Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Årets bedste smart home-produkter 2022–2023

Tanken bag smart home-produkter er, at de skal lette og forenkle opgaver, som tidligere har været svære, komplicerede, kedelige eller tidskrævende.

Af / 01/11/2022 - 12:00
Årets bedste smart home-produkter 2022–2023

Mange ting skal nås, og i en travl hverdag gælder det om at finde genveje. Vi er også blevet lidt mere magelige og optaget af at tage hånd om os selv, vores kære – og endda vores ejendele. 

For din sikkerhed

Tidligere har det været svært at føle sig helt sikker i sit hjem, når nogen ringer på døren uanmeldt. Tør du åbne? Nu kan du nemt og bekvemt installere en dørklokke med et kamera ved hoveddøren, så du uden at rejse dig fra sofaen (eller overhovedet være hjemme) kan se og endda tale med den besøgende, før du beslutter, om du vil lukke vedkommende ind eller ej.   

Og nu findes der sågar rigtig gode overvågningskameraer til både indendørs og udendørs brug, som kan skelne mellem mennesker, dyr og flagrende efterårsblade, så de ikke alarmerer unødigt. Alt sammen for at hjælpe dig med at føle dig så sikker og tryg som muligt. 

Spar tid

Der er ikke ret meget, der er kedeligere end at støvsuge. En tidrøver er det også. Og selv om en robotstøvsuger stadig ikke helt kan erstatte et menneske af kød og blod, giver den os tid til at gøre andre ting og sparer os for den akrobatiske jagt på nullermænd under sengen eller sofaen. Nu findes der faktisk endda robotstøvsugere, som godt kan være bekendt at hævde, at de kan vaske vores gulve – selv om de er få.  

Hvordan styrer du alle dine smarte produkter?

Jo flere smarte gadgets du har i dit hjem, jo flere apps og forskellige logins skal du have styr på. For slet ikke at tale om at holde rede på, hvilken stemmestyring der gælder for hvilket apparat. Planen var, at der ved udgangen af 2021 skulle komme en ny standard på markedet, som ville gøre det lettere for brugerne at have smarte gadgets fra forskellige producenter, alt efter egne behov og præferencer, men at de stadig kunne tale det samme sprog.   

Den løsning, vi venter på, hedder Matter, som takket være open source vil gøre det muligt for alle smarte enheder, apps og cloud-tjenester at arbejde sammen uanset producent.   

I løbet af det seneste år har vi testet et hav af smarte produkter, der alle er designet til at gøre vores hverdag lettere. Fra smart belysning til kaffemaskiner, der kan få enhver kaffeelsker til at juble. Her præsenterer vi de produkter, som vi synes bør fejres og fremhæves lidt ekstra, og du kan også se, hvilke af alle disse smarte produkter, der har formået at erobre titlen som årets bedste Smart Home-produkt 2022-2023.

Tips & guider

For at dine smarte produkter kan fungere, skal du have et godt og stabilt trådløst netværk, der dækker hele dit hjem. Din luftrenser befinder sig måske ikke i samme del af huset som ladestationen til din robotstøvsuger eller dine sikkerhedskameraer, men de har alle brug for stabil wi-fi-dækning. Dette opnås nemmest ved hjælp af et mesh-system, som skaber trådløse adgangspunkter til stabilt wi-fi i hele dit hjem.  

Det er sandt, at alle disse smarte produkter skal gøre dit liv lettere og give dig mere tid til andre ting. Men før du kommer så langt, skal du dog stadig bruge noget tid på at opsætte og konfigurere. Og selv om produktet er helt nyt, har det ofte brug for en softwareopdatering. Det er sjældent bare et spørgsmål om at køre derudaf.  

For at kunne bruge og/eller få det bedste ud af produktet, skal du downloade en app på din mobil og oprette en konto. I nogle tilfælde skal du også have et abonnement for at få det hele til at fungere optimalt. Disse abonnementer kan være dyrere, end du tror, så undersøg det, før du køber.  

Hvis du er en ekstremt forsigtig person, der ikke ønsker eller ikke har lov til at afsløre mere end højst nødvendigt om dig selv, kan du løbe ind i problemer. De fleste smart home-produkter skal have adgang til det meste af din telefon, for at appen kan fungere, og da de fleste produkter tilsluttes trådløst til dit eksisterende hjemmenetværk, er det lidt som at åbne døren til dit mest private rum. Derfor er det ekstra vigtigt at beskytte dit netværk med en ordentlig adgangskode (din hunds navn er ikke en ordentlig adgangskode, uanset hvor elsket og sødt det er). Og at sørge for at holde dit system konstant opdateret. 

Nominerede til Årets bedste smart home-produkter

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Vindere af Årets bedste smart home-produkter 2022–2023

Årets bedste Smart home-sikkerhedsprodukt

Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Fang tyven i 4K

Arlos luksus-kamerapakke holder øje med hjemmet i skarp Ultra HD-opløsning.

Når det handler om sikkerhedsudstyr til det smarte hjem, er der Arlo – og så er der alle de andre. Arlo, som oprindelig var en del af Netgear, har lavet overvågningskameraer længere end de fleste, og de har et enormt udvalg. 

Arlo Ultra 2 optager i fuld 4K-opløsning. I bælgravende mørke. Og både inde og ude. Alligevel sidder der en bevægelsesfølsom LED-spot i kameraet, der kan belyse motivet i blændende hvidt. Bare for at understrege over for uindbudte gæster, at de er opdaget – og optaget. 

Kameraet er i stand til at genkende personer, dyr og køretøjer. Man kan for hvert kamera indstille, om det skal reagere på en eller flere af disse ting – samt på andre bevægelser. Et scenarie kan være, at kameraet i stuen skal reagere på personer, men ikke på dyr eller andre bevægelser, som typisk ville være grene uden for vinduet. Har man et kamera ved hoveddøren, kan det også indstilles til at genkende pakker, der er blevet leveret.  

Arlo Ultra 2 er en af de dyreste overvågningsløsninger til privat brug. Og oven i prisen kommer en månedlig abonnementspris, der er det dobbelte af, hvad Google forlanger for en tilsvarende service. Arlo er imidlertid også en af de mest erfarne og velrenommerede leverandører af overvågning til hjemmet. Og i modsætning til f.eks. Ring – og for den sags skyld Google – har Arlo et pletfrit rygte, hvad angår omgangen med kundernes data. 

Der, hvor Arlo Ultra 2 skiller sig ud fra konkurrenterne – og Arlos andre egne produkter – er på videokvaliteten. 4K-kvalitet betyder, at man får optagelser, hvor man har langt bedre mulighed for at se, hvad der egentlig foregår på billedet. Hvilket var formålet med at sætte overvågningskameraer op til at begynde med. 

Årets bedste robotstøvsuger

Roborock S7 MaxV Ultra

Den bedste robotstøvsuger

Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den hidtil smarteste robotstøvsuger.

Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den hidtil smarteste robotstøvsuger. 

MaxV-versionerne i Roborocks S7-serie fås i tre versioner. Vores testeksemplar var en MaxV Ultra, der ligesom MaxV og MaxV Plus har LiDAR-kortlægning af rummene – og en endnu vigtigere ting: Kamera. Som ser og genkender forhindringer, f.eks. ledninger. 

Ultra-versionen leveres med Roborocks største docking-station. Som fylder støvsugerens 200 ml vandbeholder, når den er er ved at være tom, og tømmer støvbeholderen. Og den gør en smart ting mere: Den vasker også moppen på undersiden af støvsugeren. 

I Roborock-app’en kan man aktivere stemmestyring og bede støvsugeren om f.eks. at støvsuge under spisebordet. For når den har taget et par runder i huset, har den 3D-scannet rummene og ved, hvor de ligger i forhold til hinanden. Den ved også, hvilke møbler der står hvor, for den kan genkende møbler og se forskel på en sofa og et bord. 

Ligesom S7 gør S7 MaxV et rigtig godt stykke arbejde med rengøringen. Men hvor S7-modellen indimellem misser nogle af de krummer, der kan være svære at få op fra gulvet, fejer MaxV-modellen hen over parketgulvet uden at efterlade selv den mindste smule. Samtidig kører den ikke over strømper eller hjemmesko, der måtte være efterladt på gulvet. 

Roborock S7 MaxV Ultra har endelig fået øjne, der ser, og en smartere hjerne. Den er bedre til alt end S7-modellen, men også dobbelt så dyr. Det skyldes bl.a. den store, men ret praktiske docking-station med tømning, som både er nyttig og bekvem. 

Det kan tage lidt tid for den at lære alle rummene og indretningen at kende. Og for én selv at lære at bruge app’en, som trænger til en opdatering med bedre brugervenlighed og mindre ‘lagging’. Men faktum er alligevel, at S7 MaxV Ultra er den kraftigste, smarteste og i vores optik allerbedste robotstøvsuger lige nu. 

Årets smart home-innovation

WiZ SpaceSense

Smart-pærer med ultrasanser

Takket være snedig programmering kan smartpærer fra WiZ se dig – også når lyset er slukket.

Alt i det smarte hjem er i sagens natur smart. Men SpaceSense fra WiZ, er et helt særligt eksempel på teknologisk nytænkning, der udløser en pris for årets smart home-innovation. Firmaet er ikke blot lykkedes med at føje en ny og helt anderledes funktion til deres smarte lyskilder. Funktionen gælder også i firmaets eksisterende produkter. 

SpaceSense er en ny funktion, som får lyskilderne fra WiZ til at fungere som bevægelsessensorer! Der skal ikke tilføjes nye sensorer i hjemmet. Lamperne vil kunne registrere, når nogen går gennem stuen. 

SpaceSense fungerer ved, at pærerne registrerer forandringer i modtagelsen af wi-fi-signalet i rummet på en måde, der minder om ekkolod. Når en person går gennem stuen, forstyrrer det forbindelsen til det trådløse net en smule. Og ved at sammenligne wi-fi-signalet fra to eller flere WiZ-pærer i rummet, kan systemet regne ud, at der er bevægelse. 

SpaceSense er også fintmærkende nok til at kende forskel på størrelsen af forstyrrelsen. På den måde undgår man, at lyset tændes i hele huset midt om natten, når hunden lunter ud i køkkenet for at få en slurk vand. Hvor store bevægelser i rummet, der skal til for at udløse bevægelsessensoren, kan indstilles i WiZ-app’en. 

Det er så smart, at det næsten er uhyggeligt, men man behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt man vil blive overvåget af sin sengelampe.  

Alt regnearbejdet foregår i selve smartpærerne og i app’en. Der sendes ingen bevægelsesdata ud af huset. Og da systemet bygger på det eksisterende wi-fi-signal, introduceres der ingen nye stråler i hjemmet. 

Også eksisterende lyskilder fra de senere år er omfattet af SpaceSense. Hvis man allerede har huset fuldt af af smarte lyskilder fra WiZ, vil de alle kunne fungere som bevægelsessensorer. Indtil videre er det kun WiZ, der har funktionen. Pærerne fra søsterselskabet Philips Hue kan stadig kun lyse.