annonce

Boardwalk Empire, 5. sæson

Blu-ray

Martin Scorseses store satsning inden for tv er måske druknet lidt i det enorme udbud af serier de seneste år. Alligevel er Boardwalk Empire noget af det bedste, der er blevet produceret inden for genren, og den afsluttende sæson sætter et værdigt punktum for serien.

Femte og sidste sæson af denne stærke og visuelt flotte serie handler om begyndelsen af den store depression i 1930’erne. I den sidste del af forbudstiden arbejder Nucky Thompson (Buscemi) ihærdigt på at skabe legitime alliancer for at sælge alkohol i de nye tider, der er på vej. Han går ind på markedet i Cuba, hvor han prøver at få et samarbejde i gang med Bacardi om at sælge rom i USA. Desuden får vi en række flashbacks til Nuckys traumatiske barndom, der viser, hvordan han blev formet, og hvorfor han er blevet så ambitiøs og beslutsom.

Boardwalk Empire fik meget opmærksomhed, da den blev lanceret i 2010. Det var første gang, Martin Scorsese skulle producere en tv-serie, og forventningerne var store. De blev da også opfyldt, men i mylderet af konkurrerende produktioner blev serien aldrig allemandseje, selv om den står tilbage som noget af det bedste, der er produceret til tv i løbet af de sidste fem år.

Femte sæson er et visuelt festfyrværkeri, og fotografering, scenografi, klip og production design er fremragende. Skuespillet er der absolut intet at udsætte på, og Steve Buscemi og ikke mindst Stephen Graham som Al Capone er glimrende! Det historiske aspekt og tidskoloritten er også formidlet til topkarakter.

Alligevel får man en følelse af, at der har været lidt hastværk med at afslutte sagaen. Det går lidt for hurtigt, når de mange tråde skal bindes sammen, og man kunne ønske sig en lidt mere værdig afslutning for nogle af personerne og historierne. Desuden er der brugt lidt for meget tid på flashbacks til Nuckys barndom, som ikke altid er lige interessante.

Ikke desto mindre er det fremragende underholdning og forbilledlig godt gennemført. Fem stjerner. (Anmeldelsen er baseret på de første fire episoder).

Serien er et godt køb på Blu-ray. Lyden (dts-MA 5.1) er fantastisk, og billedet imponerer, selv om der indimellem er lidt ujævne kontraster. Af ekstramateriale får vi en lille bag-om-filmen og flere kommentarspor.

 

Boardwalk-Empire,-sesong-5_4 Boardwalk-Empire,-sesong-5_3 Boardwalk-Empire,-sesong-5_2 Boardwalk-Empire,-sesong-5_6 Boardwalk-Empire,-sesong-5_8 Boardwalk-Empire,-sesong-5_9 Boardwalk-Empire,-sesong-5_10 Boardwalk-Empire,-sesong-5_5
<
>
annonce
  • Release: 12. januar 2015
  • Instruktion: Timothy Van Patten m.fl.
  • Originaltitel: -
  • Med: Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon, Shea Whigham, Stephen Graham, Michael Kenneth Williams
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 07:20 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.