annonce

Inherent Vice

Blu-ray anmeldelse

Thomas Pynchons excentriske roman blev anset for at være absolut umulig at transformere til film, men Paul Thomas Anderson har gjort et kunststykke ud af det absurde materiale.

annonce

Den gode Joaquin Phoenix lavede for nogle år siden et kunstprojekt – bl.a. med filmen I’m Still Here – hvor han satte sig selv i centrum og uden for samfundets normer. Dengang narrede han både verdenspressen og publikum, og i rollen som syrehovedet ‘Doc’ i Inherent Vice trækker han i den grad veksler på sit sære alter ego.

Doc (Phoenix i en glansrolle) er privatdetektiven, der må undersøge den tilsyneladende kidnapning af ejendomsmagnaten Michael Z. Wolfman. Om han rent faktisk er kidnappet eller ej, er der ingen, der ved. Ind fra sidelinjen kommer politidetektiven “Bigfoot” Bjornsen (Brolin), og de to har et had/kærlighedsforhold, der gennemsyrer filmen og giver den en herlig nerve. Derudover kæmper Doc med sit ambivalente forhold til sin fristende ekskæreste Shasta Fay Hepworth (!) (Waterston).

Inherent Vice_6

Glem alt om logik og naturlig dramaturgisk fremdrift. Her er det indfaldsmetoden, der styrer filmen og historien, og hvis du forventer den store forløsning, kommer du til at vente forgæves. MEN … Hvis du går med på det absurde præmis og lader dig udfordre, vil du få en stor filmisk oplevelse!

Inherent Vice_5 INHERENT VICE Inherent Vice_3 Inherent Vice_2
<
>

Vi taler om en mellemting mellem Fear and Loathing in Las Vegas og de mere konventionelle Blow og The Rum Diary – samtidig med klare referencer til Coen-brødrenes legendariske The Big Lebowski! Kan det blive meget bedre? Fem soleklare stjerner!

Billedkvaliteten er bevidst lidt småsjusket og 1970’er-agtig, men vi må reagere på lydsporet (dts-MA 5.1), hvor dialogen er overeksponeret. Ekstramaterialet byder på hele fire minidokumentarer, men kun på i alt 11 minutter.

annonce
annonce
  • Release: 29. juni 2015
  • Instruktion: Paul Thomas Anderson
  • Med: Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro, Maya Rudolph, Eric Roberts
  • Genre: Krimi/komedie
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 02:28 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Pavelig underholdning

Storspil fra veteranskuespillere gør The Two Popes til en særdeles fornøjelig og fascinerende filmaften.

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

The Boss’ personlige og selvudleverende triumf

Endnu en gang kører rockkongen Bruce Springsteen sin karriere ud på et sidespor – og sikke et sidespor!

Tarantino-festaften

Quentin Tarantinos hyldest til Hollywoods guldalder er en af hans stærkeste film.

The A-Team på speed

Hvad får man, hvis man giver adrenalin-junkien Michael Bay et ubegrænset budget og frie tøjler? En af alle tiders dummeste og mest rutsjebane-actionmættede film.

Bliver der sex til jul?

Før jul lyver Johanne sig til en fiktiv kæreste – nu har hun 24 dage til at skaffe en.

Die Motherfucker!

To gange har Gerard Butler reddet præsidenten – denne gang skal han redde sig selv.

Woody takker af

24 år efter deres banebrydende debutfilm takker Toy Story-banden af med en solid, men temmelig overflødig firer.

Teknisk brillant

Afslutningen på den episke Star Wars-saga indfrier desværre ikke de store forventninger.

Adrenalinjunkier

De to muskelmænd fra Fast & Furious-serien har fået deres eget spinoff, uden at vi hæver champagneglasset af den grund.