Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Årets bedste TV’er

Årets tv’er byder ikke kun på endnu federe billedoplevelser, de er også blevet nemmere at bruge, så du får fuld kontrol over din underholdning.

Skrevet af / 19/11/2013 - 15:43
Årets bedste TV’er

2012 introducerede begrebet smart-tv for masserne, men det er først i 2013, vi har set de smarte løsninger falde på plads. For hvad er egentlig pointen med internettilkobling og kraftige dual- eller quad-core processorer i tv’et, hvis det ikke kan bruges til noget fornuftigt?

I år har de smarteste tv-producenter gjort deres hjemmearbejde og fundet nye måder at berige vores tv-oplevelse på. Tv’et er stadig ment som en kilde til underholdning, men er blevet mere interaktivt gennem videotjenester, applikationer og spil. Du kan i højere grad selv bestemme, hvad du vil se og hvornår.

Tv og tablet knyttes også tættere sammen. Du kan fjernstyre dit tv med tabletten, tv-billedet kan deles med tablet og smartphone, og tv-skærmen kan også vise billeder fra håndholdte enheder.

4K-tv
I 2013 er der også sket lidt af en revolution inden for billedkvalitet: De nye 4K-tv’er repræsenterer fremtidens tv-format. Teknologien er stadig ny, men priserne er allerede på vej ned, og 4K ser ud til at få hurtigere fodfæste, end mange havde forventet.

Grunden er indlysende for enhver, der har set billedkvaliteten med egne øjne: Det er næsten som at gå fra SD til HD igen! Med fire gange så meget billedinformation som fuld HD (3840 x 2160 pixel mod 1920 x 1080) giver 4K et langt klarere og skarpere vindue mod virkeligheden.

Mens vi venter på, at OLED-teknologien skal blive alment tilgængelig på forbrugermarkedet, har producenterne formået at presse endnu mere ud af den aldrende LED LCD-teknologi. Men der stadig er nogle billedentusiaster, der klamrer sig til plasma, og det kan vi ikke klandre dem for: I år har vi set nogle af de bedste plasma nogensinde.

5 gode tv-tips

1. Køb den rigtige størrelse

Det første, du bør beslutte, er hvor stor skærmen skal være, og en typisk fejl, som mange gør, er at købe et for lille tv. En moderne fladskærm med HD-signaler giver et så skarpt billede, at du sagtens kan sidde tæt på skærmen, selv om den er stor. Skærmstørrelsen bør derfor vælges ud fra afstanden mellem tv’et og der, hvor du sidder.

Anbefalede tv-størrelser (vejledende)

Afstand      Skærmstørrelse

0,5-1 m              32-37″

1-2 m                  37-42″

2-3 m                  42-46″

3-4 m                  46-50″

4-5 m                  50-55″

5-6 m                  55-60″

6+ m                   60-75″

2. Vælg den rigtige skærmtype – LCD eller plasma?
Hvad skal skærmen først og fremmest bruges til? Almindeligt tv-kiggeri, spil eller filmhygge om aftenen? Det er lettere at finde den rigtige fladskærm, når du kender dine behov. Hvis du ser meget fjernsyn i dagslys, er en lys LED LCD-skærm f.eks. bedre egnet end en plasmaskærm, men til film om aftenen er plasmaskærmen i sit es. Husk også, at skærme med blank overflade kan give generende refleksioner fra omgivelserne.

3. Brug digitale signaler
Et digitalt tv skal helst have digitale billedsignaler, og jo flere videokilder du har, jo flere HDMI-indgange har også du brug for. Tre er minimum på et almindeligt tv, og mere veludstyrede skærme har gerne fire eller fem HDMI-indgange.

Skal du bruge en ekstern soundbar? Så sørg for, at dit tv kan tappe lydsignalet digitalt, enten via kabel eller trådløst (Bluetooth).

4. Har du mulighed for integreret digital-tv (IDTV)?
De fleste fladskærme leveres nu med indbygget MPEG4-dekoder, der er kompatibel med henholdsvis satellit, kabel og DVB-T. Det betyder, at programkortet kan stikkes direkte i tv’et med et kortmodul (CAM) uden separat modtagerboks. Nogle tv’er har også indbygget i pause- og optagefunktion via USB. For at denne løsning kan fungere, skal fjernsynet dog være godkendt af din udbyder.

5. Køb efter behov, ikke pris
Når du ved, hvilken størrelse og skærmtype og hvilke tilslutningsmuligheder du har behov for, bliver det meget lettere at finde det rigtige tv. Ellers gælder talemåden “kvalitet frem for kvantitet” lige så meget i tv-branchen som i andre sammenhænge. Det kan sjældent betale sig at købe den største og billigste fladskærm, du kan finde.

6. Prisbevidst? Du behøver ikke et smart-tv!
Husk, at mange af de “smarte” finesser, inklusive streaming-tjenester som Netflix eller internet og YouTube, kan være tilgængelige via andre platforme, såsom Apple TV, Google Chrome, PlayStation eller Blu-ray-afspiller. Du skal ikke pinedød have alt indbygget i tv’et. Hvis du vil spare penge, så vælg hellere et tv med høj billedkvalitet og fiks smart-delen med en separat boks.

 

LG47LA667V_990

Årets bedste TV, budgetklasse

LG 47LA667V

Med en overflod af ​​smarte og veludrustede fjernsyn fortsætter koreanske LG med at være Samsungs ivrigste rival.

LG 47LA667V

47LA667V har en hvid ramme kombineret med en sølvstribe på undersiden, og en stilig buet fod med clips til skjult kabelmontering på bagsiden. Rammen rundt om skærmen er ekstremt tynd og giver en illusion af, at billedet svæver.

LG’s efterhånden berømte “Magic Remote” pege-fjernbetjening gør tv’et dejlig enkelt at betjene – især når man skal navigere i de mange smart-tjenester. LG er veludstyret på app-siden, og flere apps er tilpasset til pege-fjernbetjeningen. For eksempel går det hurtigere at scrolle i filmvalget på Netflix end med mange af konkurrenterne. Og tjenesterne indlæses hurtigt.

Billedkvalitet
47LA667V byder på en imponerende billedkvalitet til prisen og bærer præg af, at LG er gået seriøst til værks med billedprocesseringen. Selv standard-billedtilstanden er god med rige, nuancerede farver, uden at de bliver overmættede. Billedet er også vældig skarpt uden at overdrive konturerne alt for meget. LG’s egen TruMotion interpolering fungerer også godt – den udjævner bevægelserne, uden at billedet ser kunstigt ud.

Det er et godt allround-tv, der også egner sig fint til filmkiggeri. LG giver dig også adgang til at lave mere avancerede billedindstillinger i Expert-tilstand. Betragtningsvinklen er også god. Billedkvaliteten er én ting, men fjernbetjeningen sætter prikken over i’et. Det her er afgjort et af ​​de mest brugervenlige tv’er i prisklassen!

Læs testen her

 

 

Philips55PFL8008S12_990

Årets bedste TV, topklasse

Philips 55PFL8008S/12

Philips 55PFL8008 er et stilfuldt blankt, sort tv, der har et imponerende sortniveau af LED at være.

Philips 55PFL8008

Philips 55PFL8008 er en veludstyret model med særdeles smagfuldt design og tresidet Ambilight omgivelseslys. Rammen er i sort krom, hvilket giver tv’et et eksklusivt udtryk. Byggekvaliteten er godt varetaget, f.eks. med en base af støbejern i stedet for plastic.

Billedkvalitet
Philips kommer med gode billedindstillinger fra fabrikken. Forhåndsindstillingerne ISF Day og Night er kalibreret efter branchestandarden 6500 kelvin. Farvegengivelse er både nuanceret og nøjagtig, og detaljer i ansigter kommer tydeligt frem, uden at billedet bliver grovkornet. Der er også væsentlig mere kontrast og liv i billedet her end på de billigere modeller. Sortniveauet er mærkbart mørkere, hvilket giver en bedre dybdefølelse, og til prisen leverancer 55PFL8008 utvivlsomt et fejende flot billede.

Philips har også givet lyden i deres tv’er et mærkbart løft i år, og 55PFL8008 er ingen undtagelse. Lyden fra de bagmonterede højttalere er betydelig mere fyldig og åben end fra andre billigere tv’er. Philips’ tv har endda noget basgengivelse, som højner oplevelsen af film og musikprogrammer.

Der findes tv’er med flere smart-funktioner, men for dem, der vægter billedkvalitet højest, sidder Philips 55PFL8008 lige i øjet!

Læs testen her

 

 

Sony_W955

Årets bedste TV, high-end

Sony Bravia KDL-55W905A

Bravia W905A er Sonys nye topmodel blandt fuld HD-tv’er, og med teknik hentet fra de nye 4K-modeller leverer W905 en usædvanlig heftig farvegengivelse!

 Sony KDL-55W905

Bravia 55W905A kommer med et nyt slankt design og mange nye finesser om bord. Deriblandt Triluminos – et billedpanel lavet for klemme endnu bedre farver ud af den aldrende LCD-teknik.

Billedkvalitet
I standard billedmodus er det tydeligt, at Sony vil vise de nye farver frem med alt, hvad de kan. Detaljer med rød, grøn eller blå farve kommer vældig stærkt frem i billedet, uden at farvebalancen lider under det, hvilket er usædvanligt for LCD. Det er helt klart uvant at se et LCD-baseret tv med så klare og stærke, men alligevel balancerede farver.

Når vi skifter fra standard- til biograftilstand, forsvinder den lidt overdrevne kulør, og de næsten magiske røde, grønne og blå farvemenuer dæmpes betragteligt. Forklaringen er, at flere af de farvenuancer, som Sony-skærmen er i stand til at gengive, ikke findes i det originale kildemateriale. Triluminos-teknikken er nemlig udviklet med tanke på fremtidens 4K Ultra HD-format.

For at gøre brug af de ekstra farver har Sony for nylig lanceret specielle “Mastered in 4K” Blu-ray-film kodet med deres eget farverum, x.v.Colour, som har væsentlig flere farver end standard Blu-ray.

Sony Bravia KDL-55W905A er et nyskabende tv med til dels suveræn farvegengivelse. Når sortniveau og kontrast desuden er helt i topklasse, fremstår W905A som et tv, vi trygt kan anbefale til film og serier og til spil-entusiasterne.

Læs testen her

 

 

Panasonic_TX-P60ZT60E_1

Årets bedste TV plasma

Panasonic TX-P60ZT60

ZT60 er Panasonics bedste plasma og et tv i den absolutte referenceklasse.

 Panasonic TX-P60ZT60

Plasma-tv’er har i en årrække været førstevalg for de allermest kræsne billedentusiaster. Men de samme entusiaster fældede nok en tåre tidligere i år, da Panasonic kundgjorde planer om en gradvis nedtrapning af plasmaproduktionen. Som et plaster på såret har Panasonic lanceret et splinternyt reference-tv: Den nye topmodel ZT60, der adskiller sig fra de almindelige VT60-serier med et særlig udvalgt Studio Master panel for bedst mulig billedkvalitet!

Billedkvalitet
ZT60 overrasker med rigtig god kontrast og lysstyrke, selv i et fuldt oplyst rum. Desuden er der påfaldende lidt spejleffekt i overfladen, hvad enten man sidder direkte foran skærmen eller ude til siden. Det her er et plasma-tv, som tager sig godt ud i alle slags omgivelser og ved alle lysforhold.

Det overlegne sortniveau giver en fænomenal dybde i billedet, specielt når vi sætter favoritfilm som Star Trek i Blu-ray-afspilleren. Verdensrummet med tusindvis af små stjerner på en uendelig kulsort baggrund er måske den ultimative test på reel kontrast. Det er i sådanne praktiske tests, at ZT60 brillerer.

Topmodellen fra Panasonic giver en formidabel dybde og livagtighed, ikke bare i rolige, mørke scener, men bevarer også roen i de mere kaotiske scener, hvor der sker meget på én gang.

TX-P60ZT60 er et tv for dig, som vil have det lille ekstra, når det gælder billedkvalitet, og er villig til at betale for det. Og så længe OLED glimrer ved sit fravær, er det her et af de bedste tv’er, du rent faktisk kan købe!

Læs testen her

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top