Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple leverede det forventede

Bortset fra en radikalt nydesignet Mac Pro var der ingen kioskbaskere på WWDC 2013.

Skrevet af / 11/06/2013 - 01:26
Apple leverede det forventede

Inden Apples udviklerkonference har nettet summet af rygter. At der skulle komme nye MacBooks og en ny version af iOS var de fleste enige om. Der blev også gættet på en ny iPhone 5S, en ny budget-iPhone og måske en iPad mini eller en MacBook Air med retina-skærm. Vildere spekulationer om iWatch og iTV er også forekommet.

wwdc-tim-cook-460x233

Men Tim Cook, som åbnede konferencen med sin keynote-præsentation, lagde ud med at tale om Apples fremgang. Hvordan Mac vokser hurtigere end pc, hvordan iOS er større end andre mobile operativsystemer, og hvor mange apps, der er blevet hentet fra App Store. Naturligvis, fristes man næsten til at sige, fordi WWDC jo er en udviklerkonference, og det er populært at prædike for de frelste. Selvom præsentationerne var fulde af gentagelser og meget professionelle, så bød de også på masser af overskud og mange indforståede jokes og kommentarer til publikum.

Og vi fik da også nye computere at se, selvom det bare blev til en beskeden opdatering af MacBook Air. At den nu er blevet hurtigere, er ingen overraskelse, men at batteritiden også blev hævet markant fremkaldte klapsalver fra salen.

wwdc-mac-pro-480x245

Den største overraskelse var nok den nye Mac Pro med et radikalt nyt design og en størrelse, som var den krympet i vask. Efter præsentationen var den det store samtaleemne, og der var kø for at se giraffen, der var udstillet i få eksemplarer i noget, der lignede skudsikre glasmontrer.

Jovist, de mange nye funktioner i iOS 7 er da hyggelige, men mere uventet var det nye design, som var langt mere dynamisk og nyskabende, end vi havde turdet håbe på. Nu har iOS også lignet sig selv meget længe, så det var tiltrængt.

wwdc-ios7-sign-460x146

iTunes Radio blev ikke den Spotify-dræber, der var blevet spået om, og vi fik meget få oplysninger om, hvor mange numre tjenesten kan byde på, og hvordan det kommer til at fungere i praksis med reklamerne. Mest irriterende er det dog, at iTunes Radio i første omgang kun bliver lanceret i USA, selvom der da blev sagt, at flere lande kommer til senere. Men hvilke og hvornår, blev der ikke sagt noget om.

Alt i alt føles det som om, Apple havde et hav af små nyheder med i dag, men ingen større revolutioner a la iPhone eller iPad.

wwdc-crowd-460x306

I løbet af tirsdagen er vi inviteret til en pressebriefing her i San Francisco, og efterfølgende håber vi på at kunne uddybe nogle af nyhederne.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Lyd & Billede
Scroll to Top