LG OLED B8

OLED-kup

OLED er langsomt, men sikkert på vej ned i pris, og B8 er indgangsbilletten til LG’s OLED-univers. Mens C8, E8 og W8 anvender producentens nye Alpha 9-processor, må B8 klare sig med sidste års Alpha 7, som har lidt mindre regnekraft til de mest krævende billedprocesser. I praksis er forskellen dog ikke særlig stor.

Brugermæssigt er der heller ikke den store forskel. B8 kommer med den nyeste version af LG’s menusystem WebOS samt den nyeste Magic Remote fjernbetjening. Er man først blevet vant til at navigere med LG’s pegefjernbetjening, kan det være svært at give slip. Med musemarkøren er det legende let at gennemse menuerne, og de mest brugte apps ligger lettilgængeligt på menulinjen.

Billedkvalitet

LG OLED B8 viser sci-fi-thrilleren Altered Carbon i al dens futuristiske pragt. Netflix-serien serveres i strålende Dolby Vision HDR-kvalitet og med Atmos-lydspor.

LG-skærmen håndterer det krævende kildemateriale på eksemplarisk vis og giver os en tv-oplevelse, vi sent vil glemme! At OLED65B8 er velegnet til at fråse i film og serier, er hævet over enhver tvivl. Det er bare at dæmpe belysningen og nyde den eksplosive kontrast.

Hvad bevægelse angår, er LG-skærmen blandt de mest jævne, vi har set. Sport og spil serveres med jævne og sømløse bevægelser uden at bryde op i støj og forvrængning.

Selv om storebror OLED65C8 kan prale af ekstra hestekræfter i sin A9-billedprocessor, er der ikke den store forskel i praksis. De to modeller har så godt som identisk billedprocessering og leverer også meget ens måleresultater. A7-processoren virker mere end god nok på det materiale, der er tilgængeligt i dag.

Konklusion

På papiret er LG’s billigste 4K OLED lidt svagere udstyret end topmodellerne, men i virkeligheden er det et knaldgodt tv med meget få ankepunkter. Vi måtte virkelig have luppen frem for at skelne OLED B8 fra de andre familiemodeller, og billedmæssigt er det kun småting, der adskiller LG fra storebrødrene i C8- og E8-serien, ud over lidt mere avanceret design og lyd.

Derfor fremstår OLED65B8 som det bedste køb i LG’s portefølje og en velfortjent guldvinder i premiumklassen. AH