HyperX ProCast en semiprofessionel XLR-kondensatormikrofon. Det vil sige, at det kræver en separat forforstærker at få signalet forstærket til en brugbar lydstyrke. Da mikrofonen er af kondensatortypen, skal forforstærkeren også kunne levere 48 volt phantomspænding til strømforsyning.
HyperX ProCast ligner en ægte lydstudiemikrofon med det cirkulære, gyldne kondensatorelement synligt gennem mikrofongitteret. Og den har de indbyggede funktioner, der forventes til professionel brug. Som basfilter og en knap, der kan dæmpe lydniveauet med 10 dB. Et elastikophæng (i den ildrøde farve, som HyperX altid bruger) isolerer mikrofonen mod stød og vibrationer fra underlaget og stativet. Et aftageligt popfilter fuldender indtrykket af seriøst værktøj.
HyperX ProCast leveres uden bordstander, så der skal også bruges mikrofonarm eller -stativ. Alt ekstraudstyret gør ibrugtagningen sværere og dyrere. Til gengæld er HyperX ProCast fuldkommen immun over for påvirkning fra omgivelserne, hvilket vil gøre dagligdagen i streaming- eller podcaststudiet langt nemmere. Selv ikke når man banker på stativet med en finger, trænger den mindste mislyd igennem!
Lydkvaliteten står heldigvis mål med bøvlet og prisen. Stemmer går klart, rent og usminket igennem. Skal jeg udsætte noget på kvaliteten, må det være en lidt fremtrædende diskant. Men hellere have rigelig diskant, der kan dæmpes med EQ, end en ulden top. Popfilteret er ikke strengt nødvendigt, men det fjerner små tendenser til overdrevne konsonanter.
Konklusion
HyperX ProCast er dyrere end de fleste streamingmikrofoner. Og den kræver tillige investeringer i forstærker/mikser og stativ for at kunne bruges. Men den er også i en bedre klasse end konkurrenterne, og den vil give dine podcasts eller streams en lydkvalitet, der ligger lidt tættere på rigtig studiekvalitet.