da den kombinerer mange mørke scener med brændende fakler mod sort baggrund, der virkelig sætter kontrasten på prøve.

Her får LG’s tv tydelige problemer med at vise både lys og mørke i samme scene: Sortniveauet er mærkbart blegere end på flere af konkurrenterne, og lysstyrken mindre intens end på de bedste. Det skyldes til dels, at bagbelysningsteknologien i LG-skærmen ikke er finmasket nok og kun formår at lyse store partier op samtidig.

55UH770 har til gengæld overbevisende skarphed og glimrende farvegengivelse, men den begrænsede kontrast trækker ned på helhedsindtrykket.

 

Lydkvalitet

LG 55UH770 har en temmelig indelukket lydkarakter og ikke særlig meget bas. En soundbar er afgjort at anbefale, hvis du vil have god lyd til film og serier.

 

Konklusion

LG’s OLED-skærme er kendt for deres silkeagtige sortniveau, som giver alt tv-indhold en formidabel dybde og kontrast. Derfor er det lidt ironisk, at deres LCD-skærme opfører sig stik modsat: 55UH770 har ganske vist knivskarpe detaljer og korrekt farvegengivelse, men på kontrast, sortniveau og lysstyrke kommer til det kort mod de bedste i testen.

Bedste pris på LG 55UH770
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 55" UHD-tv
  • WebOS 3.0
  • 3 x HDMI, 3 x USB
  • Magic Remote
Pris: 11999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.