annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede

Ny Klipsch Reference Premiere-serie på CES

Reference-serien fra Klipsch har længe været blandt de mest populære højttalere hos hi-fi- og hjemmebiofans. Nu er arvtagerne lige om hjørnet.

Den nye Reference Premiere-serie består af ti nye modeller, som har fået en komplet “makeover” både indvendig og udvendig. Serien indeholder tre gulvmodeller (RP-280F, RP-260F og RP-250F), to stativmodeller (RP-160M og RP-150M), tre centerhøjttalere (RP-450C, RP- 440C og RP-250C), samt to surroundhøjttalere (RP-250S og RP-240S).

Det første, som slog os (bortset fra lydtrykket på Klipsch-standen!) var, at RP-modellerne har fået et betydelig mere moderne udseende. Kabinetterne er konstrueret med en to graders hældning bagud. Skruehullerne er borte, erstattet af skjulte magneter til stofgrillen. Frontpladen er tykkere, og har skrå kanter. Det giver både æstetiske og lydmæssige fordele i form af en renere forside, bedre forankring af basenhederne og mindre diffraktion af lyden.

Serien baserer sig på et nyt 90×90 graders Tractrix kompresionshorn med titandriver. Hornet har fået en gummiagtig overfladebehandling, som dæmper resonanser i selve hornet. Mellemtone og bas dækkes af de velkendte CeraMetallic kobberfarvede enheder, som har fået nye magnet/motorsystemer. Selve basporten har også fået en konisk hornform, som efter sigende skal reducere vindstøj.

Mark Cavasant tror, at mange vil blive overraskede over forbedringene, Klipsch har opnået med den nye serie.

Målet med Reference Premiere har været at overgå forventningerne hos vore loyale Klipsch-fans verden rundt, og det mener jeg, vi har opfyldt,” siger Mark med et selvtilfreds bredt smil.

Produktene, vi fik at se på CES-messen, var ikke attrapper, men færdige produktionsmodeller, hvilket Mark beviste til fulde ved at spille på de nye RP-280F, arvtagerne til RF-82 mkII. Lydkvaliteten var selvfølgelig svær at bedømme i de støjende messehaller, men at de nye Klipsch kan spille højt og rent, er det ingen tvivl om! Mark lagde ud med Also sprach Zarathustra (kendt fra “Rumrejsen år 2001”) så højt, at basenhederne flagrede, men uden spor af forvrængning. Og det vel at mærke med en lille surroundreceiver som drivkraft. Med en effektivitet på 98 dB (2,83V/1m) er højttalerne i stand til at levere øredøvende lydtryk med få watt. RP-serien kommer til de nordiske breddegrader om kort tid, indenfor 1. kvartal 2015.

Atmos høyttalere

TheaterRoom-Front-web

Øverst i RP-serien finder vi flagskipet RF-280FA. Den ligner RF-280F, men har et noget dybere kabinet. På toppen finder man en  godbid for hjemmebioentusiaster: En integreret Dolby Atmos Elevation-højdekanal, som spiller op mod loftet, så højdeinformtionen reflekteres ned mod lytteren. Dette bliver topmodellen i Reference Premiere serien, og den vil koste omkring 23.000 kroner. Den lanceres efter planen i andet kvartal 2015. I tillæg til gulvhøjttalerne findes også en dedikeret Atmos højde-højttaler, som skal monteres oven på eksisterende højttalere.

Trådløse høyttalere

CES_New-Products_WiSa_3

Ud over de traditionelle passive højttalere i Reference Premiere serien introducerede Klipsch et udvalg af trådløse højttalere på CES-messen. De bruger den trådløse WiSA-teknologi, som vi har god erfaring med fra Bang & Olufsens højttalere, der blev lanceret i fjor. Ligesom B&O har Klipsch været med til at udvikle den trådløse standard fra begyndelsen, og kan nu tilbyde et trådløst 5.1-højttalersystem med kapacitet for højtopløst surroundlyd.

WiSA-serien består af kompakte gulv- (RP-440WF), center- (RP-440WC) og baghøjttalere (RP-140WM ) samt en subwoofer (RP-110WSW), som alle er trådløse.

Målet med WiSA-serien har været at tilbyde en brugervenlig løsning til de, som vil undgå unødvendige bokse og ledninger. Siden alle højttalerne kommer med indbygget forstærker, behøver man ingen surroundreceiver eller højttalerkabler. Klipsch leverer nemlig den kompakte hovedenhed RP-HUB1, som video- og lydkilderne sluttes til. Den har 4 HDMI-indgange til f. eks Blu-ray-spiller og spilkonsol, samt tv-lyd via ARC (Audio Return Channel). Der er Bluetooth-modtager med aptX-codec. Systemet kan ekspanderes fra stereo og helt op til 7.2 kanaler.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Onkyo udsender ny pladespiller

Onkyo udsender ny pladespiller

Onkyo har en lang historie med pladespillere bag sig, men den ligger mange år tilbage. Nu er de imidlertid på banen igen med en prisrimelig model i klassisk design.Tilføj som favorit
Iron Maiden får eget hovedtelefonmærke

Iron Maiden får eget hovedtelefonmærke

Hos Onkyo er de ikke bange for mørket, når de sammen med Iron Maiden giver os Maiden Audio.Tilføj som favorit
Fang de actionprægede øjeblikke i 4K

Fang de actionprægede øjeblikke i 4K

Sony var ikke først ude med 4K-actionkameraer. Men med FDR-X1000VR håber de at blive de bedste.Tilføj som favorit
Letteste, stærkeste og tyndeste fra Dell

Letteste, stærkeste og tyndeste fra Dell

Nye business-bærbare, gamer-laptops og verdens slankeste tablet.Tilføj som favorit
Monster vil lave hovedtelefoner til alle

Monster vil lave hovedtelefoner til alle

Monster udvider sortimentet til sportsfolk, kvinder og slagsbrødre.Tilføj som favorit
Mobilmangel på CES

Mobilmangel på CES

Forårets mobilnyheder får vist vente til Mobile World Congress. For de er i hvert fald ikke i Las Vegas!Tilføj som favorit
UE Boom går multiroom på CES

UE Boom går multiroom på CES

UE Boom'er i alle størrelser og alle rum, forener eder!Tilføj som favorit
Ny "mellemmodel" i BeoVision Avant-serien

Ny “mellemmodel” i BeoVision Avant-serien

B&O præsenterede 75-tommers udgave af high end-fjernsynet BeoVision Avant. Selvfølgelig i 4K-opløsning.Tilføj som favorit
annonce
Luk menu