Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi kårer

Årets bedste Mobilprodukter 2024-2025

Vi er måske vidne til et paradigmeskifte, hvor mobilen går fra at være en kommunikationsenhed til en hjælpsom assistent.

Af / 04/11/2024 - 07:45
Årets bedste Mobilprodukter 2024-2025

I de senere år har vi set mange forbedringer med mobiltelefoner. Skærmene er blevet større med hurtigere opdateringshastigheder og bedre billedkvalitet med skiftet fra LCD- til OLED-paneler. Datahastighederne er steget dramatisk med nye Wi-Fi-standarder, for ikke at tale om skiftet fra 4G til 5G. Kameraer har tre objektiver som standard, lige fra ultravidvinkel til høj zoom. Og selvfølgelig er mobiler blevet så lynhurtige, at de udfordrer computere med mere og mere lagerplads og hukommelse til at køre mere krævende software. Men det er alt sammen hardware, som vi forventer bliver lidt bedre for hver generation.

Derfor er det virkelig interessant, at det mest revolutionerende, vi har set i mobilbranchen i årevis, faktisk er software. Siden ChatGPT blev lanceret for bare to år siden, er der sket en hurtig udvikling. Meget af det har handlet om AI-chatbots i browseren, som man kan stille spørgsmål til ved hjælp af normalt sprog i stedet for at søge efter sætninger i en søgemaskine.

Når AI flytter ind i mobilen

Hvor interessante chatbots end er, så har vi i år for alvor set intelligens flytte ind i mobiltelefoner med smarte funktioner på et dybere niveau. Mens bots tidligere har kunnet hjælpe os med tekster, bliver det så meget mere nyttigt, når funktionaliteten er indbygget i de apps, vi bruger. At kunne bede sin telefon om at opsummere en stor e-mail direkte i e-mailen sparer en masse tid og kræfter. Eller at bede om hjælp til at skrive en formel e-mail til en myndighed, når man ikke er vant til at skrive dem. Det er konkrete eksempler på hjælp i hverdagen, som alle kan sætte pris på.

Det næste eksempel var, da Google lancerede sin forbedrede søgning, hvor man ikke længere behøver at gå ind i søgemaskinen. I stedet kan man bare kalde søgefunktionen frem i en hvilken som helst app og derefter fremhæve det, man leder efter, eller cirkle om noget på et billede eller i en video. Denne Circle to Search er en meget mere intuitiv søgeoplevelse end at bruge en søgemaskine.

Samsung viste os også fremtidens oversættelse med sin tolkefunktion, der er indbygget direkte i telefonen. Eller at kunne få en live-oversættelse på skærmen af, hvad den anden person siger ansigt til ansigt. At kunne føre en forståelig samtale, hvor de to personer taler forskellige sprog, er et konkret eksempel på, hvordan teknologien lukker kløfter og gør verden lidt bedre.

Vi tror fuldt og fast på, at AI-teknologi fundamentalt vil ændre den måde, vi bruger vores mobiler på. Hvorfor have en app til at lede efter billige flybilletter, en app til at holde styr på, hvornår bussen kører, og en app til at tjekke vejret? I stedet for at have specifikke apps beder vi selvfølgelig bare vores AI-assistent om oplysningerne.

Hvor hurtigt går det og hvem vinder?

En af de ting, der skal ske, for at vi virkelig kan have en assistent i lommen, handler faktisk om hardware, når alt kommer til alt. Mobilprocessorernes AI-ydelse skal forbedres. Det er stadig sådan, at mere komplicerede spørgsmål skal uploades til skyen, hvor monstercomputere finder ud af svaret og sender det tilbage. Af hensyn til ydeevne, miljø og privatliv ønsker vi, at så meget som muligt skal ske direkte på mobiltelefonen, og det kræver computerkraft. AI-ydelsen i processorer er steget markant i løbet af det sidste år, og fremtidige generationer lover en forbløffende ydelse.

Men det skal også indarbejdes i operativsystemer og apps. Det er her, Google har et overraskende stort forspring i forhold til Apple, og hvor det ser ud til, at vi i Europa kommer til at vente længe på en smartere iPhone. Hvilket er lidt ironisk, fordi Apples processorer faktisk er de hurtigste af alle til AI-funktioner.

Så hvad skal man købe?

Siden sidste Årets Bedste priser blev uddelt har vi testet i alt 30 mobiltelefoner til priser fra en under tusind kroner til over 15.000 kroner. Uanset om du er på udkig efter en lavpristelefon, en prangende foldetelefon, en digital detox-telefon eller den nyeste model fra dit yndlingsmærke, er der gode chancer for, at du finder den bedste telefon til dig blandt dem vi har haft i hænderne. For at gøre valget lidt lettere har vi udvalgt vores favoritter, så du kan tage et kig på guldvinderne.

Nominerede til Årets bedste Mobilprodukter

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Vindere af Årets bedste Mobilprodukter 2024-2025

Årets bedste smartphone, Basic

CMF by Nothing Phone 1

Den bedste budgetmobil, vi nogensinde har testet

CMF by Nothing Phone 1 er selvfølgelig ikke den bedste smartphone på markedet. Men til prisen er der ingen over og ingen ved siden af.

  • Lækkert, farverigt og genialt lavpraktisk design. Stor lysstærk og farverig S-AMOLED-skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens. Godt hovedkamera med velfungerende portrætfunktion. Imponerende god ydelse til prisen, og batterilevetiden er nærmest uovervindelig.
  • Kameraet må undvære billedstabilisering og optisk zoom. Det har heller ingen ultravidvinkel-linse. Mobilen har heller ikke NFC og må i øvrigt nøjes med IP52-certificering.

Til trods for den lave pris er CMF Phone 1 udstyret med S-AMOLED-skærm. Sågar med en opdateringsfrekvens på 120 Hz og en maksimal lysstyrke på 2.000 nit, hvilket er vanvittigt til prisen.

Skærmbilledet er farverigt og står skarpt, og takket være HDR+ er der heller ikke noget at udsætte på kontrasten. Kort og godt er niveauet langt over, hvad vi havde forventet.

Konklusion

Selvfølgelig er CMF by Nothing Phone 1 ikke den bedste smartphone i verden. Den må nøjes med en MediaTek Dimensity 7300-processor, IP52-certificering, én 50 megapixel kameralinse og én indbygget højttaler. Og så må den undvære NFC samt optisk zoom og billedstabilisering.

Men kameraet klarer alligevel opgaven mere end tilfredsstillende, S-AMOLED-skærmen har et knivskarpt og lysstærkt skærmbillede samt en opdateringsfrekvens på 120 HZ, og det kæmpestore 5.000 mAh batteri holder strøm i flere dage, hvor man altså slet ikke behøver at oplade mobilen. Og det lækre design med udskiftelige bagsider samt den store skrue, man kan fjerne for i stedet at fæstne enten en støttefod eller en nøglesnor til mobilen, er så lavpraktisk og gennemtænkt, at det må kaldes genialt. Android-entusiaster vil i øvrigt elske Nothing OS-brugerfladen.

Årets bedste smartphone, Premium

Google Pixel 8a

Budgetmobil er næsten magen til standardmodellen

Google Pixel 8a er den billige midtvejsmodel, der i praksis giver dig stort set det samme som fuldprisudgaven.

  • Processoren og hastigheden er præcis den samme som i den noget dyrere Pixel 8 Pro. Syv års opdateringer af styresystem og sikkerhed er fantastisk.
  • Både Pixel 8 og Pixel 8 Pro er faldet i pris, så besparelsen er ikke så stor, som det ser ud til. Skrabet kamerasektion.

Selv om det kun er et par år siden, Googles Pixel-telefoner debuterede på det skandinaviske marked, har de allerede opbygget en tradition: I oktober lanceres en standardmodel samt en Pro-udgave, der har med udbygget kamerasektion og større skærm. Og i forsommeren efter kommer så en billigere model, hvor meget af forgængernes teknologi genbruges. Google Pixel 8a følger præcis den opskrift.

Konklusion

Google Pixel 8a er en budgetmobil, der lykkes med at give køberen så meget af tryllestøvet fra de mere luksusprægede modeller, at man stort set ikke mærker forskellen. Skærmen er lige så god som på storebror Pixel 8, og ingen vil opdage, at bagsiden er af plastic (og hvis de påpeger det, kan du pointere, det er 70 procent genbrugsplast for miljøets skyld!). Kamerasektionen er som udgangspunkt ikke helt så god som på Pixel 8, men den fremragende AI-software udligner det meste.

Årets bedste smartphone, High-End

Asus Zenfone 11 Ultra

Den ensomme topmodel

Asus Zenfone 11 Ultra fortjener sit navn, men den er ikke topmodellen i serien. Den er den eneste model.

  • Takket være Snapdragon 8 Gen 3 er dette en af de hurtigste mobiler på markedet. Lidt billigere end de store konkurrenter. Nu endelig med 3x telekamera.
  • Det er stadig, mange, mange penge. I realiteten er det her en ROG Phone 8 i civil.

De fleste store mobilproducenter, med Samsung og Apple i spidsen, har igennem flere modelgenerationer valgt at lave forskellige varianter af årets mobil. Oftest en standardversion og en lidt skrabet og mere kompakt økonomimodel. Og som kronen på værket en Ultra-, Pro- eller Max-version med ekstra hastighed, mere hukommelse og vildere kameraer.

Zenfone 11 Ultra har sådan set alt dette. Men man leder forgæves efter en standardudgave. Der findes udelukkende Ultra-modellen.

Konklusion

Asus Zenfone 11 Ultra er en fremragende, men også meget mærkelig Asus-smartphone. Den ligner sit ophav. Dette ophav er imidlertid ikke Zenfone 10, men ROG Phone 8, som den på næsten alle punkter er identisk med.

Motoren i de to mobiler er ligeledes den samme, nemlig Snapdragon 8 Gen 3. Det gør Zenfone 11 Ultra til en af de ubestrideligt hurtigste mobiler på markedet lige nu.

Med tre bagkameraer, heraf et med Asus’ geniale gimbal-billedstabilisering er Zenfone 11 Ultra en superstærk telefon, som bør overvejes af alle, der leder efter en high-end Android-mobil. Men mobilkøberne er trofaste mod Apple, Samsung og OnePlus. Så sandsynligvis vil også Zenfone 11 Ultra forblive en velbevaret hemmelighed.

Årets bedste smart-ur, Basic

Xiaomi Watch S3

En habil tracker

Xiaomi Watch S3 har utrolig meget at byde på til en særdeles rimelig pris.

  • Lang batterilevetid, nydeligt og justerbart design, mange tracking-muligheder og lav pris.
  • Ingen automatisk tracking af træningspas, dårlig højttaler, lukket økosystem

Er du på udkig efter et smart-ur med tracking-funktion til en rimelig pris, bør du overveje Xiaomi Watch S3. Uret byder på nogle særdeles positive egenskaber og er ganske nydeligt at se på. Det mest nævneværdige er dog batterilevetiden, som Xiaomi oplyser til at være på hele 15 dage.

Konklusion

Xiaomi Watch S3 har trods sin lave pris meget at byde på, hvor især den lange batterilevetid bør fremhæves. Det er immervæk skønt ikke at skulle tænke på flere ugentlige, hvis ikke daglige, opladninger. Hvad softwaren angår, bør de fleste også være tilfredse. Den indbyggede skærm er farverig, skarp og reagerer hurtigt. Bliver savnet efter yderligere apps, stemmeassistenter og en dataforbindelse for stort, skal der flere penge op af lommen, ligesom opladeren altid bør være ved hånden. Om man foretrækker det ene fremfor det andet er naturligvis en smagssag. Personligt er jeg kæmpe fan af lang batterilevetid og kan fint leve med færre funktioner.

Årets bedste smart-ur, Premium

OnePlus Watch 2

Andet smart-ur fra OnePlus sidder lige i skabet

OnePlus Watch 2 er baseret på Google Wear OS 4.0 og byder på lang batterilevetid.

  • Kommer nu med Google Wear OS 4.0 inklusive et utal af træningsprogrammer og sundhedsfunktioner. Lang batterilevetid og elegant design.
  • Mangler EKG.

Det nye smart-ur er baseret på Google Wear OS i version 4.0 – altså præcis samme platform som Googles eget fremragende Pixel Watch 2 – og det betyder, at alle Android-apps understøttes og kan integreres med uret. Dertil kommer, at OnePlus Watch 2 kan registrere din træning indenfor et utal af forskellige sportsgrene.

Konklusion

OnePlus Watch 2 er et godt bud på et alsidigt smart-ur til Android-brugere. Da det er baseret på Google Wear OS 4.0 byder det på et væsentligt bredere udvalg af apps og funktioner end f.eks. Huawei Watch 4 GT, selv om det på den anden side ikke er helt på niveau med Googles eget Pixel Watch 2.

Designmæssigt er OnePlus Watch 2 en lækkerbisken, og hvis man i forvejen har investeret i en OnePlus 12 eller OnePlus 12R er det nye smart-ur rent æstetisk et passende supplement.

Den største fordel er den lange batterilevetid. Om man virkelig havner på 100 timer er måske tvivlsomt, men det er intet problem at gå rundt med uret i flere dage med lysstyrken på fuld skrue.

Godt kommet igen, OnePlus!

Årets bedste smart-ur, High-End

Samsung Galaxy Watch Ultra

Et Ultra-ur med få mangler

Et værdigt Apple Watch Ultra-alternativ til Android/Samsung-folket.

  • Flot skærm, lang batterilevetid, mange sporingsmuligheder.
  • Ingen iOS-understøttelse, ingen roterbar urkrans.

Samsung Galaxy Watch Ultra er et bøffet ur til trænings- og trekking-tossen, proppet med sensorer og et stort batteri. Ja, det minder umiskendeligt om, og hedder det samme som, Apples Watch Ultra, men er alligevel meget Samsungsk. Uret er lavet af titanium, har tre knapper, en store 1,5” Super AMOLED-skærm og er naturligvis spækket med Samsungs nyeste og mest avancerede teknologi.

Konklusion

Samsung Galaxy Watch Ultra er et robust og funktionsspækket smart-ur, som jeg egentlig synes rigtig godt om. Prisen er måske lidt i den høje ende, selvom flere teleoperatører allerede ved salgsstart er klar med gode tilbud, og jeg savner virkelig en roterbar urkrans. I sidste ende er det dog ikke dét, der betyder, at jeg må lægge uret fra mig. Jeg er iPhone-bruger, og uret virker slet ikke med Apples mobiler. Det synes jeg er møgærgerligt, for uret er lækkert og har en fin batterilevetid på et par dage. Er du Android eller måske endda Samsung-bruger, er du bedre stillet og bør overveje Samsungs Galaxy Watch Ultra, hvis du vil have et alsidigt og yderst robust ur til den daglige aktivitets- og søvnsporing.

Årets bedste tablet

OnePlus Pad 2

Tæt på flagskibsniveau

OnePlus Pad 2 er en fremragende tablet og en markant opgradering fra den kinesiske producent.

  • Imponerende ydelse i forhold til prisen takket være Snapdragon 8 Gen 3. Open Canvas garanterer fantastisk multitasking-brugerflade. Lækkert fremstillet i aluminium med bløde former. Højopløst skærm i praktisk 7:5-format.
  • Kun få AI-funktioner i skrivende stund, og vi har set bedre. Fås kun i en version med Wi-Fi, og GPS har den slet ikke. Opladeren følger ikke med i pakken.

Den første tablet fra OnePlus var stort set et pletskud. Nu er efterfølgeren landet, og den er mere ambitiøs end sin forgænger, selv om den rimelige pris stort set er uændret.

Konklusion

OnePlus Pad 2 leveres ikke med den mest lysstærke skærm i verden, og tabletten understøtter heller ikke SIM-kort eller GPS, men må nøjes med Wi-Fi. Ergo egner den sig bedst til at blive brugt derhjemme, hvor den til gengæld kan klare både spil, underholdning og produktivitet. Dog skal man ikke forvente for meget af de lovede AI-funktioner. Kun få af dem er tilgængelige i skrivende stund, og de er ikke blandt de bedste, vi har set.

Men derudover er kvaliteten i top i forhold til prisen. Faktisk bliver det nok svært at finde en bedre Android-tablet i samme prisklasse – både hvad angår ydelse og skærm- og lydkvalitet – det er faktisk kun Apples billigste iPad, som kan måle sig med OnePlus Pad 2 i skrivende stund.

Årets bedste foldbare smartphone

Honor Magic V3

Honor definerer en ny foldbar standard med magisk mobil

Honor Magic V3 er den bedste foldbare smartphone, du kan købe lige nu.

  • Formentlig den slankeste foldbare smartphone i verden, der blot måler 9,2 mm i tykkelsen, når den er foldet sammen. Bred frontskærm i 20:9-format, så mobilen også kan anvendes som almindelig smartphone. Bedste kamera til dato i en foldbar mobil. MagicOS gør god brug af den foldbare skærm.
  • Skuffende batterilevetid. Fingeraftrykslæseren virker, som vinden blæser.

Det mest bemærkelsesværdige ved Honor Magic V3 er, hvor slank den er i sammenfoldet tilstand. Blot 9,2 mm i tykkelsen måler den foldbare mobil, når man bruger frontskærmen, og det er altså blot én millimeter mere end iPhone 16 Pro Max, og blot 0,7 millimeter mere end Google Pixel 9 Pro XL. Og ingen af de to smartphones var foldbare, sidst vi checkede.

Konklusion

Honor Magic V3 er den slankeste foldbare smartphone, vi har testet. Foldet sammen fylder den ikke mere i lommen end en almindelig stor mobil, som f.eks. iPhone 16 Pro Max eller Google Pixel 9 Pro XL, og den brede frontskærm i 20:9-format betyder, at Magic V3 lige så nemt kan bruges som almindelig smartphone som i tablet-tilstand med udfoldet skærm.

I modsætning til mange andre foldbare mobiler byder Honor Magic V3 desuden på et kamera i topklassen, og dertil kommer brugbare AI-funktioner, der også gør brug af og får det bedste ud af den foldbare skærm.

En lidt dårlig batterilevetid samt den elendige fingeraftrykslæser er en streg i regningen, men vi synes alligevel, at Honor Magic V3 er dette års bedste foldbare mobil.

Årets bedste smart-ring

Samsung Galaxy Ring

Et rigtigt ”must-have” produkt

Samsungs smarte sundheds-ring er her endelig.

  • Brugervenlig og let. God holdbarhed.
  • Er “kun” en ring. Lidt kraftig.

Der er tidspunkter, hvor jeg hellere vil gå med et almindeligt, traditionelt armbåndsur, fordi det faktisk er mere stilfuldt end et smartwatch – eller måske slet ikke gå med et ur. Men jeg vil stadig gerne kunne holde styr på mit helbred. Takket være Samsung Galaxy Ring går dette ønske endelig i opfyldelse.

Konklusion

Jeg må bare indrømme, at jeg er solgt til Samsung Galaxy Ring. Nej, det er ikke den bedste ledsager for mig i fitnesscentret, og det er ikke en selvfølge at finde den rigtige ringstørrelse. Men ellers kan jeg ikke rigtig finde noget at klage over. Den er let, overraskende behagelig og indsamler data om alt det, jeg personligt føler er gavnligt for mit helbred. Hvis du allerede har et smartwatch, er dette måske ikke et produkt, du har brug for, men for mig er det helt sikkert et ”must-have”.