Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Onkyo udsender ny pladespiller

Onkyo har en lang historie med pladespillere bag sig, men den ligger mange år tilbage. Nu er de imidlertid på banen igen med en prisrimelig model i klassisk design.

Skrevet af / 09/01/2015 - 14:05
Onkyo udsender ny pladespiller

Efter udseendet at dømme kunne den lige så godt have været lanceret i 1975. Men selvom designet ser 40 år gammelt ud, er Onkyo CP-1050 en helt ny pladespiller. Og i modsætning til så godt som alle andre pladespillere bruger den ikke remdrift, men er i stedet direkte drevet med en vibrationsløs elektromotor.

Direct drive var forholdsvis almindeligt i tidligere tider, og argumentet var dengang, at man fik mere stabil drift med større omdrejningsmoment. Men efter at den mest navnkundige direkte drevne pladspiller, Technics SL1210, gik ud af produktion i 2010, har scenen været overladt til remdrift.

Onkyo-CP-1050-bak

Onkyo-spilleren har (nødvendigvis) elektronisk skift af hastighed, og leveres med en MM-pickup færdigmonteret, så man bare skal slutte pladespilleren til, og finde LP’erne frem. Så vidt vi kan se, har den også højdejustering af den s-formede arm, som også har aftageligt pickuphus. Det åbner for spændende opgraderingsmuligheder med andre pickuper.

Pladespilleren, som ventes at koste ca. 4.500 kroner, har almindelige RCA-bøsninger på bagsiden, så man selv kan bestemme kabelkvaliteten.

Onkyo-CP-1050-front

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

0
Lyd & Billede
Scroll to Top