Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

ASUS klar med Windows tablets

Nu skal vi vænne os til at give tablets fra ASUS et nyt efternavn. Firmaets populære Android-tablets kender vi som ”Transformer”. ASUS Vivo Tab og ASUS Vivo Tab RT er baseret på Windows 8 og RT.

Skrevet af / 29/08/2012 - 15:39
ASUS klar med Windows tablets

Præcis som ASUS’ Transformer-serie fås også Vivo-modellerne med tastatur-dock, som lader brugeren anvende produktet både som tablet-computer og laptop. Docken har også sit eget batteri, som giver brugeren mere end den dobbelte batterilevetid.

ASUS lancerede de to Windows-baserede tablets i dag i Berlin i forbindelse med IFA, Europas største messe for forbrugerelektronik, der officielt åbner på fredag. Nøjagtig pris blev ikke oplyst.

ASUS Vivo Tab
Denne model har en virkelig stor Super IPS+ skærm på 11,6” og med en opløsning på 1366 x 768 pixels. Den leveres med 2 GB RAM og 64 GB indbygget hukommelse. Den store skærm til trods vejer ASUS Vivo blot 675 gram og er 8,7 mm tynd. Under hjelmen drives maskinen af en Next Generation Intel Atom processor.

Tablet-computeren er baseret på Microsofts Windows 8 og kan både betjenes med fingrene ved hjælp af multitouch og med den medfølgende pen fra Wacom. Vivo har desuden et kamera på 8 MP med autofokus og LED-flash samt en frontkamera på 2 MP. NFC-teknologi skal blandt andet gøre det nemt og hurtigt at forbinde ASUS Vivo til andre enheder.ASUS Vivo Tab RT
Lillebroderen er baseret på den særlige tablet-version (til ARM-baserede enheder) af Windows 8. Denne kalder Microsoft for Windows RT, heraf også navnet på den nye ASUS-tablet. Vivo Tab RT er med sine 8,3 mm og 520 gram både en smule tyndere og lettere end Vivo. Skærmen er med 10,1” også en smule mindre.

Processoren er en NVIDIA Tegra 3 quad-core ARM Cortex A9 processor. Det indebærer, at Vivo Tab RT ikke kan køre programmer, som er beregnet til processorer bygget på x86-protokollen – hvilket er stort set alle Windows programmer. Til gengæld bliver Vivo Tab RT leveret med en ARM-version af Office 2013 præinstalleret.

Som sin storebror har Vivo Tab RT 8 MP kamera, et 2 MP frontkamera og NFC.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

0
Lyd & Billede
Scroll to Top