Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Årets bedste hi-fi-produkter 2024-2025

Du kan nyde musik uden avanceret lydudstyr, men med det rigtige udstyr kan du tage lytteoplevelsen til nye højder. Godt lydudstyr kan forvandle din yndlingsmusik fra simpel lytning til en musikalsk oplevelse.

Af / 04/11/2024 - 07:45
Årets bedste hi-fi-produkter 2024-2025

Der er forskel på musiklytning og musikforbrug. For mange er musik blevet et baggrundstapet, der gennemsyrer ethvert øjeblik af dagen. Musik i høretelefoner og hørepropper. Musik til træningen, musik til at holde kollegernes snak væk og musik til turen i toget eller bilen. 

Det er alt sammen musikforbrug. 

Men så er der musiklytningen. Den afslappende stund, når dagens gøremål er lagt bag dig, og du ønsker at fordybe dig fuldstændigt. 

Og det er her, hi-fi-anlægget kommer ind i billedet. 

Selv om aktive højttalere og praktiske multirums-ditto bliver stadig mere udbredte, lever den klassiske stereoforstærker stadig. Faktisk fik vi i 2024 lejlighed til at lytte til flere nye forstærkere, end vi har gjort i årevis. Noget vi forsigtigt vover at tolke som en fremgang for hi-fi. 

Selvom teknologi præger vores liv, er der stadig mange, der værdsætter analoge lydkilder. Vi har i år testet langt flere pladespillere end CD-afspillere. Men streamerne fylder mindst lige så meget. Og når det gælder musikken, fører de digitale musiktjenester stort. Og dertil kommer de forstærkere og digitalkonvertere, hvor streamingfunktionerne allerede er indbygget. 

Interessen for vinylplader er steget støt, og 2024 blev endnu et rekordår. Den traditionelle radiomodtager er til gengæld næsten forsvundet. Vi lytter stadig til radio, men nu digitalt via streaming og podcasts. 

Mangfoldigheden af forstærkere 

Udvalget af forstærkere er bredt. Vi har testet alt fra små, budgetvenlige klasse D-forstærkere til high-end modeller, der kræver to personer at flytte. De fleste moderne forstærkere har digitale indgange og ofte streamingmuligheder, hvilket gør det nemt at skabe et komplet lydsystem ved blot at tilføje højttalere. 

Tips: Lyt til os, men stol på dig selv 

På redaktionen bruger vi det meste af vores tid på at lytte til det bedste udstyr i hver kategori og prisklasse. Derfor kan du være sikker på, at alle produkterne i kavalkaden repræsenterer det bedste af det bedste. Så læs vores tests. I sidste er det dog dig selv, der må vælge, hvad er passer bedst til dig eget behov.  Det er dog ikke ensbetydende med, at de nødvendigvis er det rigtige for dig. I nogle tilfælde har du måske allerede alt, hvad du har brug for, mens der måske andre steder er brug for investeringer. Når du har en plan, så tag den med til en velrenommeret hi-fi-forretning og forklar dine ønsker. 

Et lille tip: Hvis sælgeren uopfordret taler nedsættende om konkurrenterne og deres produkter, så ved du, at du er endt i den forkerte butik. Gå et andet sted hen.

Nominerede til Årets bedste hi-fi-produkter

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Vindere af Årets bedste hi-fi-produkter 2024-2025

Årets Bedste basic streamer

Wiim Ultra

Den nye reference i klassen

Den kompakte Wiim Ultra er det bedste køb blandt budgetstreamere.

  • Masser af tilslutninger. HDMI-arc, phono-trin til MM og MC, streaming op til 24-bit/192 kHz og fantastisk lyd. Meget værdi for pengene.
  • I øjeblikket ingen understøttelse af AirPlay 2.

Amerikanske Wiims små trådløse streamere har taget markedet med storm. Lave priser og høj lydkvalitet har gjort trådløs hi-fi tilgængelig for endnu flere mennesker. De kompakte Pro- og Pro Pluss-streamere kan tilsluttes direkte til et dyrt anlæg, uden at nogen vil løfte et øjenbryn.

Lydkvaliteten er i en helt anden liga end priserne, og med Wiim Amp kan du også streame musik i hi-fi-kvalitet med en kompakt forstærker. Med kraft nok til de fleste højttalere. Wiim Ultra er det næste skridt op i kvalitet og er dybest set en Wiim Pro Plus med touchscreen og flere ind- og udgange. For eksempel en pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup.

Den nye Wiim Ultra er mere end en Wiim Pro Plus med touchscreen. En bedre DAC og flere tilslutninger gør en Ultra mere anvendelig. Og den koster heller ikke meget mere. Du vil næppe kunne høre forskel på lyden, så der er ingen grund til at smide din Pro Plus i skraldespanden for at købe en Ultra. Men for dem, der har siddet på spring indtil nu, er det bare at hoppe på. Med en touchscreen i fuld farve og flere indgange er Wiim Ultra den nye standard i budgetklassen.

Årets bedste streamer, premium

Eversolo DMP-A6 Master Edition

Eversolo DMP-A6 Master Edition: Fantastisk!

Eversolo DMP-A6 Master Edition lyder fantastisk og er mere brugervenlig end de fleste. Den er fantastisk!

  • En fantastisk streamingoplevelse med god lyd, en velfungerende touchskærm, stor brugervenlighed - og et væld af indstillingsmuligheder.
  • Lidt højfrekvent støj, da produktet var tilsluttet USB DAC. Med forbehold for forskelle mellem forskellige enheder. Ingen hovedtelefonudgang.

Eversolo er et kinesisk mærke, der har specialiseret sig i DAC’er og streamere i stationære og bærbare formater.

Der er to versioner af DMP-A6, som begge har en identisk effektdel, og som begge kan bruges som både en streamer/DAC og en forforstærker.

Forskellen mellem standardversionen og den noget dyrere Master Edition, som er testet her, ligger i udgangstrinnet. Bedre opamps og et meget mere præcist digitalt ur med femtosekundsnøjagtighed er blandt de opgraderinger, du finder i Master Edition. Master Edition er lidt dyrere, men ikke mere end at jeg selv ville vælge den, medmindre du har tænkt dig at tilslutte en ekstern DAC. Så får du ikke fordelene ved den dyreste.

Med Eversolo DMP-A6 Master Edition behøver du ikke at vælge mellem brugervenlighed og lydkvalitet. Du får begge dele til overflod! Og når prisen er så favorabel, kan jeg ikke komme i tanke om noget, der kan slå den.

En meget brugervenlig touchskærm med flot grafik, næsten alle de funktioner og tilslutninger, du kan drømme om, og med lyd i topklasse. Det er en ægte både i pose og sæk-løsning, som endda kan klare sig i et ægte high-end system. En ener i sin prisklasse.

Årets Bedste premium pladespiller

Pro-Ject XA B

En ganske usædvanlig pladespiller

Med et gennemsigtigt materiale som akryl er vi fristede til også at bruge klichéen ’gennemsigtig lyd’. Og det gør vi, for i dette tilfælde er det faktisk rigtigt.

  • Nem at sætte op, nem at bruge, fremragende kvalitet med et engagerende og åbent lydbillede. En pladespiller man kan have glæde af i mange år, og som tåler opgraderinger. Meget for pengene.
  • Udseendet appellerer næppe til alle, den er fuldmanuel, samt en støvmagnet.

Selv om pladespillere har en meget enkel opgave, laves der pladespillere i alle mulige tænkelige størrelser, farver, materialer og ikke mindst prisklasser – og alle har den samme grundlæggende opgave: At få mest mulig musik ud af rillerne i vinylskiven, uden at forstyrrelser som vibrationer, interferens eller sporingsproblemer forhindrer musikken i at blive frigivet fra de mikroskopiske riller, der er gravet ned i vinylskiven.

Afspillerens styrke er helt klart dens fine dynamiske kontrast og dens kontrollerede dynamiske kontrast. Lydbilledet er så åbent og afbalanceret, som man kan ønske sig i denne prisklasse, og XA B er et glimrende udgangspunkt for et langt og festligt liv med den samme afspiller. Den kan nemt opgraderes med et balanceret kabel og et phono-trin med balancerede indgange, monteret på en endnu bedre pickup, og en bedre strømforsyning kan tilføjes med tiden.

Den balancerede Pro-Ject XA B er et af de bedste køb i sin prisklasse. Den skiller sig ud både i udseende, byggekvalitet og lydkvalitet. Med mulighed for enkle og ikke alt for dyre opgraderinger er dette en afspiller, du kan starte med og så opgradere med tiden, når du eventuelt vil have bedre lyd. Eller lade være. Uanset hvad får du en afspiller, der ikke ser ud som de fleste pladespillere, den er ordentligt bygget i alle led og ser godt ud som det møbel, den er. Det er måske ikke alle, der foretrækker en pladespiller, der ser ud, som om den er lavet af plastik, men der er ikke meget at kritisere ved akrylafspillerens kvaliteter. Så vi tøver ikke med at give hele seks stjerner til denne afspiller, som ligger helt i toppen af sin klasse.

Årets Bedste high end pladespiller

Linn Majik LP12

Man kan undre sig over hvorfor man skulle betale mere

Linn har opgraderet den legendariske pladespiller, hvor det betyder mest. Det er måske ikke alle, der er lige glade for det.

  • Levende og dynamisk lyd. Masser af detaljer og nuancer. Basgengivelsen er måske den bedste i klassen. Ikonisk design.
  • Hård konkurrence derude. Helt manuel og remtræk er ikke for alle.

Lige siden Ivor Tiefenbrun lancerede pladespilleren i 1972, har Linn LP12 været en slags de facto-standard for, hvor god en lyd man kan få fra en vinylplade. Guderne skal vide, at mange har forsøgt at vælte LP12 af tronen som den mest legendariske pladespiller, siden Jesus gik på vandet, men indtil videre er det ikke lykkedes for nogen.

Okay, en Technics SL-1210 er nok endnu mere kendt blandt ikke-audiofile. Nogle vil argumentere for Thorens TD-124, andre for Acoustic Research XA, mens nogle vil kaste Dual ind i diskussionen. Hvis du vil have os undskyldt, så er det Linn Sondek LP12, der regerer i en high-end-sammenhæng. Om man kan lide det eller ej.

Linn Majik LP12 har bevaret meget af signaturen fra en LP12. Den spiller stadig musik med varme, inderlighed og rytmisk engagement. Den nye Majik leverer også med hensyn til opløsning, fokus og evnen til at fremhæve tonale nuancer. Tidligere har kritikken af en LP12 været, at den ”pakker” for mange af nuancerne og detaljerne i musikken ind. Det sker ikke her, for på LP efter LP præsenteres musikken med en generøsitet, som ældre afspillere ikke har i samme grad. Der kommer simpelthen mere musik ud af dagens Majik LP12 end tidligere, og pakken er så afbalanceret og vellykket med Koil-pickuppen, at man kan undre sig over, hvorfor man skulle købe en dyrere LP12.

Årets Bedste integrerede basic forstærker

WiiM Amp

Latterligt god

Med indbygget streaming og fantastisk lyd er denne lille Wiim-forstærker et regulært kup til prisen.

  • Kraftfuld og fyldig lyd. Analog og digital indgang, HDMI Arc. Streaming op til 24-bit/192 kHz. Understøtter Chromecast Audio og AirPlay 2.
  • Få indgange, ingen indgang til pladespiller. Ingen understøttelse af Roon (endnu).

Nogle gange kommer der produkter, som vi bare er nødt til at give efter for. De små trådløse streamere fra WiiM er sådanne produkter. De giver dig streaming med en lydkvalitet, der langt overgår, hvad vi er vant til i budgetklassen.

Nu har de taget den succesfulde streamingplatform et skridt videre og kombineret den med en forstærker. I et lidt større kabinet, i aluminium, med samme formfaktor som i streamingboksene.

Wiim Amp, som den hedder, har en 60 W klasse D-forstærker indeni og indgange til analoge og digitale lydkilder, en separat udgang til subwooferen og HDMI med eARC til TV-lyd. Da forstærkeren er bygget på Wiims streamingplatform, kan den nemt styres med Wiim-appen på din mobiltelefon eller med den medfølgende fjernbetjening der forbindes til forstærkeren via Bluetooth.

Den lille forstærker fra Wiim er et af de bedste køb derude i øjeblikket. Prisen er lige så bemærkelsesværdig lav, som ydelsen er høj. Normalt er forstærkere i denne prisklasse for svage, for anæmiske til at spille musik med overbevisning. Sådan er det ikke med Wiim Amp. Den kombinerer på bemærkelsesværdig vis kraft og finesse med brugervenlig streaming i højopløselig kvalitet. Hvis vi skulle være rigtig kritiske, kunne vi pege på manglen på indgange og fraværet af noget, der fortæller os, hvilken indgang der er valgt, men det ændrer ikke ved det faktum, at Wiim Amp er et sensationelt godt køb.

Årets Bedste integrerede premium-forstærker

Denon PMA-3000NE

Særdeles vellykket forstærker

Musikken skinner som en varm sommerdag, og man ønsker at det aldrig holder op.

  • Skøn klangrigdom i et åbent og luftig lydbillede. Musikken gengives med varme og glød. Potent dynamik. Særdeles anvendelig med DAC og MM/MC-indgang.
  • Ingen integreret streaming.

Måske er det tuningen, måske er det bare japansk ingeniørkunst, eller en kombination af begge dele. Uanset hvad er Denons seneste integrerede en af de smukkeste ting, vi har haft på testbænken i lang tid. Meget lang tid.

Det er svært at finde en mere charmerende integreret i denne klasse, og kun få af konkurrenterne er så alsidige som den nye PMA-3000NE. En af de mest lyttevenlige forstærkere fra Denon i lang tid.

Denon-forstærkeren er en sjældent vellydende mulighed i sin prisklasse. Den beviser, at tuning og teknik er bedst, når de går hånd i hånd. Det er svært at finde noget væsentligt at kritisere. Med en indbygget DAC og flere digitale indgange er der masser af muligheder for at tilslutte digitale lydkilder. Som en streamer. Phono-trinnet er så godt, som man kan forvente i denne prisklasse. Måske er det kun de mest tungt drevne højttalere, der ikke vil trives med Denon-forstærkeren, som opfattes som langt mere potent end de 2×80 watt, den er angivet til at levere i 8 ohm. Rotel, Yamaha, Marantz, Naim, Rega, Hegel og alle de andre bør virkelig frygte potentialet i den nye forstærker, som er en af de mest spændende udfordrere i sin klasse i meget lang tid.

Årets Bedste integrerede high end forstærker

Hegel H400

Hegels mest gennemførte forstærker

Den måtte jo komme. Hegel H400 gør alt bedre end sin forgænger. Og har fået svært tiltrængte funktioner.

  • Masser af power og kontrol, og fin opløsning og musikalitet. Tidal Connect, Google Cast og app-styring er endelig på plads.
  • Enklere kabinetdesign end flere konkurrenter. Ingen hovedtelefonudgang.

Med H400 har Hegel gjort noget, som de tidligere har sagt, at de aldrig ville gøre: De har lavet en app der hedder Hegel Control (i testperioden hed det Hegel Setup). Den er selvfølgelig gratis at downloade og fungerer på både iOS og Android. App’en skal blot være forbundet til det samme netværk som forstærkeren, før du kan styre afspilning, lydstyrke og indstillinger fra din mobiltelefon. Et vigtigt skridt i retning af en mere moderne brugergrænseflade.

App’en erstatter også den webbaserede grænseflade, der tidligere blev brugt til at foretage ændringer i opsætningen. Du skal bare ikke forvente, at app’en streamer din musik. Den har indbygget radio og podcasts med noget, der hedder Airable, men det er alt. Men forstærkeren kan streame stort set alt, hvad du ønsker uden for app’en.

Hegel H400 er en genistreg af en forstærker. Den giver mere for pengene end H600, og det er en komplet forstærker, der kan drive ethvert sæt højttalere. Med en lydkvalitet, der bestemt er prisklassen værdig. Det betyder, at du kan nyde fantastisk lyd, uanset om du spiller højt eller lavt.

H400 er en solid opgradering af H390 med bedre lyd, flere funktioner og mere moderne tilslutningsmuligheder.

Hvis du vil have en kraftig forstærker i high-end-klassen, bliver det ikke meget bedre end dette.

Årets Bedste forstærkersæt, Ultra high end

Naim New Classic 300

Tager pusten fra selv den hårdeste kritiker

Lige da vi troede, det ikke kunne blive meget bedre end New Classic 200-serien, kommer Naim buldrende med 300-serien – og et helt nyt niveau af musikalsk drømmelyd.

  • En taktfasthed af en anden verden, kombineret med en basrespons, vi knap har hørt mage til. En bedre streamingløsning kan du næppe finde.
  • Naim har endnu ikke indført OLED-skærme på deres musikstreamere.

NAC 332 viderefører arven med hybrid digital/analog volumenkontrol, men hele designet bortset fra volumenkontrollen er helt analogt. Volumenkontrollen og komponentkvaliteten er på linje med Naims flagskib Statement-serien, og denne NAC 332 siges at være noget af det mest imponerende, som Naim har formået at få ud af samlebåndet.

Mono-effektforstærkeren NAP 350 leverer mere rå styrke end stereoforstærkeren NAP 250, med 175 RMS-watt pr. kanal ved 8 ohm. Dette lyder måske relativt beskedent, men med en peak-power på hele 1,7 kW bedes alle tvivlere holde sig hjemme.

Naim New Classic 300 tager en fremragende lyd til nye højder. Streaming-DAC, forforstærker og et par rå monoforstærkere smelter sømløst sammen til det hidtil mest ultimative Naim-system. Her forenes analog varme, digital opløsning og uudtømmelige mængder af dynamik og detaljer. Dette er ganske enkelt noget af det mest engagerende og musikalsk overbevisende, jeg har hørt. Og som det gør ondt at sige farvel til.

Årets Bedste premium CD-afspiller

Marantz CD 50n

Fremtidens CD-afspiller

Med CD-afspiller og streaming er CD 50n perfekt til mange mennesker. Især dem, der sætter pris på lydkvalitet.

  • Designet skiller sig ud, og lydkvaliteten er enestående for sin klasse. HDMI er en kærkommen bonus, og med HEOS er streaming i høj lydkvalitet en leg.
  • Af og til langsom til at reagere på kommandoer. Ingen dansk menu på skærmen.

Med denne tredje CD-afspiller – og det syvende produkt, med det karakteristiske design og de velkendte Marantz-kvaliteter – er Marantz godt på vej til at forny sig. CD 50n afspilleren placerer sig mellem den fremragende Marantz SACD 30n med SACD CD og netværk og den mere enkle CD 60. Som er en ren cd-afspiller.

På den måde udfylder den et hul i kataloget. Dem, der ikke har en eneste SACD og ikke har brug for så mange indgange, men gerne vil kunne streame musik trådløst.

CD 50n er bygget på samme platform som SACD 30n, med lidt enklere teknologi på indersiden og stort set de samme muligheder. Den mangler en digital indgang, men CD 50n har en HDMI-indgang med lydretur (ARC). Det betyder, at den passer fint ind i stuen med tv-lyden tilsluttet via afspilleren.

Hvis du ikke har brug for en SACD-afspiller, er CD 50n et bedre køb end SACD 30n. På den måde har Marantz skabt et problem for sig selv, for CD 50n koster meget mindre, er næsten lige så godt udstyret – og har en HDMI-indgang til tv-lyd. Der er kun små forskelle i lydkvaliteten, og begge er perfekte kombinationer af cd- og netværksafspiller. Marantz CD 50n mangler måske den ene procent i dynamisk kontrast, men man må spørge sig selv, om det er værd at betale flere tusinde kroner for så lidt.

Årets Bedste premium streamingforstærker

Rotel RAS-5000

Nuanceret streamingforstærker

Når du har brug for mere kraft, end de fleste streamingforstærkere kan tilbyde, er det denne, du skal vælge.

  • Rikelig med krefter. Potent bassgjengivelse og glimrende dynamisk kontrast. Varm og innbydende klangbalanse. God brukervennlighet med stor fargeskjerm.
  • Kun én analog inngang. Appen er en vits.

Jeg er ikke sikker på hvorfor, men de fleste effektforstærkere er ikke kraftcentre i et system. De er utroligt fleksible, og smart app-integration gør dem nemme at bruge, men de brillerer ikke helt i dynamikafdelingen.

Forstærkeren kan delvist styres med en app. Sammenlignet med apps til andre streamingforstærkere er Rotels app begrænset til afspilning fra netradio, Spotify, Tidal eller Qobuz. Den er Roon-ready og burde kunne styres fra en Roon-klient, men der er ingen indstillinger for andet i app’en.

Hvis vi skal være kritiske, er det rimeligt at spørge, hvorfor Rotel RAS-5000 kun har én analog indgang. Men når alt kommer til alt, har den mange andre kvaliteter, som betyder mere for mange mennesker. Som f.eks. masser af kraft. Den slags, der fordeles i generøse mængder, men med fuld kontrol, selv når du vil spille højt. Rotel-forstærkeren har ellers mange af de samme kvaliteter som den mere prisvenlige S14, men åbner lydbilledet endnu mere op og leverer en endnu mere åben lyd. App’en er virkelig underudviklet, for at sige det diplomatisk, men betjeningen med fjernbetjeningen er eksemplarisk. Hvis du vil have en effektforstærker, der kombinerer førsteklasses lyd med kraft i lange baner, er RAS-5000 dit valg.