I en verden, hvor alting forandres uafbrudt i en hastig flimren, er det godt, at der stadig er nogle, der sætter kvalitet højere end nye modeller. Bang & Olufsen har i 95 år repræsenteret solidt håndværk i kombination med design af høj klasse. Og for den indsats modtager de i år Lyd & Billedes særlige hæderspris.
Bang & Olufsen blev grundlagt i 1925 i Struer af Peter Bang og Svend Olufsen. I første omgang gjaldt det den nymodens opfindelse radioen. Siden blev produktionen udvidet med grammofoner, båndoptagere, TV’er og lydanlæg til biografer. Fra 1960’erne blev blikket rettet udad mod eksport, og Bang & Olufsen er i dag kendt i enhver krog af verden.
B&O høster ikke kun teknologipriser (dem får de også, f.eks. for de banebrydende BeoLab 90-højttalere). De får også designpriser. Firmaet har gennem en menneskealder samarbejdet med toneangivende designere, ikke mindst Jacob Jensen. Og flere af de mest ikoniske produkter har permanent udstillingsplads på Museum of Modern Art i New York.
De senere år har været stormfulde for Bang & Olufsen, og underskud og fyringsrunder har skabt overskrifter igen og igen. Det har dog ikke dæmpet ambitionsniveauet i udviklingsafdelingen, der fortsætter med at spytte tidløse klassikere ud. Senest i form af Beosound Balance og Beoplay H95.
Bang & Olufsen har alle dage vægtet kvalitet over pris. Med Beoplay-serien er det imidlertid lykkedes at gøre det muligt for alle at blive ejere af et B&O-produkt. Uden at der af den grund er givet køb på hverken teknisk eller håndværksmæssig kvalitet.
Produkterne fra Bang & Olufsen er bygget til at holde længe, og selv den mindste Bluetooth-højttaler ligner noget, du en dag vil lade gå i arv til dine børnebørn.
Bang & Olufsen har for nylig afsløret en ny side af sin dedikation til design. Nemlig ved at renovere og opdatere sine klassiske Beogram tangentialarms-pladespillere, hvoraf de ældste stammer tilbage fra 1972.
Ikke forældet – men klassisk!