TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Budgetvenlige hovedtelefoner fra Belkin

Belkin giver os fire nye modeller i SoundForm-serien, heriblandt sine første åbne øretelefoner, SoundForm ClearFit.

Skrevet af / 05/09/2024 - 15:20
Budgetvenlige hovedtelefoner fra Belkin

Belkin lancerer fire nye hovedtelefonmodeller på dette års IFA-messe i Berlin.

ClearFit: Åben for nye muligheder

I den stadig mere mættede hovedtelefonjungle åbner der sig nu et nyt marked for åbne hørepropper og øretelefoner. Belkin ønsker at være en del af dette ved at lancere SoundForm ClearFit. Det, der adskiller dem fra traditionelle hørepropper, er, at de ikke blokerer øregangen.

Fordelene er mange: Du kan høre dine omgivelser, samtidig med at du nyder musik eller podcasts, hvilket øger sikkerheden, når du færdes i trafikken eller træner udendørs. De giver også mulighed for længere tids brug uden ubehag eller svedige øregange. For naturelskere betyder det, at man kan nyde både sit yndlingsprogram og fuglesangen på turen. Ulempen er ofte begrænset dybbas, og det bliver spændende at høre, om det samme gælder her.

Annonce

ClearFit er udstyret med 14,2 mm drivere og lover op til 26 timers total batteritid med opladningsetuiet. De er IPX5-certificerede til at modstå sved og vand, hvilket gør dem velegnede til træning.

Belkin SoundForm ClearFit_sand-enhanced
SoundForm ClearFit. Foto: Belkin

Gruppetest følger

For hovedtelefonentusiaster er det værd at bemærke, at vi planlægger en gruppetest af åbne øretelefoner i den nærmeste fremtid, hvor vi vil se nærmere på, hvordan ClearFit og lignende modeller præsterer i dette voksende markedssegment.

Belkin SoundForm Isolate_black-enhanced
SoundForm Isolate er Belkins første hovedtelefoner med støjreduktion af typen over-ear. Foto: Belkin

Andre modeller

Ud over ClearFit lancerer Belkin tre andre modeller:

  • SoundForm Rhythm: Kompakte, ægte trådløse hørepropper til hverdagsbrug.
  • SoundForm Isolate: Belkins første over-ear-hovedtelefoner med aktiv støjreduktion (ANC).
  • SoundForm Surround: Over-ear-hovedtelefoner med fokus på samtalekvalitet.
Læs også Mange funktioner Med Belkin SoundForm Pulse får du en masse funktioner for pengene og mulighed for at få ret god lyd.

Alle modellerne følger Belkins foretrukne lydbalance, som de kalder Signature Sound, og som lover afbalanceret lyd med dyb bas og klare vokaler. De er også udstyret med Environmental Noise Cancellation (ENC), som skal forbedre samtalekvaliteten i støjende omgivelser.

Belkin SoundForm Surround
SoundForm Surround har ikke støjreduktion, men siges at give ekstra klar tale. Foto: Belkin

Med fokus på miljø

Belkin positionerer sig i den lavere ende af prisskalaen. Her er der rigtig mange brug-og-smid-væk-produkter, som er de største syndere, når det gælder miljøfarligt affald. Derfor lægger Belkin vægt på genanvendt efter forbrug (PCR) plast i stedet for genanvendt efter industriproduktion. De sætter nemlig spørgsmålstegn ved, hvor korrekt det er at kalde noget genanvendt, når man i virkeligheden laver noget ud af overskudsmateriale efter produktion. Ifølge Belkin er det først, når man genanvender noget, der allerede har haft en livscyklus som færdigt produkt, at det virkelig er genanvendt.

Belkin SoundForm Rhythm_black-enhanced
SoundForm Rhythm er hørepropper til hverdagsbrug. Foto: Belkin

Priser og tilgængelighed

Priserne varierer fra model til model, men ClearFit er allerede tilgængelig på udvalgte markeder til en vejledende udsalgspris på 60 euro. I danske penge er prisen omkring 500 kroner.

Soundform Rhythm koster €30, de støjreducerende Isolate fås til €60, mens Surround-hovedtelefonerne uden støjreducering, men med ekstra klar tale, er prissat til €40.

Mere info: belkin.com

Foto: Belkin

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top