Bowers & Wilkins 705 kompakthøjttaler er blevet opgraderet i sin tredje generation. Den mest iøjnefaldende ændring i forhold til den originale S2 er frontpladen. Den er nu buet, hvor den tidligere var flad. En buet front vil have færre diffraktioner, dvs. lydbølger, der bevæger sig i forskellige retninger langs frontpladen og kolliderer med hinanden på deres vej til kanterne. Det skaber både annulleringer og forstærkninger af forskellige frekvenser, og det vil skabe ujævnheder i gengivelsen.
Det genkendelige Nautilus-diskanthus i toppen af kabinettet er blevet forlænget siden sidst og fræset ud i ét stykke. Det er også mere effektivt afkoblet fra højttalerkabinettet, alt sammen for at reducere forvrængningen yderligere.
Mellemtonebassen er placeret i en ny kapsel af lyddødt aluminium, som stikker ud af kabinettet og får højttaleren til at minde mere om sin storebror 805 end nogensinde før.
Lyden af B&W 705 S3
Hvor 705 S2 Signature var eminent i alle discipliner undtagen dyb bas, tager S3 den et hak videre mod perfektion – uden at miste sit hjerte undervejs.
Lydbilledet er grandiost, det er svært at tro, at stereobilledet tegnes af to ensomme højttalere. Vi taler ikke om fysik og kontrol, men om holografi. Diskanten er så distinkt og uforvrænget, og et kor og et orkester hænger som et hologram i luften.
Bastonerne er fantastiske, med lag på lag af klangfarver i et komplekst lydbillede. Men uden “party hump” og højttalere, der ruller af ved 50 Hz, er der bedre valg for dem, der ønsker en fed gengivelse af rap og R&B.
Konklusion
Bowers & Wilkins har endnu en gang fornyet 700-serien, og den største kompakte model 705 S3 er et bevis på, at det er muligt at forbedre noget, der allerede er næsten perfekt.