Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Chromebook til skoletasken fra Lenovo

Hurtig opstart, lav pris og solid indpakning er Lenovos opskrift på en skolecomputer.

Skrevet af / 19/11/2013 - 14:46
Chromebook til skoletasken fra Lenovo

Computeren er i dag næsten lige så uundværlig i skoletasken som pennalhuset, og således kun overgået af madpakke og Magic-kort. Men livet i rygsækken stiller særlige krav til hardwaren.

Lenovo ThinkPad X131e Chromebook har hurtig opstartstid, og er nem at skræddersy til skolens og børnenes behov. Og så der den lavet til at kunne tåle at blive brugt.

ThinkPad X131e Chromebook har forenklet software og sikkerhedsadministrering, så elever og lærere får hurtig adgang til tusindvis af apps, faglige ressourcer og lagerplads.

I løbet af en skoledag udsættes elevers computere for stor slidtage. Derfor er computeren udstyret med en solid gummiliste rundt om låget og stærke hjørner til at beskytte maskinen i tilfælde af, at den tabes på gulvet.

X131e_Chromebook_Back_Hero_04
Computeren har, ligesom radiobilerne i Tivoli, en solid gummikofanger hele vejen rundt for at afbøde de stød, livet i skoletasken giver.

Der er HDMI- og VGA-udgang til projektorpræsentationer. Ved at bruge Google Apps for Education, der er gratis samarbejdsværktøjer udviklet til skoler, får elever desuden adgang til en mængde apps i Chrome Web Store, så eleverne kan arbejde med dokumenter, regneark, multimedie-videoer, pdf-filer og præsentationer.

Den nye Chromebook er på gaden nu, og koster 3.000 kr.

Fakta:

  • Skærm: 11,6″ 1366 x 768 punkter
  • Processor: Intel Celeron
  • GPU: AMD Radeon HD 7310
  • Harddisk: 16 GB SSD
  • RAM: 4GB
  • Porte: 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x VGA
  • Trådløs: Wi-Fi (a/b/g/n), Bluetooth 4.0
  • Vægt: 1,78 kg inkl. 6-cellers batteri
  • Batteritid: 7,5 timer
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top