Der er noget ved den måde, musikken lyder på, som adskiller Auralic-afspilleren fra de andre. Sammenlignet med Naim-afspilleren er der mere luft og indsigt her, og bassen er strammere og mere potent sammenlignet med HiFi Rose RS150B. Det er vigtigt at bemærke, at forskellene ikke er enorme. Vi var nødt til at skifte mellem dem flere gange for at dissekere lydkvaliteten tilstrækkeligt til at rangordne dem.
Men der er tale om mere end subtile forskelle, om end ikke nat og dag, og i denne klasse er det ofte de små nuancer, der gør den store forskel for mange.
Jan Gunnar Hoffs Living har en smuk klaverlyd med stor dybde og en stor, luftig og åben klang. – “Jeg synes, lyden er stor, der er mere af det hele her,” siger min kollega. Nummeret med Taylor Swift og Bon Iver afslører sig med en meget klart defineret lyd, hvor vokalerne står i markant kontrast til hinanden.
Bluetooth og Wi-Fi
Afspilleren ligner sin forgænger, men den aluminiumsgrå bundplade fortæller os, at dette er noget andet. Og det er det, for det er ikke kun den bedre dæmpning af chassiset, der gør Aries og Altair G1.1 til et bedre produkt. Indeni er der en nyere og bedre digital konverter, et skarpere Femto-clock med en nøjagtighed målt i femtosekunder, som dæmper jitterstøj endnu bedre end sin forgænger. Der er både Bluetooth og Wi-Fi indbygget, sidstnævnte via to antenner på bagsiden, og du kan oprette forbindelse til et kablet netværk med et Ethernet-kabel.
Konklusion
Auralic Altair G1.1 er et benchmark for streamere i denne klasse. HiFi Rose-streameren tilbyder langt bedre brugervenlighed og flere funktioner, men koster en del mere. Naim-streameren koster det samme og gør Auralic til skamme med hensyn til lydkvalitet, men alt i alt synes vi, at Auralic Altair G1.1 er det bedste køb i denne klasse. Kombinationen af brugervenlighed, tilslutningsmuligheder og lydkvalitet scorer højest i vores bog, og det sidste er særligt vigtigt. Der er ingen tvivl om det. Auralic Altair G1.1 er referencen i sin klasse.