Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Årets bedste højttalere 2024-2025

Det har aldrig været sværere at vælge nye højttalere. Her vil vi gøre det lettere.

Af / 04/11/2024 - 07:45
Årets bedste højttalere 2024-2025

Udvalget af højttalere synes kun at blive større og større. Der synes ikke at være nogen ende på antallet af nye højttalertyper, nye højttalerproducenter eller nye modeller. På den ene side er det dejligt at have et stort udvalg at vælge imellem, men på den anden side bliver det sværere at finde rundt. Det gælder uanset, om man vil have en lille bærbar højttaler, et par aktive højttalere, en soundbar – eller et par rigtig store fede højttalere i stuen.

Uanset hvad du leder efter, vil vi forsøge at hjælpe dig med at finde den bedste højttaler til dig.

Lad os starte med de mindste. De bærbare højttalere. De mindste er så små, at de kan være i en jakkelomme, mens du skal slæbe rundt på de største, og det er selvfølgelig de største, der giver dig mest lyd, men ikke nødvendigvis den bedste lyd for pengene.


Bluetooth-højttalere

Bærbare højttalere kaldes også Bluetooth-højttalere. Nogle af dem er nu også kommet med Wi-Fi, så de kan forbindes til dit hjemmenetværk, og så sker der to ting: Længere rækkevidde og mulighed for bedre lyd via Wi-Fi, end du ville få via Bluetooth.

Hvis du vil have en bærbar højttaler med på stranden, i parken eller på rejsen, skal du vælge en, der er stænksikker og har en god batterilevetid.

Soundbars

Soundbars er enormt populære. Også her er udvalget stort, og du kan finde soundbars i alle størrelser og prisklasser, men der er tre ting, du skal være opmærksom på, før du vælger en soundbar til TV-lyd:

Beslut dig for, om musik eller TV-lyd er vigtigst. Hvis du har brug for en soundbar til film og TV-serier, skal du vælge en med Dolby Atmos og en subwoofer. Eventuelt en soundbar, hvor der kan tilsluttes en subwoofer. Det vil forbedre filmoplevelsen markant. Dolby Atmos er ikke vigtigt, hvis du leder efter en soundbar, der primært lyder godt med musik, men selv her kan det være en fordel at have en subwoofer, fordi soundbaren i sig selv sjældent leverer nogen særlig fylde eller dybde i bassen.

Aktive højttalere

Aktive og trådløse højttalere bliver mere og mere populære. Selv de billigste er begyndt at blive ret gode, men lidt flere penge vil altid give dig bedre lyd.

Den største fordel ved trådløse højttalere er, at de kan tilsluttes TV’et, samtidig med at de har indbygget streaming og mulighed for at tilslutte flere lydkilder, end en soundbar har. Lydkvaliteten er langt bedre end de fleste soundbars, for eksempel får du et ægte stereoperspektiv med et par højttalere.

Stereohøjttalere

Udvalget af passive stereohøjttalere er meget større end udvalget af trådløse, og her er vi helt klart i en verden, hvor hi-fi-lyd er et velkendt begreb. Også her er udvalget enormt, og du finder højttalere i alle prisklasser. Så det er egentlig bare et spørgsmål om at beslutte, hvor meget du vil bruge, hvor du vil placere dem, og hvilken kvalitet du egentlig er på udkig efter.

Vores erfaring gennem mere end 30 år har vist, at kvalitetsniveauet er steget gennem årene, og selv om priserne også er steget, har du aldrig fået bedre lyd for pengene end nu.

Tips til bedre lyd fra dine højttalere:

Hvis du har mulighed for at placere dine højttalere, hvor de lyder bedst – og her kan du bruge en placeringsberegner til at komme i gang – er der et par ting, du skal huske på for at få den bedst mulige lyd.

Hvis det er muligt, skal du prøve at placere højttalerne, så de er i samme afstand fra bagvæggen  og gerne også sidevæggene. De fleste højttalere lyder bedst, når de står på en fast overflade. Brug de spikes eller puder, der følger med højttalerne. Hvis du ikke har dem, så køb nogle, der gør det muligt at placere højttalerne solidt på underlaget.

Et velkendt trick er at vinkle højttalerne lidt indad, så de peger mod enden af en trekant, som er der, hvor man normalt sidder, når man lytter til musik.

Lad være med at stirre dig blind på kabler, men det betyder ikke, at det ikke kan betale sig at købe bedre kabler, og i de fleste tilfælde skal du købe kabler separat, fordi de sjældent følger med i kassen, når du køber nye højttalere. Køb ikke længere kabler end du har brug for, og slet ikke dyrere kabler end højttalerne.

Hvis du har et par højttalere med rumkorrektion, så brug den. Det kan være noget så simpelt som at kunne indstille i en app, om højttaleren skal stå frit, på en hylde eller i et hjørne, men det kan også være avanceret rumkorrektion, som for eksempel Dirac. Uanset hvilken form for rumkorrektion du har, kan den gøre underværker. I næsten alle tilfælde vil det give dig bedre lyd, uanset om det er en soundbar eller et par dyre hi-fi-højttalere.

Nominerte til Årets bedste højttalere

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Vindere af Årets bedste højttalere 2024-2025

Årets bedste basic bærbare Højttaler

Ultimate Ears Miniroll

Fin og billig højttaler til lommen

Ultimate Ears Miniroll giver helt i orden lyd i en størrelse, der kan være i enhver rejsetaske – og lomme.

  • Overraskende god og ren lyd i forhold til størrelsen. Koster det halve af forgængeren.
  • Der er en naturlig grænse for basniveaet i så lille en højttaler.

Små billige Bluetooth-højttalere er en øvelse i kompromiser. Man kan naturligvis ikke stille nogen form for hi-fi-krav til noget, der er på størrelse med en cheeseburger fra McDonald’s. Men Miniroll gør det alligevel forbandet godt.

Det bedste ved Ultimate Ears’ højttalere plejer at være renheden. Og familiens mindste er ikke nogen undtagelse. Stemmer lyder ret naturligt og uforvrænget, hvilket er imponerende til prisen.

Bittesmå, billige bærbare Bluetooth-højttalere er nemme at finde, men Ultimate Ears Miniroll udmærker sig i mængden. Det er lykkedes at forbedre den i forvejen udmærkede lydkvalitet – og samtidig næsten halvere salgsprisen. Lyden kan ikke kaldes hi-fi, men den lille kanelsnegl lyder uendelig meget bedre end mobilens indbyggede ”højttalere.”

Så hvis du mangler en billig højttaler, der kan være i håndbagagen eller hægtes på stroppen på rygsækken, så er Ultimate Ears Miniroll et godt bud.

Årets bedste premiumbærbare Højttaler

Sony ULT Field 7

Fed lyd overalt

Sonys nye serie af bærbare højttalere overbeviser på de vigtigste punkter.

  • Spiller højt med en dundrende bas, der garanterer partystemning. Kan parres med mange flere højttalere.
  • Kan ikke kobles til Wi-Fi. Ingen understøttelse af Dolby Atmos. Farvet mellemtone.

Sony-højttaleren overbeviste os stort i den første test og klarer sig fremragende, når den udfordres af både billigere og dyrere højttalere. I vores test af Sony ULT Field 7 fandt vi ud af, at den ikke ligefrem er skabt til kræsne ører, men snarere til at holde festen i gang så længe som muligt. Med en batterilevetid på næsten 30 timer er forudsætningerne for en lang og måske trættende fest bestemt til stede, hvis man bruger Sony-højttaleren som lydkilde.

Den kan tilsluttes op til 100 højttalere, hvilket vi af indlysende grunde ikke har testet, men der er mange grunde til at tro, at højttaleren vil holde længe alene. Sikke et lydtrykniveau, den leverer.

Partyfaktoren fra Sony-højttaleren er der ikke noget at klage over. Lydbilledet er stort, dynamikken, især i bassen, er fremragende, og højttalerne er helt perfekte til dem, der leder efter en kompakt højttaler med en høj festfaktor som prioritet nummer et.Sony ULT Field 7 leverer et bundsolidt og engagerende lydbillede med en basdynamik, som vi ikke har hørt før fra en højttaler af denne størrelse.

Årets bedste basic trådløse højttaler

Argon Audio Forte A4 WiFi

Nu kan du også høre hi-fi uden kabel

Argon Forte-serien er blevet opgraderet med Wi-Fi og multirum. Det gør en stor forskel.

  • Lyder nærmest urimelig godt til prisen. Rigtig flot stemmegengivelse. Nu med multirum og musikstreaming.
  • Ingen dybbas. Hvis du vil spille højt i store rum, er dette ikke højttaleren. Koster en tredjedel mere end udgaven uden Wi-Fi.

I de små Argon-højttalere er der et befriende fravær af de betoninger og resonanser, som billige højttalere med tynde kabinetter oftest lider under.

De har heller ikke en ‘sound’, hvor bassen har fået ekstra skub af varme eller hvor diskanten får ekstra glans. Det betyder, at man får en chance for at høre, hvordan musikken lyder.

Argon Audio Forte A4 WiFi er et rigtig vellykket højttalersæt, der føjer nye muligheder til sine i forvejen glimrende forgængere. Blandt ægte aktive stereohøjttalere i prisklassen er Argon stort set enerådende. Wi-Fi-modellen er lidt dyrere end udgaven med kun Bluetooth, men tilføjelsen af multirum og musikstreaming mere end berettiger prisforskellen. Og har du ikke brug for det, kan standardudgaven stadig købes. Basgengivelsen er så god, som man kan forvente af en lillebitte højttalerenhed i et lillebitte kabinet, men skal du spille i blot mellemstore rum, vil en subwoofer være nødvendig. Eller overvej at købe den større A5-model.

Årets bedste basic Kompakthøjttaler

Bowers & Wilkins 606 S3

Meget højttaler for pengene

Bowers & Wilkins' nye 600-serie er blevet opdateret, hvor det er mest mærkbart, nemlig på lyden.

  • Stort, åbent og fyldigt lydbillede. Engagerende musikgengivelse til en meget fordelagtig pris.
  • Den dynamiske kontrast. Kræver en kraftig forstærker for at yde sit bedste.

Stadigt stigende priser har gjort mange ting meget dyrere. Derfor er det ekstra tilfredsstillende at finde noget, der virkelig giver dig værdi for pengene. Som Bowers & Wilkins’ nye 600-serie, der ligger i den anden ende af 800-seriens prisskala.

Det var tydeligt lige fra første slag, at den nye 606 S3 lyder mærkbart bedre end modellerne i den tidligere 600 S2-serie. Det er især mærkbart i mellemtonen og diskanten. Lyden er mere åben, luftig og bedre fokuseret. Den forrige generation kunne lyde lidt lukket, og den var heller ikke ligefrem sprængfyldt med dynamik.

I denne prisklasse er Bowers & Wilkins 606 S3 en vinder. Den spiller musik med en kvalitet, der er sjælden i denne klasse, og kan sagtens udfordre dyrere højttalere i kompaktklassen. Bortset fra at den ikke spmrudler når det gælder dynamikken, har den klare kvaliteter som allround musikformidler, og hvis man undgår at koble den til de svageste forstærkere, kan man få meget glæde af de små B&W-højttalere. Det er et rigtig godt køb og pengene værd.

Årets bedste premium trådløse Kompakthøjttaler

KEF LSX II LT

Vores nye favorithøjttaler

De trådløse KEF LSX II-højttalere er de bedste i klassen, men disse er et bedre køb.

  • Stereostreaming i høj opløsning bliver ikke bedre end dette til prisen. Stort lydbillede med potent dynamik, fokus og fed bas.
  • Ingen analog indgang. Begrænset lydtryk i store rum.

Den lille og smukke KEF LSX II, der spiller i en vægtklasse langt over sin størrelse, er simpelthen et fabelagtigt stereoanlæg forklædt som et par højttalere. De er de bedste i klassen. Det er der ingen tvivl om.

KEF-højttalerne er også ekstremt alsidige: De kan bruges ved siden af en pc-skærm og fungerer lige så godt i hjemmestudiet som i stuen. De kan placeres på begge sider af tv’et, så der er ikke behov for en soundbar, medmindre du prioriterer Dolby Atmos-effekter frem for lydkvalitet.

Alt, hvad der betyder noget, er intakt på LT-udgaven. Den har en udgang til en ekstern subwoofer, HDMI ARC-indgang til tv-lyd samt USB-C-indgang og en optisk indgang til en digital lydkilde. LSX II LT understøtter også multirum med Airplay 2 og Chromecast, og ud over MQA understøtter den de fleste lydformater fra MP3 til DSD.

Der er ingen trådløse stereohøjttalere, vi kender til – i denne klasse – som er så afbalancerede og velfungerende som et par LSX II LT. Bortset fra LSX II. Sidstnævnte tilbyder også en finere stoffinish og streaming i endnu højere opløsning. Nå ja, og så har de en analog indgang. Om det er 5.000 pund ekstra værd, er op til dig at afgøre. Lydkvaliteten er den samme, men da LSX II LT er meget billigere, er den også et bedre køb.

Årets bedste premium Kompakthøjttaler

DALI Rubikore 2

Dynamiske scenemestre

FØRSTE TEST: DALI har givet sin tæt-på-topserie en opgradering med teknologi fra de superdyre Kore. Resultatet overgår de vildeste forventninger.

  • Stort og meget præcist tegnet lydbillede. At højttalere til den pris kan lyde så godt, er næsten uforskammet.
  • Spillestilen hælder lidt til den populære side. Men den bliver aldrig poppet. Så det tilgiver vi gerne.

Rubikore 2 er ikke svaret på alle spørgsmål, de passer ikke i alle stuer og alle anlæg, og jeg har hørt mange højttalere, der ud fra det ene eller det andet kriterium var bedre. De var også alle sammen meget dyrere.

Men det hører til sjældenhederne at opleve et så stort og åbent lydbillede fra en kompakt standerhøjttaler. DALI Rubikore 2 tegner et akustisk scenerum, der er både bredt og dybt og højt – langt ud over både højttaleropstillingen og lytterummets dimensioner. Hvis altså der er ruminformation på optagelsen.

Den gamle Rubicon-serie var stod for rigtig god lyd på niveauet lige under high end. Og med Rubikore er ambitionerne hævet betragteligt. Rubikore 2 er ganske enkelt den bedste tovejs-kompakthøjttaler i prisklassen, jeg har hørt. Som tester kunne jeg måske ønske en lidt mere monitoragtig klang i den øverste bas. Men til musiknydelse fungerer det perfekt. Og al kritik forstummer, når man oplever den akustiske scene, de små højttalere tegner op: Klar og tydelig og fyldt med detaljer. Hvis de større medlemmer af serien er lige så gode, bør den blive en succes.

Årets bedste basic Gulvhøjttaler

Triangle Borea BR08

Underholdningsmaskine på budget

Gulvhøjttalerne Triangle Borea BR08 imponerer med en legende og energisk lydgengivelse, der giver masser af valuta for pengene.

  • Engagerende, rytmisk og velklingende lyd. Letdrevne og med høj følsomhed.
  • Noget farvet basgengivelse, ikke den allermest homogene lyd.

De franske Triangle Borea BR08 er et par gulvhøjttalere, der ved første øjekast ser ret almindelige ud. De enkle, relativt slanke kabinetter har den form, man normalt forbinder med et par almindelige gulvhøjttalere.

Men selv om selve designet er relativt anonymt, er indtrykket af kvalitet meget godt for denne prisklasse. Finishen er helt i top, og du kan vælge mellem sort, valnød, hvid eller lys eg. Der er med andre ord noget for enhver smag og stue.

Triangle Borea BR08 er et frisk pust som et par gulvhøjttalere, der gengiver musik med en spilleglæde, som du ellers skal lede længe efter – uanset om du leder i denne prisklasse eller lidt over, og som du bestemt ikke får fra et par kompakte trådløse højttalere. Sammen med en billig WiiM-forstærker lyder de latterligt meget bedre end et par Sonos Five til næsten samme pris. Og de lyder endnu bedre med en bedre forstærker. Som Primare I15 Prisma, NAD C3050 eller Hegel H95.

Er du en af dem, der har solgt dit gamle stereoanlæg til fordel for en soundbar eller et par billige, men ”usynlige” trådløse højttalere? Triangle-højttalerne bør få dig til at skifte mening igen.

Årets bedste højttalerinnovasion

Radiant Acoustics Clarity 6.2

Rene som kildevand

FØRSTE TEST: Nordic Hi-Fi, der også står bag Argon Audio, har lanceret et helt nyt højttalermærke – med teknologi fra Lyngdorf, men en mindre skræmmende pris.

  • Det er sjældent, man møder en højttaler, der er så fri for farvning og forvrængning. Dybbas i minikabinet. De er ikke billige, men de lyder af mere.
  • Spillestilen er nøgtern og nøgen, så hvis du foretrækker en varm og charmerende gengiver, skal du nok lede videre. Kræver en kraftig forstærker.

Danmark er et højttalerland. Der findes næppe et sted på kloden med flere højttalerfabrikker per indbygger end her. Og der er flere, end vi anede.

Radiant Acoustics er et nyt mærke under Nordic Hi-Fi, der også huser Argon Audio og Vestlyd. Og firmaets første produkt er højttaleren Clarity 6.2.

Peter Lyngdorfs mission med Radiant Acoustics Clarity 6.2 var at bringe teknologier fra hans selskaber, og ikke mindst Purify, ned i et prisleje, hvor flere kan være med. Det er der kommet en meget unik højttaler ud af. Og en højttaler, der ikke går på kompromis ret mange steder. Højttalerenhederne og kabinettet er af en kvalitet, som man almindeligvis skal betale det dobbelte for.

Hvis du vil have charme (hvilket Peter Lyngdorf nok vil kalde forvrængning), er dette ikke højttaleren for dig. Hvad der kommer ud af den, svarer i meget høj grad til, hvad der puttes ind i den. Forvrængning og farvning er meget, meget lav, og du lytter mere til resten af kædens lyd end til højttalernes.

Årets bedste High-End Kompakthøjttaler

Raidho X1.6

Magisk realisme i et kompakt format

De kompakte Raidho X1.6 leverer en lyd, der er så afklaret og ren, at du glemmer, at du lytter til højttalere. En kompakt højttaler, der får din musik til at stråle.

  • Realistisk lydbillede med eksemplarisk renhed og opløsning. Ubesværet og engagerende gengivelse af vokaler og akustiske instrumenter. Dybere og fyldigere bas end lillebror X1t.
  • Begrænset maksimalt lydtryk, før basenheden siger fra. Naturligvis ikke ideel til festmusik, der kræver høj lydstyrke, og man skal også være forsigtig med meget dynamisk klassisk musik.

X1.6 er en storebror til X1t med et større kabinet og en bas på 16 cm i forhold til lillebrorens 13 cm. Det giver X1.6 en dybere bas, der strækker sig helt ned til 45 Hz, mens X1t ikke går dybere end 70 Hz.

Men i modsætning til X1t, som har en keramisk membran belagt med tantalum for at reducere forvrængning, er membranen i X1.6 ”kun” keramisk. Men selv om membranen ikke er belagt med noget afstivende materiale, hverken tantal, titanium eller diamant som i de dyrere Raidho-serier, er den i sig selv meget stiv og let og med meget lav forvrængning. Det er bare den sidste lille procentdel renhed, den ikke har, sammenlignet med de mere eksotiske belagte membraner.

Raidho X1.6 er en fantastisk kompakt gulvhøjttaler, der leverer en storslået lyd, hvor både vokaler og akustiske instrumenter træder frem i al deres pragt.

Hvis du leder efter et par kompakte højttalere med en klokkeren lyd og en opløsning, der ikke er af denne verden – især i diskanten – er du kommet til det rette sted. Et pletskud af dimensioner, simpelthen vanedannende.

Især akustisk musik stråler. Også klassisk musik, selv om nogle måske kunne ønske sig et større dynamisk område. Der er en grænse for, hvor højt disse Raidho’er kan spille, før basenhederne begynder at larme lidt i form af skurren. Af samme grund skal man være forsigtig med festmusik. Men inden for sin rækkevidde og skala er dette en af de bedste højttalere, du vil høre i denne klasse.

Årets bedste gulvhøjttalere, Premium

DALI Rubikore 8

En musikalsk slaghammer

Med teknologi fra millionhøjttaleren Kore og arvegods fra Epikore, gengiver DALI Rubikore 8 din musik med superpræcision. En imponerende underholdningsmaskine!

  • Enormt og præcist lydbillede og en hårdtslående men kontrolleret bas gør højttalerne til skønne underholdningsmaskiner. Diskanten er luftig og detaljeret, og den høje følsomhed gør dem lettere at drive.
  • Højttalerne kræver godt med plads omkring sig og er besværlige at placere. Mellemtonen opleves som lige lovlig slank. Billige spikes og dårligt lavede fødder står ikke mål med prisen.

For danske DALI er filosofien bag stor lyd enkel nok: Du behøver store højttalere. Det handler nemlig om fysik, og så er større altid bedre. Så længe kvaliteten er på plads i hele registret, og så er det pludselig ikke helt så enkelt længere.

Med den næsten ubetalelige Kore, der koster næsten 600.000 kroner(!), løftede DALI sig til nye højder. Her blev den nyeste version af deres mest avancerede magnetsystemer introduceret, såvel som Clarity Cone-membraner og forbedrede diskanter. Meget af dette fandt vej ned til Epikore-serien og nu også til Rubikore-serien.

DALI Rubikore 8 er en højttaler, der imponerer, når alt spiller. Den kombinerer et enormt lydbillede med en fantastisk evne til at gengive detaljer, og den har en fysisk tilstedeværelse i bassen, som mindre højttalere kun kan drømme om.

Den kræver ganske vist både plads og omtanke ved placeringen. Og den slanke mellemtone vil ikke falde i alles smag. Men få højttalere i denne prisklasse formår at tryllebinde på samme måde, når først musikken begynder at flyde.

Er du på udkig efter en højttaler, der kan fylde et stort rum med engagerende musik, er Rubikore 8 et sikkert valg. Du skal bare være forberedt på at bruge tid på at finde den bedste placering.

Årets bedste High-End Gulvhøjttaler

Audiovector Trapeze Ri

Mægtig og magisk

En storm af lyd hinsides alle forventninger. Trapeze Ri river parketgulvet op, samtidig med at de blødt aer din sjæl med en varm hånd.

  • Exceptionel dynamik med en supertight dybbas. Spiller højere end det meste andet, og med krystalklar åbenhed.
  • Designet falder ikke i alles smag. Freedom-kablet er dyrt ekstraudstyr.

Han kunne have købt sig nogle golfkøller. Eller en engelsk sportsvogn, i britisk racing green selvfølgelig, eller lære at spille guitar. Måske kunne han være blevet en dansk udgave af Wes Montgomery. Men nej. Ole Klifoth har ikke tænkt sig at gå på pension, i hvert fald ikke lige foreløbig.

Det er jeg glad for, for i stedet for at gå på pension har han dykket ned i arkiverne og fundet tegningerne frem til noget, han lavede i det forrige årtusinde. Dengang, i 1979, var det formet på en bemærkelsesværdig skæv, næsten skæv måde. Skabet var trapezformet på næsten alle sider. En umulig opgave for den, der skal samle kabinettets skarpe vinkler til noget, der lyder godt.

Jeg synes, vi skal være taknemmelige for, at Ole Klifoth nægter at gå på pension. Sammen med sin søn Mads har han og teamet hos Audiovector skabt en højttaler med et retrodesign, som slet ikke lyder som en retrohøjttaler. På den ene side minder Trapeze Ri om en Audiovector R6 Arreté på steroider. En hårdere, bredere og ikke mindst højere højttaler. Men Trapeze Ri står solidt på egne ben – den er meget billigere end R6 Arreté og har nogle kvaliteter, som du ikke finder andre steder i denne prisklasse. En sammenligning med B&W, Dynaudio eller KEF i samme prisklasse er naturlig, men det er svært at se, hvor man får mere spilleglæde for pengene end i Trapeze Ri.

Årets bedste gulvhøjttaler, Ultra High-end

Focal Scala Utopia Evo

Focal Scala Utopia Evo: En Audiofil Drøm

Focal Scala Utopia Evo er en højttaler som man både drømmer om og måber over. Ikke mindst på grund af prisen på over tre hundredtusinde kroner! Hvem der bare havde råd ...

  • Enestående lydkvalitet med fantastisk detaljrigdom og dynamik. Og sikke en bas! Fleksible placeringsmuligheder til trods for størrelsen. Exceptionel byggekvalitet.
  • Ekstremt høj pris som gør dem utilgængelige for næsten alle. Accepterer ingen middelmådige komponenter i signalvejen.

Under den sofistikerede overflade skjuler sig et væld af avancerede teknologier. Højttaleren er en trevejskonstruktion med separate kabinetter til hver højttalerenhed. Disse er vinklet mod et fælles fokuspunkt omkring 3 meter væk, hvilket sikrer den bedst mulige faserespons til lyttepositionen.

Driverne er alle udviklet af Focal: En 27 cm ”W”-sandwichbas med et glasfiberlag på hver side af en membran af hårdt skum. En tilsvarende struktureret 16,5 cm mellemtone med en Power Flower-magnetstruktur, der giver et stærkere og mere jævnt magnetfelt, og et såkaldt TMD-ophæng.

Focal Scala Utopia Evo er en absolut high-end højttaler. Den kombinerer banebrydende teknologi med enestående byggekvalitet og en lyd, der kan tage pusten fra selv den mest kræsne entusiast. Prismæssigt taler vi om en investering på niveau med en premium-bil, hvilket er helt udelukket for de fleste mennesker. Men for den dedikerede musikelsker, der har midlerne og vil have lyden af Paradis, repræsenterer Scala Utopia Evo noget af det bedste, markedet har at byde på. En lytteoplevelse, der er svær at vende tilbage til, når man først har oplevet den.

For de få, der har mulighed for at opleve disse højttalere i deres egen stue, venter der en musikalsk åbenbaring. For resten af os repræsenterer de en drøm om, hvad der er muligt.