annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede

Astell&Kern laver high-end netværksafspiller

Astell&Kern tager springet fra bærbar til stationær hi-fi med netværksafspilleren AK500N.

iRiver-ejede Astell&Kern har skabt sig et navn på at lave højtopløste musikafspillere til bærbar brug. Vi var især glade for den nu udgåede AK100, da vi testede den i 2013.

Med den kubeformede AK500N tager Astell&Kern skridtet ind i stuen med en stationær netværksafspiller for audiofile.

Udseendemæssigt har spilleterningen beholdt noget af det visuelle indtrykket fra AK240, da frontpladen har samme kantede udseende som siderne på AK240. Og ligesom på de bærbare afspillere sidder lydniveauhjulet på højre side.

På toppen  findes 7-tommers touchskærm, som automatisk klappes op og giver overblik over musiksamlingen. Har du cd’er, som du ønsker at rippe, kan dette gøres via en “brevsprække” på fronten. Al musik lagres på et SSD-drev på 1, 2 eller 4 terabyte, imens albumbilleder og musikdata hentes fra Gracenotes musikdatabase.

Ind- og udgange
AK500N har både balancerede og ubalancerede analogudgange, og både variabelt og fast lydniveau. Har du en high-end forforstærker, vil det være naturlig at låse lydniveauet på fuld styrke for at opnå den højeste opløsning, imens brugere med aktive højttalere – eller folk, der springer forforstærkeren over og sætter AK500N direkte til effektforstærkeren – med fordel kan benytte variabelt lydniveau.

I tillæg til at rippe cd’er og spille musik over netværket har AK500N digitale indgange, så man kan tilslutte for eksempel spillekonsollen og tv’et og bruge de indbyggede digitalkonvertere af typen Cirrus Logic CS4398. Har du derimod en endnu bedre DAC, kan du tilslutte denne til en af de digitale udgange.

Filtyper
AK500N understøtter de fleste filtyper, herunder DSD64 og DSD128 (64 og 128 gange samplingfrekvensen på cd) og 24-bit / 384 kHz-musikfiler af typen FLAC og WAV.

Ren strøm
For at sikre sig, at strømmen er så ren som muligt, drives netværksafpilleren af et indbygget batteri, der klarer 20-25 timers sammenhængende afspilning på en opladning. Spilleren skal dog stadig være tilkoblet til lysnettet, så batteriet automatisk lades op, når afspilleren er slukket. Simpelt, men genialt.

Musik over netværket kan spilles via enten Wi-Fi eller netværkskabel, men det er en god ide at bruge kabel, når musikformaterne begynder at komme op på 10 Mbps. Musik kan også hentes via netværket og lagres på harddisken.

Har du en bærbar Astell&Kern musikafspiller, kan musik flyttes frem og tilbage mellem denne og AK500A.

Pris
Så kommer vi til den mindre behagelige del af festen: prisen. 1TB-versionen kommer nemlig til at koste hele USD 12.000, så vi må regne med en dansk pris i omegnen af 90.000 kroner.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Onkyo udsender ny pladespiller

Onkyo udsender ny pladespiller

Onkyo har en lang historie med pladespillere bag sig, men den ligger mange år tilbage. Nu er de imidlertid på banen igen med en prisrimelig model i klassisk design.Tilføj som favorit
Iron Maiden får eget hovedtelefonmærke

Iron Maiden får eget hovedtelefonmærke

Hos Onkyo er de ikke bange for mørket, når de sammen med Iron Maiden giver os Maiden Audio.Tilføj som favorit
Fang de actionprægede øjeblikke i 4K

Fang de actionprægede øjeblikke i 4K

Sony var ikke først ude med 4K-actionkameraer. Men med FDR-X1000VR håber de at blive de bedste.Tilføj som favorit
Letteste, stærkeste og tyndeste fra Dell

Letteste, stærkeste og tyndeste fra Dell

Nye business-bærbare, gamer-laptops og verdens slankeste tablet.Tilføj som favorit
Monster vil lave hovedtelefoner til alle

Monster vil lave hovedtelefoner til alle

Monster udvider sortimentet til sportsfolk, kvinder og slagsbrødre.Tilføj som favorit
Mobilmangel på CES

Mobilmangel på CES

Forårets mobilnyheder får vist vente til Mobile World Congress. For de er i hvert fald ikke i Las Vegas!Tilføj som favorit
UE Boom går multiroom på CES

UE Boom går multiroom på CES

UE Boom'er i alle størrelser og alle rum, forener eder!Tilføj som favorit
Ny "mellemmodel" i BeoVision Avant-serien

Ny “mellemmodel” i BeoVision Avant-serien

B&O præsenterede 75-tommers udgave af high end-fjernsynet BeoVision Avant. Selvfølgelig i 4K-opløsning.Tilføj som favorit
annonce
Luk menu