annonce

Nyhed:
OLED-flagskib fra Panasonic

Der kommer ingen 8K-TV’er fra Panasonic i år. I stedet fokuserer de på at vise 4K fra sin allerbedste side.

Panasonic TX-65HZ2000E bliver navnet på det nye OLED-TV, der skal bringe os endnu tættere på Hollywood-oplevelsen. Med 20 procent kraftigere HDR-belysning end andre OLED-TV’er får man forhåbentlig endnu mere tryk på og dybde i billedet.

Filmmaker Mode

En billedindstilling kaldet Filmmaker Mode, der er udviklet af UHD Alliance, skal bekæmpe en uskik ifølge Hollywood, nemlig at TV’erne laver mere jævne bevægelser ved at tegne “billeder mellem billederne” op. En film med 25 billeder i sekundet bliver pludselig til 50, og man ser meget glattere bevægelse på skærmen. Der er mange, der kan lide det, men det er ikke sådan, filmen er lavet. Hvis du vil have biografoplevelsen i stuen, må det ud!

Man kan selvfølgelig dykke ned i menuerne, finde funktionen og slå den fra. Men nu bliver det lettere: Bare sæt TV’et til Filmmaker Mode.

Filmmaker Mode indstiller også TV’et til korrekt kontrast og farvebalance, så det kommer så tæt som muligt på de monitors, filmskaberne har brugt, når de har behandlet filmene.

Panasonic TX-65HZ2000E. (Foto: Panasonic)

Mere end HDR

HZ2000 understøtter alle HDR-formater, og ud over de sædvanlige indstillinger er der noget, der hedder Dolby Vision IQ.

Ud over HDR skal Dolby Vision IQ på intelligent vis optimere billedkvaliteten i forhold til det omgivende lys. Så uanset om du har lyset tændt eller slukket i stuen, om solen skinner ind gennem vinduet, eller det er midt om natten, vil TV’et justere lysstyrken i forhold til dette, så du hele tiden ser billedet med detaljerne intakt.

Det kan se ud til, at det bliver en kendingsmelodi for årets TV’er, for Samsung har lanceret en lignende teknologi.

annonce

Selvfølgelig skal farverne også kunne kalibreres ordentligt, og Panasonic har tilføjet to ekstra kalibreringspunkter ved 0,5 og 1,3 procent på gråskalaen, altså i de allermørkeste skyggeområder, for at kunne eliminere “black crush” (dvs. at mørke detaljer drukner i sort), som OLED er kendt for.

annonce
Panasonics presse-events på CES plejer at være lidt underlige, og i år var ingen undtagelse. Det hele åbnede med en karatemester, der stod for noget i retning af, at man kan opnå alting i livet. Og skabe en bedre verden. Vi fik også noget Star Wars-hejs med udklædte stormtroopers at se. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

CalMAN-kalibrering

HZ2000 understøtter CalMAN PatternGen-testmønster ud over AutoCal-funktionalitet. Hvilket betyder, at det er lettere end nogensinde for kalibratører at få perfekt farvegengivelse på TV’et. ISF-kalibrering understøttes ligeledes. Og for første gang kan man nu også kalibrere TV’et til Dolby Vision-indhold.

Det har tidligere været umuligt, da Dolby Vision har en indbygget standard, der skal forhindre brugeren i at forkludre oplevelsen ved at “skrue sig væk”. Men de, der ved, hvad de laver, har savnet denne funktion. Ikke længere!

Lyd

HZ2000 har højttalere, der vender opad for at give et ekstra indtryk af højde på Dolby Atmos-lydspor. Lyden er i øvrigt finjusteret af ingeniørerne hos Panasonic-ejede Technics.

TV’et understøtter også stemmestyring med både Amazon Alexa og Google Assistant.

annonce

Størrelser

Panasonic har valgt at moderere sig, når det gælder udvalget af størrelser. HZ2000 kommer i 55 og 65 tommer. Kort og godt.

Mere info: panasonic.com

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
annonce

Læs også

Ny læk: Nu ved vi stort set alt om Samsung Galaxy S20

S20 og S20+ ligner hinanden, mens S20 Ultra får en gigantisk skærm og Samsungs bedste kamera til dato.

Sådan bliver OnePlus' nye 120 Hz Fluid Display

Den kommende OnePlus 8-serie får formentlig ny skærmteknologi.

Fjernbetjening til Sony-kameraer

Sonys håndgreb har fjernstyring af kameraet og er også et praktisk bordstativ.

Nu lukker butikkerne

Efter 27 år lukker Bose 119 butikker på verdensplan.

Alt-i-en-afspiller fra Mark Levinson

Mark Levinsons kommende afspiller opfylder tre krav.

Speedy Gonzales

Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

B&O’s tredje forsøg med true wireless

Beoplay E8 3rd Generation er mindre end forgængerne. Alligevel har de mere kraft og bedre batterilevetid.

Opgradér lyden med en ny pickup

Rega har tweaket en af deres bedste MC-pickupper.

Seriøs pladespiller du har råd til

På CES-messen lancerede Audio-Technica en ny topmodel i deres budgetserie, nemlig AT-LPW50PB.

B&O’s omsætning falder som en sten

Efter flere nedjusteringer så det seneste halvår endnu sløjere ud for det danske flagskib.