Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Billig surroundreceiver fra Onkyo

Onkyo TX-NR525 er en billig 5.1-receiver med netværksstreaming.

Skrevet af / 23/04/2013 - 16:36
Billig surroundreceiver fra Onkyo

Surroundreceiveren Onkyo TX-NR525 er en 5.1-receiver med netværksstreaming. Spotify er indbygget, det samme er internetradio, og afspilning af lydfiler direkte fra computeren via DLNA. Spotify styres effektivt via fjernbetjenings-app´en Onkyo Remote or Android og Remote2 til iOS. Windows- og Blackberry-brugere må derimod kigge andre steder.

aptX
Receiveren støtter trådløs musikstreaming via bluetooth og bruger aptX-standarden, som giver effektiv komprimering af musikken og dermed bedre lyd end traditionel bluetooth. Til det må adapteren UBT-1 købes ved siden af.

6 HDMI-indgange
Seks 3D-kompatible HDMI-indgange er på plads, og udgangen har lydreturkanal. Receiveren har gennemsløjfning til Ultra-HD video (4K), altså kan den vise videosignaler med denne opløsning, dersom den modtager dem, men den kan ikke opskalere lavere opløsninger til dette.

iPod via USB, ikke AirPlay
USB-indgangen i front er Apple-certificeret og kan afspille musik digitalt fra både iPod, iPhone og iPad foruden fra memorystick og harddiske. Vi savner imidlertid AirPlay, som gør det muligt at afspille musik fra iPhone og iPad trådløst.

Billede-i-billede
InstaPrevue billede-i-billede funktion gør, at du får et lille billede på tv-skærmen fra den aktive kilde, mens du selv er i receiverens skærmmenu og laver indstillinger. Desuden bliver det nemmere at vælge rigtig billedkilde ved at vise frimærkebilleder med live video fra forskellige indgange i menuen.

”Næsten” 5.2
Receiveren er af typen 5.1, altså har den processering og forstærkning til fem højttalerkanaler plus subwoofer. 80 watt pr. kanal yder den, med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm.

Der er udgang til to subwoofere på bagsiden, men begge udgange er identiske og dermed fra samme kanal. For at omtales som en 5.2-receiver skal begge udgange har separat processering, således at man kan sætte forskellige delefrekvens, afstand og lydniveau til begge.

Autokalibrering
Audyssey MultEQ og målemikrofon giver automatisk indstilling af alle højttalerparametre og korrektion til rummets akustik.

Onkyo TX-NR525 sælges nu i Danmark til en vejledende pris på 3.495 kroner, i farven sort.

onkyo.net

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top