Den integrerede S14 er en komplet forstærker. Med alt indbygget er det eneste, du behøver et par gode højttalere.
Her kan du streame fra Spotify Connect, Tidal og Qobuz, og Rotel-forstærkeren understøtter også streaming med AirPlay 2 og Google Chromecast. Den er også Roon Ready og har en 32-bit digital konverter fra ESS, som understøtter op til 24-bit/384 Khz lydfiler inklusive MQA-filer.
Den analoge sektion er opbygget som en ren klasse AB-forstærker, og Rotel siger, at S14 leverer 80 W effekt i 8 ohm, eller hele 150 W i 4 ohm. Det er mere end nok til at drive små boghyldehøjttalere med lav følsomhed eller større gulvhøjttalere.
Lyden
Den slanke Rotel-forstærker lyder alt andet end slank. Lydbilledet er stort og fyldigt med en smittende varm klangbalance, der giver musikken en solid klang, hvor instrumenternes fundament træder bedre frem i bybilledet end fra f.eks. en Roksan Attessa.
Der er ikke så meget fokus på detaljer og klanglige nuancer som i en Marantz Model 40n, fordi lydbilledet i Rotel-forstærkeren fokuserer på rytme, dynamik og kontrol. Tre discipliner, hvor den er bedst.
På et par Dynaudio Special Forty gengives Mathias Eicks album Midwest med et punch, der minder om den endnu kraftigere Hegel H190, og trompetens lyd er behageligt varm, men alligevel skarp, når det er nødvendigt. Rotel-forstærkeren har en fremragende baskontrol’
Konklusion
Alle, hvis hovedfokus er på lydkvalitet og streaming over deres hjemmenetværk, bør helt sikkert sætte Rotel S14 på deres indkøbsliste. Den er hverken den bedst udstyrede eller den mest kraftfulde i sin klasse, og dens få indgange får måske nogle til at vende sig mod konkurrenterne. Lydkvaliteten er der dog ikke noget galt med. Den dynamiske og varme lyd vil få kedelige højttalere til at komme til live og lytteren til at smile af glæde. Når det gælder integrerede forstærkere, er Rotel S14 i vores ører en af de mest vellydende i sin prisklasse, og vores erfaring med den legendariske Rotel-kvalitet er, at det er en forstærker, man kan have glæde af i mange år.