Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Årets bedste højttalere

Traditionen tro er højttalerne den største produktkategori i kavalkaden – og den som udløser flest priser. Syv forskellige højttalerpriser har vi delt ud i år.

Skrevet af / 13/11/2017 - 09:00
Årets bedste højttalere

Det er ikke uden grund, at højttalerkategorien udløser rekordmange priser. Du kan få højttalere til priser fra få hundrede kroner og op på den smertefulde side af en million.

Kategorien for trådløse højttalere er den mest varierede, da den kan omfatte alt, så længe musiksignalet bare overføres uden kabel. Soundbars er blevet en så stor succes, at de i år har fået deres egen kategori.

De traditionelle stuehøjttalere fylder flere kategorier: Med kompakthøjttalerne befinder vi os i den mindste klasse. For de fleste vil en mellemklassehøjttaler give et løft i lydkvalitet uden at sprænge budgettet. Bemærk, at mellemklasseplaceringen alene er prisbetinget. Så økonomisk behøver ikke at betyde “småt”.

Et sæt topklassehøjttalere kan afsløre detaljer i musikken og indspilningen, som de færreste anede eksistensen af. Og endelig er der high-end-højttalerne i den øverste ende af skalaen, forbeholdt de allermest dedikerede musikelskere. Lyden er himmelsk. Og prisen er også af en anden verden.

Årets bedste trådløse højttalere

Foto: KEF

KEF LS50 Wireless

 

Moderne stereo

Tænk ikke på KEF LS50 Wireless som et par LS50 med trådløs tilslutning. Tænk på dem som stereo til det moderne hjem, for den trådløse version er bedre end originalen. De spiller forbløffende stort og sejt; de leverer et varmt, fyldigt lydbillede med mere dybbas, end de fleste er vant til fra små højttalere, og den dynamiske kontrast er upåklagelig. Vi kan ikke komme på nogen bedre trådløse højttalere til almindelige brugere. I hvert fald ikke til dem, der er mere end almindeligt interesseret i musik og ikke kimser af prissedlen.

Pris: 23.990 kr

Web: bulowstensen.dk

Læs hele testen af KEF LS50 Wireless

 

 

Årets bedste soundbar

Foto: Samsung

Samsung HW-K960

 

 Ægte biograflyd med soundbar

Film i surround, især med Atmos-lydspor, imponerer med åben og klar lyd, der aldrig bliver skarp. Filmene gengives med et meget større og mere åbent lydbillede end på de konkurrenter, vi har testet i årets løb, og Samsung giver bedre indtryk af tredimensionel lyd i højden. Ud over ægte surround-lyd har soundbaren netværkstilslutning og kan indgå i et trådløst Samsung multirumssystem. Dermed kan du streame fra Spotify, Tidal, Apple Music, eller hvad du nu vil, via den brugervenlige app Samsung Multiroom.

Pris: 11.990 kr

Web: samsung.dk

Læs hele testen af Samsung HW-K960

 

Årets bedste kompakthøjttalere, budgetklasse

Foto: Dynaudio

Dynaudio EMIT M10

 

Musikalsk tryllekunstner

Når det gælder Dynaudio, plejer man at vide, hvad man får, men Emit M10 overgik klart vores forventninger. Den lille krabat hæver sig et niveau over konkurrenterne i prisklassen. Den tackler alle slags musik, og der er ikke noget ved lyden, der afslører, at vi har med en relativt billig højttaler at gør. Lydbilledet er både stort, luftigt og præcist, mens stemmer og instrumenter giver en følelse af fysisk nærvær. Bare sørg for at parre den med en ordentlig forstærker. Det fortjener den!

Pris: 4.490 kr

Web: Dynaudio.com

Læs hele testen af Dynaudio Emit M10

 

 

Årets bedste højttalere, mellemklasse

Foto: Audiovector

Audiovector QR3

 

Musikalsk skønhed

Audiovector QR3 er blandt de mest luftige og opløste højttalere i prisklassen. Detaljerne formelig står ud af dem, uden at det lyder hårdt eller spidst. Vokaler kommer i den grad frem og klinger så naturtro, at det næsten er skræmmende. Akustisk musik lyder ægte og nærværende, og placeret ind mod væggen er bassen fyldig nok til at lægge et solidt fundamentet under musikken. Vi har ikke rigtig nogen ankepunkter, ud over at man måske forventer, at højttalere til denne pris vejer lidt mere. På den anden side er det rart, at ryggen bliver skånet lidt.

Pris: 13.500 kr

Web: audiovector.com

Læs hele testen af Audiovector QR3

 

 

Årets bedste kompakthøjttalere, high-end

Foto: Dynaudio

Dynaudio Contour 20

 

Himmelsk reference

Hvis du længes efter et par gode højttalere, som ikke dominerer stuen, men tager sig pænt ud mellem møblerne, er Dynaudio Contour 20 et perfekt valg. De åbner døren til ægte high-end, uden at hverken størrelse eller prisseddel fremkalder hjerteinfarkt. De appellerer lige så meget til hjertet som til hjernen og serverer musikken på et sølvfad. Det er derfor heller ikke nogen overdrivelse at kalde dem den nye reference for kompakthøjttalere til under 50.000 kroner. Så gode er de. Prøv selv!

Pris: 34.999 kr

Web: dynaudio.com

Læs hele testen af Dynaudio Contour 20

 

 

Årets bedste højttalere, topklasse

Foto: Q Acoustic

Q Acoustics Concept 500

 

En vægtklasse op

Q Acoustics satser stort, når de nu vil være med i luksusklassen, hvor styktallene er små og udviklingsomkostningerne høje. Men de har gjort deres forarbejde godt, og Concept 500 er en vellykket entré i det dyre selskab, der viser, at det kan betale sig at forfølge en idé hele vejen. Med sin ekstraordinære frihed for resonanser er den en særdeles behagelig og ærlig musikgengiver, som godt kan tåle at blive spændt foran udstyr, der er endnu dyrere end den selv.

Pris: 45.000 kr

Web: hifistore.dk

Læs hele testen af Q Acoustics Concept 500

 

 

Årets bedste højttalere, high-end

Foto: Audiovector

Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition

 

Klassikeren er fuldkommen

SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition er Audiovectors ultimative version af den ikoniske gulvhøjttaler SR3. Den er let at placere og lyder meget åbent, detaljeret og musikalsk. Det bliver bare bedre, for hver gang man går et kvalitetsniveau op, og SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition er højdepunktet. Det er den ultimative SR3 med en fantastisk opløsning, dynamik og tredimensionalitet, der får al musik til at lyde magisk. Kan fungere med middelmådig elektronik, men fortjener det allerbedste. Prisen er høj, men du får valuta for hver en krone i form af ren og skær nydelse.

Pris: 90.000 kr

Web: audiovector.com

Læs hele testen af Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition

 

 

Årets lydinnovation

BeoSound Shape

Foto: B&O

 

Akustiske byggeklodser

BeoSound Shape er et ambitiøst og anderledes højttalersystem, der bryder med den gængse opfattelse af stereohøjttalere. Muligheden for at tilpasse systemet til vidt forskellige anvendelser åbner helt nye muligheder. Systemet består af tre slags moduler: Højttalere, forstærkermoduler og akustiske dæmpere. Fordelingen og placeringen af modulerne er valgfri. Antallet af felter bestemmes af plads og pengepung, så Shape-systemet kan både bruges i en lille stue og en kæmpemæssig konferencesal. Det er i sandhed en innovation.

Pris: fra 30.000 kr

Web: bang-olufsen.com

Læs hele testen af BeoSound Shape

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

Engelsk legende vender tilbage efter 63 år

PMC lancerer aktive højttalere

KEF viser muskler med nye subwoofere

Bordhøjttalere med lydtryk

Spændende gulvmodel fra Revival Audio

0
Scroll to Top