annonse
annonse
annonse

Panasonic 58DX700

Gør det meste rigtigt

Hvis man vil have et godt allround-tv, går man sjældent galt i byen med Panasonic. Sådan er det også med årets 700-serie.

God byggekvalitet, fin billedkvalitet og stabile smart-funktioner gør Panasonic-skærmen til et sikkert tv-køb, der også er kompatibelt med de nye videoformater.
58DX700 har temmelig begrænset lysstyrke og giver derfor ikke fuldt udbytte af de mest krævende HDR-videoer, men klarer sig alligevel bedre end mange af konkurrenterne.

Panasonic har en lang tradition for at lave veldesignede tv’er til en fornuftig pris, som lægger vægt på de vigtigste kvaliteter uden så mange dikkedarer. Forgængeren 55CX700 var en af vores favoritter i klassen, og derfor var vi spændt på at se, hvilket niveau årets arvtager DX700 ville lægge sig på!

 

Design

Det første, vi bemærker, er selvfølgelig, at skærmen er vokset fra 55 til 58 tommer. Panasonics model kan dermed prale af lidt større billedområde end konkurrenter i samme prisklasse.

58DX700 har et slankt og lækkert design med børstet metalramme, mens bagsiden på årets model er af plast. Dæksler over tilslutningerne gør det muligt at lave diskret kabelføring på bagsiden. En smart detalje er, at Panasonic lader dig vælge, om du vil montere fødderne smalt eller bredt, og på den måde tilpasse fjernsynet til dit tv-møbel.

 

Brugervenlighed og funktioner

Panasonics fjernbetjening har store, tydelige knapper til hver funktion, heriblandt separat Netflix-knap. DX700 har også et fremragende menusystem – My Home Screen 2.0 – hvor du kan vælge, hvilke typer indhold der skal ligge på startmenuen. Brugerfladen er baseret på Mozilla Firefox og er både hurtig, enkel og overskuelig. I modsætning til Android-tv’erne oplevede vi aldrig, at tv’et gav problemer eller låste.

Ulempen ved Firefox er, at der kun er et fåtal af interessante tilgængelige apps til denne platform. Panasonic kan ganske vist skilte med bl.a. Netflix, YouTube, SF Anytime, Viaplay, Eurosport Player og Firefox web-browser, men ikke særlig meget andet interessant. Panasonic har heller ikke fået aftaler med særlig mange lokale tjenester. Det betyder, at f.eks. DR TV-app’en glimrer ved sit fravær.

Tilslutningsmulighederne er gode, men ikke suveræne: Panasonic nøjes med tre HDMI-indgange, og kun to af dem understøtter HDCP 2.2, der er nødvendigt for tilkobling af 4K Blu-ray eller andre 4K-kilder.

 

Billedkvalitet

58DX700 har et 58 tommers panel af typen VA (Vertically Aligned), der er kendt for at give et godt sortniveau og stærk kontrast, men lidt på bekostning af betragtningsvinklen.

Panasonic reklamerer med, at DX700 understøtter HDR-video, men sammenlignet med deres egen topmodel Viera DX900 er det i bedste fald “HDR light”! 58DX700 evner ikke at gengive et tilstrækkelig bredt farvespektrum og har heller ikke lysstyrke nok til at konkurrere med UHD Premium-certificerede tv’er.

Det var så specifikationerne – men hvordan klarer det sig i praksis? Vi kunne hurtigt verificere, at 58DX700 både understøtter og ser rigtig flot ud med HDR-video fra Netflix og UHD Blu-ray, Panasonic udmærker sig ved en naturlig farvepalet, meget lidt støj og glatte, flydende bevægelser.

Hvis du vælger True Cinema-profilen, får du også en meget præcis farvegengivelse. Sortniveauet er heller ikke værst: Panasonic formår at grave flere detaljer frem i de mørke områder end mange af konkurrenterne, men ulempen er, at de mørkeste gråtoner hælder mod blå. Derfor får mange mørke scener et lidt blåligt præg, som vi ikke kunne justere væk.

Panasonic-skærmen har ellers, som man kunne forvente, middelmådig lysstyrke i forhold til de bedste i testen. DX700 er i stand til at remappe billedsignalet til at gengive de fleste lysnuancer, men mangler intensitet i forhold til f.eks. Samsung 55KS7005.

 

Lydkvalitet

Panasonic har ikke udpræget kraftig lyd, men klarer sig godt på tale og musik. Nogen særlig bas er der ikke, men det kan spille temmelig højt, uden at forvrængningen bliver generende.

 

Konklusion

Panasonic har begået endnu et velkonstrueret tv i mellemklassen, og selv om det mærkes, at konkurrencen er blevet hårdere i år, scorer 58DX700 godt på de fleste områder. Det er ganske vist ikke den klareste eller mest imponerende HDR-skærm, men den har til gengæld meget naturlige farver plus den gode billedprocessering, Panasonic er kendt for. Let at anbefale!

Bedste pris på Panasonic 58DX700
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 58" UHD-tv
  • High Dynamic Range
  • Wide Colour Spectrum
  • 3 x HDMI, 3 x USB
Pris: 12999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.