annonce
annonce
annonce
Anmeldelse:

Lucy

annonce

Blu-ray anmeldelse

Den særdeles aktive filmskaber Luc Besson har hovedsagelig produceret film de sidste 15 år. Nu har han både skrevet manuskript til og instrueret sin egen vellykkede film for første gang i lang tid. Lucy er god underholdning, men kunne have været endnu bedre.

Lucy (Johansson) er på en længere rejse i Fjernøsten, da hun bliver narret af sin kæreste til at levere en kuffert til den skruppelløse gangster Mr. Jang (Min-sik Choi) og hans kumpaner. De tager hende som gidsel og indopererer et stort parti syntetisk narkotika, der skal smugles til Europa, i hendes mave.

Pakken revner, og langsomt, men sikkert får Lucy særlige evner, der gør, at hun kan udnytte hele sin hjernekapacitet. Hun får hjælp af professor Samuel Normann (Freeman), som er ekspert i den menneskelige hjerne, og snart vender situationen, og Lucy bliver en ufattelig kampmaskine.

Franske Luc Besson har været i branchen i over tredive år og gjorde sig især bemærkede i 90’erne med film med stærke kvindelige hovedroller som Nikita (1990), Leon (1994) og Det femte element (1997).

Selv om Besson har instrueret enkelte film de seneste år (med blandede resultater), har han primært fungeret som manuskriptforfatter og producent på op mod hundrede (!) film siden 2000. I den tid har han været medskyldig i en hel del dårlig underholdning, men med Lucy han er tilbage i sit rette element. Her er både en stærk kvindelig hovedrolle, overmenneskelige evner, seje biljagter, opfindsomme actionscener og lækker scenografi.

Lucy har et fascinerende plot, og filmens præmis giver uanede muligheder for at lave en god, seværdig filmfortælling. Det har Besson også gjort. Filmen er bestemt godkendt og indeholder alle ingredienser til en hyggelig aften foran skærmen, men desværre er der enkelte ting, der giver minuspoint.

For det første burde selve kerneideen have være udnyttet bedre. Lucy har en del sjove pointer omkring ideen med at udnytte hjernekapaciteten fuldt ud, men der mangler flere kreative påfund. For det andet er Scarlett Johansson lejlighedsvis noget statisk og bruger for meget tid på at stirre ud i luften. Når det er sagt, så gør hun dog generelt en god indsats i den krævende rolle. For det tredje har filmen problemer i den afsluttende fase, hvor den mangler nedslagskraft og bliver lidt for pompøs.

Alt i alt er det dog en forfriskende film, som sikkert vil glæde mange, og som bliver en tand bedre, hvis man har en skål popcorn i skødet. Og så er danske Pilou Asbæk med. Fire stærke hjerner.

Lucy er en god anskaffelse på Blu-ray. Der er kun to bag-om-filmen på tilsammen en halv time, men det er nok til at få et godt indblik i produktionen. Den tekniske standard er meget høj. Universals billedgengivelse er virkelig flot med knivskarpe detaljer og fornemme farver. Lydsporet (dts-MA 5.1) er også detaljeret og meget imponerende.

Lucy_11-990x505-990x505 Lucy_10-990x505-990x505 Lucy_9-990x505-990x505 Lucy_8-990x505-990x505 Lucy_7-990x505-990x505 Lucy_6-990x505-990x505 Lucy_5-990x505-990x505 Lucy_4-990x505-990x505 Lucy_3-990x505-990x505 Lucy_2-990x505-990x505 Lucy_1-990x505
<
>
  • Release: 12. januar 2014
  • Instruktion: Luc Besson
  • Med: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked, Julian Rhind-Tutt, Pilou Asbæk, Analeigh Tipton
  • Genre: Action
  • Land: Frankrig
  • År: 2014
  • Tid: 1:29 timer

Film
Ekstra
Lyd
Billede
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Nu er Apple leverandør af streaming og gaming

Nu er Apple leverandør af streaming og gaming

Apple TV+ kommer d. 1. november, mens Apple Arcade slippes løs allerede d. 19. september.Tilføj som favorit
Den sidste gentleman

Den sidste gentleman

En legende takker af i en film med karakter, særpræg og masser af charme – ligesom Redford selv.Tilføj som favorit
Us

Us

Skaberen af Get Out giver os endnu en finstemt gyserklassiker.Tilføj som favorit
Carnival Row, 1. sæson

Carnival Row, 1. sæson

Narnia møder Penny Dreadful i Amazons nye storsatsning.Tilføj som favorit
Berømte filmskabere går sammen om ny TV-indstilling

Berømte filmskabere går sammen om ny TV-indstilling

Filmmaker Mode skal give dig filmen usminket og direkte, nøjagtig som instruktøren har tænkt.Tilføj som favorit
Beforeigners, 1. sæson

Beforeigners, 1. sæson

Den første norske HBO-serie er en sci-fi-komedie med et meget originalt koncept, der til dels indfrier.Tilføj som favorit
Shazam!

Shazam!

Småcharmerende superheltekomedie om en teenagedreng, der får alle drømme opfyldt.Tilføj som favorit
Green Book

Green Book

Årets bedste film (ifølge Oscar- akademiet) byder på et varmt møde mellem to umage mænd.Tilføj som favorit
annonce
Luk menu