TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

“Exceptionelle farver” med Philips’ første OLED-computerskærm

Philips Momentum 8000 er en 27 tommers 4K-monitor med OLED-panel og perfekt sortniveau, og vi bliver lovet exceptionelle farver.

Af / 09/05/2022 - 17:34
“Exceptionelle farver” med Philips’ første OLED-computerskærm

Den nye 27 tommers Momentum 8000 fra Philips har et OLED-panel med 4K-opløsning (3840 x 2160). Vi bliver lovet en superneutral farvegengivelse, og den skal dække 99,7 procent af det store farverum DCI-P3 samt 99,6 procent af Adobe RGB, 119 procent af NTSC og 150 procent af sRGB.

Læs også For pokker, sikke en billedkvalitet! ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.

Skærmen har en 10 bit farveindstilling, og producenten hævder en Delta E-afvigelse på under 1 lige ud af æsken. Det er det laveste, vi har hørt om direkte fra fabrikken, lavere end selv de dyreste monitors, vi har testet, og bestemt noget, professionelle billed- og videobehandlere bør notere sig!

Philips Momentum 8000 angle 2 scaled 1
Philips Momentum 8000 27E1N8900. (Foto: Philips)

540 nit maksimum

Skærmen skal kunne gå op til 540 nit i HDR (1 procent af billedfladen). Den er officielt certificeret med DisplayHDR True Black 400, hvor True Black er en separat OLED-certificering, og tallet garanterer 400 nit med HDR-indhold.

I normal SDR-indstilling går den op til 250 nit, hvilket ikke lyder af meget. Men når hvid står i kontrast (1.000.000:1) med det sorteste sort, vil det holde fint. Faktisk har undertegnede aldrig kalibreret en PC-skærm over 160 nit, men ofte helt ned til 120 nit til aftenarbejde.

Da hver eneste pixel på et OLED-panel er sin egen lyskilde, er der ikke behov for baglysning, som der er på LCD. Det betyder, at skærmen er helt fri for halo-effekter, hvilket man ikke kan sige om LCD-skærme – heller ikke dem, der bruger Mini-LED-bagbelysning.

Annonce

Betragtningsvinklen er opgivet til 178 grader både vertikalt og horisontalt, hvilket stemmer godt overens med vores erfaring med OLED-skærme.

Philips Momentum 8000 side
(Foto: Philips)

JOLED-panel

Panelet er af typen JOLED (Japan OLED), hvilket betyder, at pixels er 3D-printet med en slags inkjet-printer. Det er en væsentlig billigere måde at fremstille panelerne på end den fordampningsproces, man normalt bruger.

Læs også 4K-spilskærm fra Philips To nye gaming-skærme, Philips 32M1N5800A og Philips 27M1N5200PA, byder på høj hastighed og op til 4K-opløsning.

Ikke til gaming

Gamere vil nok bide mærke i den opgivne responstid på kun 0,1 millisekund (G2G), hvilket er lynhurtigt.

Desværre understøtter den kun 60 billeder i sekundet, hvor gamere gerne kræver både 120 og 144 Hz og endda endnu højere. Det er derfor ikke en skærm, man vil anbefale til hardcore gamere. Til billedbehandling og video ser den derimod ud til at have ramt plet.

Philips Momentum 8000 rear scaled 1
To HDMI-indgange samt DP, USB-C til strøm (90 watt), USB-B og fire styk USB-A. Hovedtelefonudgang har den også. (Foto: Philips)

Tilslutninger

Philips Momentum 8000 har to HDMI 2.0-indgange (2.1 er ikke nødvendigt med så lav skærmfrekvens), en DisplayPort 1.4, en USB-C (3.2 Gen.1) med op til 90 watt strømlevering, en USB-B og fire USB-A (3.2) med to, der kan hurtigoplade (BC 1.2).

Skærmen har også hovedtelefonudgang og understøtter MultiView med billede-ved-billede (PbP) fra to forskellige PC’er, og man kan bruge samme tastatur og mus til dem begge. Takket være KVM-switching.

USB-C-porten med 90 watt strøm betyder, at den kan vise billeder fra en tilsluttet bærbar, samtidig med at den oplader enheden.

Philips Momentum 8000 angle
(Foto: Philips)

Pris og tilgængelighed

Philips Momentum 8000 27E1N8900 – som er skærmens fulde navn – koster godt 1.000 dollars, hvilket burde betyde omkring 8.000 kroner herhjemme.

Desværre er det stadig uklart, om den overhovedet kommer til Europa. Til at begynde med vil den udelukkende blive lanceret i USA og Asien.

Mere info: philips.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Kinesisk routergigant under lup i USA

Redesign af Apple Magic Mouse i støbeskeen

Røde præsenterer Wireless GO 3

Fremtidens MacBooks kan få 5G

Mobilrouter er hurtigere end fiber

Mercusys nu i Norden

Microsoft laver mikro - men det er ikke en PC

Google på vej til at lancere laptop

Apple køber Pixelmator

Google får ultra-giga-astronomisk bøde i Rusland

Nu kommer Apples AI-laptop

Fejlplaceret ladestik igen