Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper 2023-2024

Her er de bedste hovedtelefoner – og sådan vælger du dem, der er de rigtige for dig.

Af / 30/10/2023 - 12:03
Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper 2023-2024

Hovedtelefoner og hørepropper er i dag et naturligt tilbehør til enhver mobiltelefon. Det er den nemmeste kilde til god lyd, og du kan opleve den, når du vil i løbet af en lang dag.

Ikke alle er klar over det, men et par gode hovedtelefoner kan give dig en langt bedre lydoplevelse for pengene end et par højttalere. Det skyldes, at du eliminerer rummets påvirkning af lyden, og i stedet får du det tætteste, du kommer på en direkte indsprøjtning af musikken.

Junglen af hovedtelefoner er i dag domineret af trådløse hørebøffer og propper, og det er efterhånden svært at finde nogle uden støjreduktion. Simpelthen fordi vi vil have det, når vi sidder i toget, på flyet – eller i andre omgivelser omgivet af støj. Støj, som vi gerne vil være foruden, og som aktiv støjreduktion i vid udstrækning fjerner for os.

Hørebøffer eller -propper?

Hvis du vil have den allerbedste støjreduktion og noget, der er nemt at tage af og på, er hovedtelefoner stadig at foretrække frem for hørepropper. De har ofte bedre lyd – men ikke altid – og batterilevetiden er som regel endnu bedre i et par hørebøffer. Komforten kan også være bedre, fordi du slipper for at have noget inde i dine øregange. Et par hovedtelefoner er heller ikke afhængige af formen på brugerens øregange for at sidde godt. Selv om hovedets form selvfølgelig betyder noget for pasformen, så risikerer du i hvert fald ikke, at produktet falder ud af øret og aldrig bliver set igen.

Alligevel er trådløse hørepropper dog klart markedets bedst sælgende. Hovedårsagen er naturligvis, at de er så meget nemmere at have med sig. Derudover giver de et langt mere minimalistisk look, når man bevæger sig rundt i gadebilledet. Når de så samtidig ofte er billigere, og man ser, hvor gode de bedste er blevet, er det ikke overraskende, at flere vil have hørepropper end -bøffer.

De billige er blevet bedre

Uanset om du er ude efter hørepropper til hverdag eller træning, eller om du foretrækker hovedtelefoner – trådløse som kablede, åbne som lukkede – så har vi de bedste tips til dig her.

Det seneste år har vi testet meget i alle prisklasser, og selv om vi som sidste år har oplevet prisstigninger pga. øget inflation, er der masser at vælge mellem også i den billige ende af prisskalaen.

Bedre støjdæmpning

Især blandt støjreducerende hovedtelefoner har vi lagt mærke til, at selve støjdæmpningen er blevet bedre. Det gælder selvfølgelig topmodellerne, men også de mere budgetvenlige hovedtelefoner og hørepropper har fået en velfungerende filtrering.

Lydkvaliteten er også begyndt at blive rigtig god blandt trådløse hovedtelefoner, og nu kan du faktisk få tabsfri CD-kvalitet over Bluetooth – med aptX Lossless!

Nogle vil stadig have kabel

Den allerbedste lyd får du stadig fra kablede hovedtelefoner, også kendt som head-fi, gerne sammen med en god hovedtelefonforstærker. Her oplever du virkelig, hvor god lyd du kan få, når du fjerner rummets påvirkning og i stedet får ordentlig hi-fi-lyd lige i øret!

Kablede hovedtelefoner har vi testet en del af i det forgangne år, men eftersom disse i dag mest er for entusiaster, har de fleste været i den dyrere ende. Vi har dog fundet noget guld i den mere rimelige ende også.

5 hurtige tips:

Sådan får du mest ud af hovedtelefonerne

1. Hvis trådløst: Vælg støjreduktion

Det er oplagt, at man gerne vil have aktiv støjreduktion i et par hovedtelefoner. Når alt kommer til alt, hvem vil dog have larmende flymotorer eller støjende buspassagerer i ørerne, når man kan slippe for det? Desuden giver støjreduktion dig mulighed for at lytte til musik ved et lavere lydniveau, hvilket måske endda kan spare dig for høreskader.

2. Hørepropper: Vælg gerne vandtætte

Selv om du ikke er træningsnarkoman, kan det være en fordel med hørepropper, som tåler vand og sved. Pludselig finder du måske på at snuppe en løbetur alligevel, og eftersom vejret ikke lader sig styre, kan det også være en fordel, hvis hørepropperne kan tåle et stænk regn. Se efter minimum IPX4-certificering.

3. Brug EQ for bedre lyd

Nogle hovedtelefoner har en app med indbygget tonekontrol (EQ). Den kan du bruge til at justere lyden, som du ønsker. Du skal dog ikke vælge et par hovedtelefoner, hvor du som udgangspunkt ikke bryder dig om lyden, da der er grænser for, hvad en EQ kan fikse.

4. Bluetooth-codecs: Alt er bedre end SBC!

Hvis et par hovedtelefoner kun har SBC-codec, bør du som hovedregel styre udenom – medmindre du bare leder efter et hurtigt køb til et par hundrede kroner. SBC er den dårligste lydoverførsel, der er tilgængelig via Bluetooth.

Apple-brugere bør se efter AAC-codecen, mens Android-brugere bør tjekke, om hovedtelefonerne understøtter aptX, aptX HD eller LDAC. aptX Lossless er også ved at blive rullet ud – til glæde for dem, der ønsker fuld lydkvalitet over Bluetooth.

5. Brug forstærker

Dette tip gælder kun for hovedtelefoner med kabel. Du vil få meget bedre og mere kraftfuld lyd med en hovedtelefonforstærker. Gerne en med indbygget DAC. Prisen for en god, bærbar forstærker starter ved omkring 1.300 kroner, men kan også koste det tredobbelte. Stationære starter på omkring 3.000 kroner, men der er næsten ingen grænse for, hvor dyre de kan blive.

NB! Nogle trådløse hovedtelefoner kan spille musik via USB-kabel fra PC’en. Brug det, hvis du kan – så får du ægte hi-fi-lyd i stedet for Bluetooth!

Nominerede til Årets bedste hovedtelefoner

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Vindere af Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper 2023-2024

Årets bedste trådløse hørepropper, Premium

Sony WF-1000XM5

Bedst til støjreduktion

Sony WF-1000XM5 viderefører arven fra den populære M4-model og leverer endnu bedre støjreduktion og lydkvalitet.

Med WF-1000XM5 har Sony taget støjreduktionen til et nyt niveau. Nærmere bestemt 20 procent bedre end forgængeren, hvis man skal tro Sonys ingeniører. Med to chips og tre mikrofoner pr. høreprop leverer efterfølgeren en imponerende oplevelse af stilhed og ro.  

Designmæssigt er WF-1000XM5 blevet endnu mere kompakt og let. Hørepropperne er 25 procent mindre og 20 procent lettere end M4, hvilket giver en behagelig pasform og god langtidskomfort. Med en standard IPX4-certificering er de ret modstandsdygtige over for vandsprøjt og sved, og de burde kunne holde til en aktiv livsstil.  

Når det gælder lydkvalitet, har Sony introduceret en ny driver kaldet Dynamic Driver X. Membranen er stiv i midten for bedre lyse frekvenser, men er blød langs kanten for bedre bas. Dette er for at udvide en smule i begge ender af frekvensområdet. 

Lyden af Sony WF-1000XM5

Sony får kvaliteterne i musikken frem på en virkelig god måde. Klaver har en flot klang med fyldige toner og tydelig definerede mellemtoner. Rap fungerer også rigtig godt, med klare stemmer og heftige rytmer.  

Støjreduktionen er klassens bedste – og den bedste, vi hidtil har hørt fra et par hørepropper. Og selv om vi vel aldrig har oplevet hørepropper, som fungerer fantastisk til samtaler, så fanger mikrofonerne brugerens stemme på en bedre måde her end med andre. Især i støjende omgivelser. 

Konklusion

Sony WF-1000XM5 er de bedste hørepropper i klassen, især hvis du vil have god støjreduktion og samtalekvalitet. Men også lydkvaliteten er i topklasse, specielt med et lille smut omkring app’en for at indstille EQ. Et rigtigt pletskud. 

Årets bedste trådløse hovedtelefoner, Basic

Sennheiser Accentum

Her får du meget for pengene!

Med Accentum Wireless lover Sennheiser masser af arvegods fra deres bedste hovedtelefoner, til den halve pris. Og de indfrier!

Sennheiser Accentum Wireless har 37 mm højttalerenheder (drivere) og desuden aktiv støjreduktion. Sennheiser kalder det hybrid støjreduktion, fordi ørekopperne har effektiv, passiv dæmpning, mens den digitale (aktive) er prikken over i’et.   

Hovedtelefonerne har også omgivelseslyd, også kaldet ambient eller transparency mode. Den gør det modsatte af støjreduktion og forstærker i stedet omgivelserne. Dermed kan du færdes mere sikkert i trafikken eller føre en samtale med nogen på kontoret eller på gaden, uden at du behøver at tage dine hovedtelefoner af.   

Lyden af Sennheiser Accentum Wireless

Hovedtelefonene har en yderst potent og fyldig bas og masser luft i toppen. Man kan lade lyden være, som den er, og være glad. Men der er også en 5-bånds grafisk EQ i appen, som giver flere muligheter. Med aptX HD-lydcodec får du også noget af den bedste lydoverførsel, der er mulig via Bluetooth.

Man kan også lave en lydprøve i Sound Check-høretesten, som er indlejret i app’en. Og lyden vil tilpasse sig dine præferencer.

Lyden er meget bedre, end prisskiltet antyder, og støjreduktionen er næsten lige så god som på hovedtelefoner i premiumklassen. Det er ikke mindst takket være den gode passive støjdæmpning fra puderne.

Konklusion

Sennheiser Accentum Wireless er et virkelig godt køb til lige under 1.400 kroner. Her får du glimrende lydkvalitet med 5-bånds EQ og lydforbedrende codecs som aptX HD. Støydæmpningen er næsten hårrejsende god til prisen, og du får også omgivelseslyd og medhør (sidetone). Kopperne sidder godt rundt om ørerne, selv om brillebrugere kan opleve, at de strammer lidt over tid.

I det hele taget giver Accentum Wireless rigtig meget for pengene.

Årets bedste hovedtelefoner, Premium

Sennheiser HD660S2

Hovedtelefoner for musikelskere

De bedste åbne hovedtelefoner i klassen kommer fra Sennheiser.

Egentlig har der aldrig været noget galt med Sennheiser HD660S. Da vi testede hovedtelefonerne for tre år siden, ønskede vi os lidt mere dyb bas og punch. Derudover var vi glade for et usædvanligt silkeblødt og detaljeret lydbillede. Den varme klangbalance falder måske ikke i alles smag, men det blev aldrig trættende at lytte til musik med et par HD660S2.   

Men alt kan forbedres, og det mener Sennheiser også. De spurgte simpelthen kunderne, om de var tilfredse med deres HD660S, og hvis ikke, hvad de i givet fald kunne tænke sig at få forbedret.   

Lyden

Resultatet er HD660S2, en opdateret, men ikke redesignet udgave. Med nogle subtile ændringer, der i vores ører har resulteret i en – subjektivt – bedre lyd.

De som har forkastet HD660S, fordi de fandt lyden for varm og fyldig, eller som har overvejet de dyrere HD800S, men droppet dem på grund af prisen, bør helt afgjort lytte til HD660S2.

Man behøver ikke en dyr hovedtelefonforstærker, som vi først troede, men det hjælper naturligvis. Med HD660S2 koblet direkte til en Yamaha R-N2000A er det ret tydeligt, at den opdaterede version leverer et mere åbent lydbillede, med strammere og bedre defineret bas, end HD660S.

Sidstnævnte kan lyde lidt for markant i toppen af diskanten, med fremhævede sibilanter og en lidt skarpere gengivelse af f.eks. bækkener. På S2 er diskanten bedre opløst, mere raffineret og mere lineær. Man kan spille højt, uden at det stikker lidt i ørerne med S2, og lyden gengives desuden med større klarhed.

Konklusion

Sennheiser HD660S2 er en meget vellykket opdatering af en af vores yndlingshovedtelefoner. De leverer et mere åbent og gennemsigtigt lydbillede end forgængeren HD660S uden at ændre lydsignaturen radikalt. Man får stadig et behageligt og balanceret lydbillede med silkeblød klang og klædelig varme, men her er alt strammere, bedre defineret og mere luftigt. Basgengivelsen er mere dynamisk og går dybere, mellemtonerne er mere åbne og gennemsigtige, og diskanten er mere finmasket og raffineret. Der er med andre ord intet væsentligt at sætte fingeren på, Sennheiser HD660S2 er en fuldtræffer i sin klasse.

Årets bedste hovedtelefoner, High-end

Audeze MM-500

Audezes største fuldtræffer

MM-500 er udviklet af og for studieteknikere for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".

I udviklingen af deres første dedikerede studiehovedtelefoner har amerikanske Audeze henvendt sig til Manny Marroquin fra Larrabee Studios i Los Angeles. Deraf bogstaverne MM i produktbetegnelsen. Han har produceret lyden for berømtheder som Beyonce, Lady Gaga, Rihanna, SIA, Eminem, Taylor Swift og Alicia Keys, og listen fortsætter nærmest i det uendelige.

For Manny er “lydkvalitet i verdensklasse” afgørende. En pålidelig lyd, der afslører alt i et mix, i et par hørebøffer der også kan bruges på farten uden forstærker, når det er nødvendigt. Du skal kunne høre musikken i sin reneste form, præcis når du har brug for det, til enhver tid, på ethvert sted.

Audeze MM-500 er for god ordens skyld et par åbne hovedtelefoner med planmagnetiske drivere. Som gerne er hurtigere på transienter end normale dynamiske drivere.

Lyden af Audeze MM-500

MM-500 har et fantastisk attack i rytmerne og er desuden mere finmasket i overtonerne end LCD-X, en anden Audeze-model. MM-500 har også en mer naturlig mellemtone, og minder på dette område mere om den dobbelt så dyre topmodel LCD-5.

LCD-5 har ganske vist flere mikrodetaljer i overtonerne, men MM-500 har nogle fordele, som nok vil få enkelte til at vælge denne model. Ikke mindst koster den under det halve! MM-500 har desuden en meget større klang i mellemtonen end Sennheisers ikoniske HD 800 S.

Konklusion

Audeze MM-500 har en neutral klang med en dynamik og glød, som flere hi-fi-producenter burde stræbe efter. Her får du sandheden. Bagsiden af medaljen er selvfølgelig, at ikke alle indspilninger som udgangspunkt lyder godt, og eftersom Audeze-hovedtelefonerne er lavet for at kunne afsløre alt, vil det kunne høres. Men gode indspilninger giver så meget mere, når man får det fulde lydbillede frem.

Hovedtelefonerne er behagelige nok til at sidde med i timevis, og de er så letdrevne, at de også kan bruges med relativt billigt udstyr. Men det er først med en ordentlig forstærker og en god DAC, at de virkelig blomstrer.

Årets bedste trådløse hovedtelefoner, High-end

Focal Bathys

De bedste hovedtelefoner

Focal Bathys er et 'must have’-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støjreduktion.

Focal Bathys ser virkelig rålækre ud! Nogle af de flotteste trådløse hovedtelefoner, jeg har set, må jeg indrømme.

Focal Bathys har både aktiv støjreduktion, Bluetooth 5.1 med multipoint forbindelse (to enheder kan tilsluttes samtidig), og der er en separat DAC-mode, som betyder, at hovedtelefonerne kan tilsluttes PC eller Mac med et USB-kabel, så man får ægte ukomprimeret hi-fi-lyd digitalt lige ind i ørerne. Op til 24-bit / 192 kHz. De kan også forsynes med et helt almindeligt analogt lydkabel.

Lyden af Focal Bathys

Musikken gengivet af Bathys lyder virkelig krystalklar. Diskanten er ekstremt detaljeret og distinkt. Noget af det klareste, jeg har hørt fra trådløse høretelefoner, uden at blive skarp. Det vil sige, lidt sibilanter er der hist og her, og nasale sangstemmer kan være lige i overkanten. Steve Winwood er f.eks. en vokal, du får lyst til at skrue ned for …

Det kan heldigvis nemt fikses i app’ens 5-bånds EQ. Træk 4 dB ned ved 4 kHz, og genvind det tabte fokus i mellemtonen ved at trække 3 dB op ved 1 kHz. Så forbliver lyden klar, men lidt blødere i den nedre diskant.

Bassen er til gengæld fabelagtig. Den er både dyb og lækker, uden at blive svulstig. Den tilfører bare det ekstra bundregister, man savner fra mange andre hovedtelefoner. Bare lyt til den sære percussion i den nye Björk-sang Atopos. Her går pulserende klarinetter hånd i hånd med tunge rytmer i et mærkeligt lydlandskab, som kun Björk kunne have udtænkt, og Focal-hovedtelefonerne har det hele under perfekt kontrol. Den pumpende bas, midt i alle de bizarre detaljer.

Konklusion

Focal Bathys er et sæt virkelig luksuriøse hovedtelefoner, som oser af kvalitet og finesse. Ja, de koster, men så er der heller ikke skudt nogen genveje med billig plast eller andre billige materialer.

Pasformen er eksemplarisk, støjreduktionen er rigtig god – om end ikke bedst i klassen – og totaloplevelsen med disse er nok den allerbedste, vi har oplevet fra et sæt trådløse hovedtelefoner. Slet og ret fantastisk.

Årets bedste trådløse hovedtelefoner, Premium

Bowers & Wilkins Px7 S2e

Den bedste er blevet bedre

Forgængerne var allerede de mest vellydende hovedtelefoner i klassen. De nye Px7 S2e er endnu bedre.

Bowers & Wilkins har pensioneret sine bedste hovedtelefoner i prisklassen, nemlig Px7 S2. Erstatningen hedder Px7 S2e, hvor e’et står for evolved, altså videreudviklet. Man påstår altså ikke, at det er en helt ny model, og det er en god ting. For de er tæt på ens. Samme højttalerenheder, samme lydcodecs, samme batterilevetid. Og samme udseende og pasform.   

Også den hurtige parring med Android er som sidst, der er ikke meget nyt her.

Forskellen ligger hovedsagelig i DSP’en, som er blevet kraftigere og mere avanceret. Uden at den egentlig gør så meget mere end før endnu, men der kan være grund til at tro, at den nye DSP kan give mulighed for rumlig lyd (immersive audio) i fremtiden. Forhåbentlig med Dolby Atmos.

Lyden af Bowers & Wilkins Px7 S2e

Lyden er umiskendeligt Bowers & Wilkins. Musikken har en dejlig varme over sig, samtidig med at dynamikken er velkontrolleret. Der er god hastighed på transienterne, måske endda bedre end før, og meget bedre end ærkekonkurrenten Sony WH-1000XM5.   

Der er en dejlig klang fra guitakroppen, og sangstemmer ligger flot og luftigt i midten. Bruce Springsteens karakteristiske raspende stemme er sprød og fin, uden at tage alt for meget opmærksomhed fra resten af stemmeklangen.

Konklusion

Px7 S2e er fantastisk komfortable, de føles virkelig førsteklasses og har en lydkvalitet, som kun få andre kan matche. Hvis du da ikke går efter noget endnu dyrere. Er lydkvalitet vigtigere for dig end den allerbedste støjreduktion (som er rigtig god her), er dette nok de bedste hovedtelefoner til prisen lige nu.

Årets bedste trådløse hørepropper, Basic

Sony WF-C700N

Den bedste totalpakke

Med WF-C700N har Sony opgraderet sin eminente budgetmodel WF-C500 med støjreduktion. Resultatet er fabelagtigt.

Sony WF-C700N har en pæn batterilevetid på 10 timer i selve hørepropperne, selv om batteriet kun giver én ekstra opladning og dermed øger den totale spilletid til gennemsnitlige 20 timer. Aktiv støjreduktion er også tilgængelig, og aktiverer du denne, reduceres spilletiden til 7,5 timer i hørepropperne og ditto i etuiet.    

Sony Headphones Connect hedder app’en, der giver adgang til forskellige lydindstillinger og en 5-bånds grafisk EQ, som giver mulighed for at indstille personlige præferencer. Man kan også skræddersy knapfunktionerne på hørepropperne, f.eks. har jeg indstillet knappen på venstre prop til at skifte mellem støjreduktion og omgivelseslyd.  

Sony har ikke inkluderet det overlegne LDAC-codec, men med en algoritme, de kalder DSEE, forsøger hørepropperne at genvinde tabt information fra komprimeret lyd. 

Lyden af Sony WF-C700N

Lyden lige ud af æsken er ganske god. Sangstemmer og instrumenter er klare, det lyder bedre end hos de fleste andre i klassen.  

Selv kan jeg godt lide mere bas, men uden at det ødelægger mellemtonen. Derfor trækker jeg lidt ned ved 400 Hz, i stedet trækker jeg Clear Bass op (Sonys betegnelse for det dybe basregister). I samme omgang trækker jeg lidt ned ved 2,5 kHz og en anelse ved 6 kHz for at gøre musikken lidt rundere.    

Nu er vokalerne meget klare, uden at det nogensinde bliver skarpt. Kvindegruppen med det ironiske navn Boygenius fremstår med klare stemmer, her kan man tydeligt høre, om det er Phoebe Bridgers eller en af de andre, der har hovedvokalen.     

Du får ikke meget bedre lyd end dette, selv til den dobbelte pris. Det du får for de flere penge er primært en bedre støjreduktion, for her er der plads til forbedring.  

Konklusion

Hvis du ikke vil betale rigtig mange penge for et par hørepropper, får du svært ved at finde noget bedre end Sony WF-C700N. Faktisk er lyden så god, at det nærmest kun er støjreduktionen, der bliver bedre, hvis du fordobler prisen.