annonse
annonse
annonse

TCL U55C7006

Prisgunstig nykommer

TCL’s nye 55C7006 frister med Android TV, 4K-opløsning og HDR til en overraskende lav pris. Aner vi et kinesisk comeback?

Jævn lysfordeling, nuancerede farver og glatte bevægelser giver generelt god billedkvalitet. Brugervenligt smart-tv med Android.
Lysstyrken er lidt svagere end forventet, hvilket giver begrænset udbytte af HDR-videomateriale.
annonse

I tv-verdenen er det jungleloven, der gælder. Japanske Sony og Panasonic sad længe i toppen af fødekæden, før sydkoreanske Samsung og LG kom og vippede dem af tronen. Nu kan det snart være kinesernes tur: Producenter som Hisense, Skyworth og THC kaprer markedsandele i et forrygende tempo.

TCL er et relativt nyt mærke på det nordiske marked, men globalt er de nu den tredjestørste tv-producent, lige efter Samsung og LG. De har en bred portefølje fra små og billige til større og mere avancerede modeller.

TCL U55C7006

Den nyeste model fra TCL er U55C7006. Det placerer sig midt i hierarkiet og er et temmelig veludstyret tv til prisen. Et 55 tommers 4K Ultra HD-tv med Android TV og HDR-understøttelse til godt syv tusind kroner lyder temmelig tillokkende. Samtidig ved vi af erfaring, at konkurrencen er hård i dette segment!

Førsteindtrykket, når vi pakker TCL’s tv ud, er at det har en ganske fin udførelse med en slank og blank ramme rundt om selve panelet. En undermonteret “soundbar” gør, at det skiller sig ud fra mængden. Tv’et står på to V-formede fødder, som er lette at montere, men til gengæld kræver, at du har et forholdsvis bredt tv-møbel.

Brugervenlighed og funktioner

TCL er ikke gået i den fælde at udvikle deres egen brugerflade – i stedet anvender de Android 6.9 (opgradering til 7.0 kommer i oktober). Derfor er brugeroplevelsen også meget lig Sonys og Philips’ modeller. TCL understøtter de mest almindelige apps i Google Play-butikken. Tv’et har også indbygget Chromecast, som lader dig vise apps fra Android-telefoner direkte på skærmen. Desuden kan du bruge mobilen som fjernbetjening til YouTube og andre apps.

U55C7006 starter hurtigt og skifter hurtigt mellem de forskellige menuer. Fjernbetjeningen virker gennemtænkt med bl.a. genvejsknap til Netflix. Den ligger godt i hånden, og Sonys remote er en tung klods i sammenligning. Menusystemet er overskueligt, og generelt giver TCL en udmærket brugeroplevelse – hverken bedre eller dårligere end andre Android-tv’er.

Billedkvalitet

Som de fleste skærme i denne prisklasse bruger TCL et kant-LED LCD-panel. Det udmærker sig ved 10 bit farver (Wide Colour Gamut) og understøttelse af HDR. Men specifikationer er én ting; noget andet er, hvordan det klarer sig i praksis …

Førsteindtrykket er positivt. Vi starter med tv’et i Cinema-indstilling for at undgå overdrevne farver og ditto kontrast, og det lader til, at TCL har gjort det godt.

For det første har skærmen en meget jævn lysuniformitet uden generende lyspletter. Horisontalt har tv’et også en udmærket betragtningsvinkel. Man kan sidde et stykke ude til siden, uden at billedet mister kontrast og farver. Derimod bemærker vi, at det påvirkes mere af den vertikale betragtningsvinkel. Man bør derfor sidde i nogenlunde samme højde som tv’et.

Sortniveauet må også siges at være mere end godkendt – ikke i OLED-klasse, selvfølgelig, men godt af LCD at være. Tv’et har en vis grad af (software-baseret) local dimming, der fungerer godt uden generende bivirkninger. Hvad bevægelser angår, er de også glatte og fine, og består fodboldtesten med glans.

Farvegengivelsen er både stærk og nuanceret, uden alt for overdrevne kulører i Cinema-indstillingen. Vi bemærkede dog et svagt grønstik i billedet, som også kom til udtryk i måleresultaterne.

På overkommelige tv’er er man ofte “låst” med de farver, man har, men TCL har heldigvis en ekstramenu til os, der kan lide at finjustere billedet, med avancerede indstillingsmuligheder for både hvidbalance og primærfarver. Det gav os mulighed for at kalibrere grønstikket væk og opnå en regelret farvegengivelse. Oveni fik vi en præcis gråtoneskala med meget lav afvigelse (Delta E average 0,28). Alt i alt temmelig imponerende for et tv i denne prisklasse.

Begrænset lysstyrke i HDR-tilstand

HDR-videoindhold (High Dynamic Range, højt dynamisk omfang) er det store tema i tv-verdenen for tiden. TCL U55C7006 skifter til den rigtige billedindstilling, når vi afspiller en Netflix-serie eller en Blu-ray-film med HDR, hvilket tyder på, at formatunderstøttelsen er i orden.

Vi er imponeret over skarpheden og farvenuancerne, men lysstyrken og kontrasten er ikke det fedeste, vi har set. Det havde vi heller ikke forventet – prisen taget i betragtning – men det er værd at notere sig alligevel.

På det seneste er vi bogstavelig talt blevet blændet af flagskibene fra Samsung og Sony, hvor lysstyrken kryber op på 1000 nit eller mere i de lyseste ekstremer. TCL’s skærm ligger til sammenligning på mellem 200 og 300 nit afhængigt af billedindstilling. Det er mere end nok til almindeligt tv-kiggeri, men alt for lavt til at give en fuldfed HDR-oplevelse.

Lydkvalitet

De fleste tv’er i denne prisklasse bruger små, skjulte højttalere på den underste kant, som ofte er præget af indelukket lyd. TCL bruger fremadrettede højttalere, og det kan høres i form af, at lyden generelt er klarere med lidt mere distinkt stemmegengivelse. Bassen er forholdsvis tynd, men tv’et har ingen problemer med at spille højt og rent. Samlet set er lydkvaliteten lidt over gennemsnittet for denne prisklasse.

Konklusion

Den tid, hvor kinesiske tv-mærker kunne betragtes som billige kopivarer af tvivlsom kvalitet, ser ud til at være forbi. TCL 55C7006 fremstår som et vellavet tv med flot ydelse til prisen. Takket være Android-brugerfladen kan det konkurrere på lige vilkår med smart-tv’er fra konkurrenter som Sony og Philips.

Billedkvaliteten er generelt god med overbevisende sortniveau og imponerende farvenuancer. Lysstyrken virker derimod noget sparsom, hvilket lægger en dæmper på oplevelsen af HDR-materiale.

picture1 picture2 picture3
<
>
(Foto: TCL)

Bedste pris på TCL U55C7006
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

55" UHD LCD, 3840 x 2160
3 x HDMI, 2 x USB (2.0/3.0)
Android TV
HDR
Web: tcl.eu/dk

Pris: 7500,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

annonse
anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

annonse
Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

Sonus Faber møder væggen

Den italienske højttalerproducent lancerer højttalere til indfældning.

Leica til eventyrlystne

Der kommer ikke mange Leica M10-P Edition Safari, så her må man kende sin besøgelsestid.

Test
Ring Stick Up Cam Wired

Nem overvågning koster på flere måder

Man får ikke meget udbytte af Ring Stick Up Cam Wired uden et abonnement, der lader Ring uploade brugerens videoer til skyen.

Ruark pakker anlægget ind

Dette elegante anlæg kommer ikke før til foråret, men kan være værd at vente på.

Mere om Panasonics full-frame-kameraer

Detaljerne om Lumix S-serien og de første objektiver er endelig klar.

Test
Devialet Expert 140 Pro

Drømmeforstærker

Markedets mest avancerede forstærkere har fået en billigere lillebror. Expert 140 Pro er en højteknologisk Formel 1-forstærker, som flere har råd til.

Test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmet Mac Mini

Endelig en ny minicomputer fra Apple med den nyeste generation af hardware.

Nye koncepter fra Q Acoustics

Den prisvindende Concept 500 har fået en lillebror, der står på egne - meget usædvanlige - ben.

Sonos understøtter YouTube Music

Sonos har nu fået indbygget understøttelse af YouTube Music til Premium-abonnenter.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Ekstremt dyr

ThinkPad-topmodel lever kun op til sit navn for så vidt angår prisen.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk og moderne ultrabærbar

ThinkPad X1 Carbon er let, elegant, robust og stærk på samme tid.

Test
Bowers & Wilkins 603

B&W er i den grad tilbage

Den nye 600-serie åbner op og får dynamikken ud på en helt anden måde end forgængerne. Topmodellen 603 er ingen undtagelse.

LED i stedet for blitz

Rotolight er transportable LED-lamper til foto og video.

Honor først med 48 megapixel mobilkamera

Honor View 20 sætter ny rekord i kameraopløsning og har et næsten usynligt selfie-kamera.

Apple vil have dine billeder

Hvis du sidder inde med nogle pletskud taget med en iPhone, kan du vinde konkurrencen Shot on iPhone.

Dem kommer der ikke mange af

Olympus fejrer 100 år med jubilæumsmodel.

Olympus: Nybegynderen er vigtig for os

Under lanceringen af Olympus’ nye flagskib delte de deres tanker om fremtidige produkter.