Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Acer-smartphone klar til Europa

Vi kender mest Acer for bærbare computere og prisbillige tablets, men nu vil elektronikproducenten fra Taiwan også lege med på det stærkt konkurrenceprægede smartphone-marked.

Skrevet af / 31/08/2012 - 13:23
Acer-smartphone klar til Europa

Acer CloudMobile S500 bliver første bud på en konkurrencedygtig smartphone til det europæiske marked fra den taiwanesiske elektronikproducent. Mobilen blev lanceret i dag på den store IFA-messe i Berlin, og den skulle komme ud i butikkerne i årets fjerde kvartal.

Vi har endnu ikke fået oplyst nogen pris fra Acer, men firmaet understreger, at CloudMobile S500 bliver billigere end tilsvarende smartphones på markedet.

Og selvom Acers smartphone nok næppe kan gøre sig gældende i den absolutte high-end mod konkurrenter som HTC One X og Samsung Galaxy S III, så lokker CloudMobile S500 alligevel med interessante specifikationer.Telefonen er baseret på Android 4 Ice Cream Sandwich og en 1,5 GHz dual-core Snapdragon processor og 1 GB RAM, og dertil kommer et 8 MP kamera og 8 GB lagerplads, der kan udvides via microSD. Herudover er den fremstillet med kanter af rustfrit stål og en bagside med et perforeret design, som gør CloudMobile S5 temmelig unik i forhold til andre telefoner på markedet.Særlig iøjefaldende er dog skærmen, som er af typen IPS og er på 4,3”. Den har nemlig en opløsning på hele 1280 x 720 pixels, hvilket svarer skærmstørrelsen og opløsningen på en Samsung Galaxy S III, men Acer praler med, at CloudMobile S500 har hele 342 pixels per tomme (PPI), hvilket er mere end både Galaxy S III (306 PPI) og iPhone 4S (326 PPI). Der venter altså brugeren en helt enestående skærmoplevelse, hvis vi skal tro på Acer, og skærmen på Acer-standens prøveeksemplarer så da også flot ud, hvilket måske kan anes på de billeder, som er vedhæftet denne artikel.

Hvis man køber en Acer CloudMobile S500 får man automatisk adgang til Acers egen tjeneste i skyen, AcerCloud, hvor man kan opbevare musik, fotos og dokumenter. Herfra skal blandt andet musik kunne streames direkte til telefonen.

AcerCloud bliver altså gjort tilgængelig for købere af Acer-produkter – og herunder altså også CloudMobile S500 – men kommer til at fungere på alle typer af enheder, ikke kun Acers egne.

I øjeblikket befinder AcerCloud sig stadig i en beta-udgave, som kun er tilgængelig i Tyskland, Italien, Frankrig og Storbritannien, men vi formoder at sky-tjenesten vil blive tilgængelig i løbet af efteråret i alle de lande, hvor Acer lancerer CloudMobile S500. Om det også kommer til at ske i Danmark, kunne Acer ikke oplyse ved dagens pressekonference.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top