TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Audi A6 e-tron får lang rækkevidde

Audi A6 e-tron kommer både som sedan og stationcar og tilbyder klasseledende rækkevidde og opladning samt topmoderne infotainment- og lydsystemer.

Skrevet af / 01/08/2024 - 12:15
Audi A6 e-tron får lang rækkevidde

Med en oplyst WLTP-rækkevidde på op til 751 km for sedanen (Sportback) ligger Audi A6 e-tron helt i toppen af elbilernes rækkevidde-liga. Det skyldes til dels dens fremragende aerodynamik med en Cd-værdi på kun 0,21 for sedanmodellen.

Audi S6 Sportback e-tron
Audi S6 Sportback e-tron. (Foto: Audi)

Bilen er baseret på den nye 800-volt PPE-platform, som giver mulighed for lynhurtig opladning med op til 270 kW. Under optimale forhold kan batteriet på 100 kWh (95 kWh netto) oplades fra 10 til 80 procent på bare 21 minutter.

Indeni finder vi Audis nyeste infotainmentsystem med en buet skærmløsning, der består af en 11,9″ instrumentskærm og en 14,5″ touchskærm til infotainment. En 10,9″ passagerskærm er også tilgængelig som ekstraudstyr. Systemet kører på Android Automotive og har en indbygget stemmeassistent med ChatGPT-integration.

Annonce
Audi S6 Sportback e-tron
(Foto: Audi)

Kunstig intelligens med ChatGPT

ChatGPT-integrationen i Audi A6 e-tron åbner op for en række praktiske og underholdende muligheder under kørslen. Føreren kan stille spørgsmål om generel viden, få hjælp til rejseplanlægning eller bede om forklaringer på bilens funktioner – alt sammen via stemmestyring. Systemet kan også hjælpe med oversættelser, formulering af beskeder og fejlfinding. ChatGPT er også meget bedre til at forstå lokale sprog og dialekt, end normal stemmestyring er i stand til.

Læs også Sporty udgave af Audis bestseller Audis største SUV er en drøm på vejen, men døjer med et højt energiforbrug.

På længere rejser kan ChatGPT give opdaterede oplysninger om trafik, vejr og nyheder og skulle f.eks. kunne anbefale en god, børnevenlig restaurant med parkering på ruten. Alt dette er harmonisk integreret i bilens stemmeassistent, som også har adgang til oplysninger om bilens instrumenter, men som af sikkerhedsmæssige årsager er adskilt fra følsomme persondata og kritiske køresystemer.

Assistenten kan også levere underholdning i form af vittigheder eller historier eller komme med personlige anbefalinger til musik og podcasts. Med andre ord kan du bruge ChatGPT på samme måde, som du ville gøre på din mobiltelefon.

Audi A6 Sportback e-tron
(Foto: Audi)

Lyd fra Bang & Olufsen

Til musikentusiaster tilbyder Audi et eksklusivt Bang & Olufsen Premium Sound System med 20 højttalere og en effekt på 830 watt. Fire af højttalerne er integreret i de forreste nakkestøtter for at give en optimal surround-oplevelse. Ingen oplysninger om Dolby Atmos.

Varianter og ydelse

Audi A6 e-tron tilbydes i flere udstyrsvarianter med både bag- og firehjulstræk. Topmodellen S6 e-tron quattro imponerer med sine 370 kW (503 hk), som kan øges til 405 kW ved hjælp af launch control. Det giver en eksplosiv acceleration fra 0-100 km/t på kun 3,9 sekunder. Firehjulstrækket sikrer optimal trækkraft og stabilitet. Hvis du ikke har brug for helt så mange kræfter, kan du måske blive fristet af den baghjulstrukne A6 e-tron Performance, som stadig leverer solide 270 kW (367 hk) og en 0-100 km/t-tid på 5,4 sekunder.

Tophastigheden er begrænset til 210 km/t for Performance-modellen og 240 km/t for S6-versionen. Uanset version lover Audi præcis styring og sportslig køredynamik kombineret med den øjeblikkelige respons, der kendetegner elektriske drivlinjer.

Audi S6 Avant e-tron
(Foto: Audi)

Andre højdepunkter

Audi tilbyder også et panoramaglastag, der kan skifte mellem gennemsigtigt og matteret, samt digitale OLED-baglygter med kommunikationsfunktion over for andre trafikanter.

Ordrebøgerne åbner i september med de første leveringer omkring årsskiftet. Danske priser er endnu ikke tilgængelige.

Mere info: audi.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nissan vil skabe en elektrisk GT-R

Hvad skete der med elbilrevolutionen?

Endelig: Håndfri kørsel i Europa

750 km rækkevidde og indbygget ChatGPT

Nissan trimmer Ariya

Tesla Cybertruck til tjeneste!

Fra droner til el-cykler

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Scroll to Top