annonse
annonse
annonse

DS Audio DS-002

Lysende vinylklang

Man skulle ikke tro, det var muligt at revolutionere vinylafspilning. Det er trods alt bare en mikroskopisk sten, der skal trækkes gennem plovfurer af vinyl, og så kommer der lyd ud af højttalerne.

Det er klart, at en ekstra skarp sten kommer dybere og kan give bedre lyd og mindre knitren, men princippet er det samme.

Bortset fra når det ikke er det.

Laser og lys er blevet prøvet før, uden succes. Men i Japan (hvor ellers?) børstede en gruppe ingeniører for nylig støvet af en Toshiba-opfindelse fra 1970’erne: En optisk pickup.

Resultatet er Digital Stream Corporation, forkortet til DS Audio, og produktet er en moderne udgave af Toshibas optisk pickup, C-100 P.

DS Audio DS-002 er ikke billig, omend den kommer med et tilpasset phono-trin, så man sparer den udgift. Men den lyd, den magnetløse konstruktion leverer, gør den alligevel hver en krone værd.

I den ene ende af nålearmen sidder der en skarp Shibata-slibning, i den anden ende bruges optisk læsning i stedet for bevægelige magneter eller spoler. Det frigør masse, dæmper friktion og fjerner magnetisk flux, til fordel for en fotosensor, som registrerer lyset fra en LED.

Lys vejer som bekendt ingenting og har heller ingen friktion. Det giver lavere forvrængning, hurtigere dynamik og bedre sporingsegenskaber.

Og det kan høres. Lyden er silkeblød, fokuseret og enormt detaljeret. Det er, som om et gardin er blevet trukket fra, for vokaler, instrumenter og atmosfæren på optagelserne kommer ekstremt godt frem i lydbilledet.

Bassen er bundsolid, stram som et trommeskind, og der er chokerende mængder af klang i lydbilledet.

Lyden af den optiske konstruktion er intet mindre end sensationelt god. Ja, revolutionerende god. LS

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-