TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2024: Acer lancerer en stribe af nye AI-PC’er

Acer Swift Go 14 AI, Swift 14 AI og Swift 16 AI er baseret på i alt tre forskellige hardware-platforme, men de kommer alle med Microsoft Copilot+ PC samt nye AI-værktøjer fra Acer.

Skrevet af / 05/09/2024 - 08:19
IFA 2024: Acer lancerer en stribe af nye AI-PC’er

Acers absolutte topchef, Jason Chen, var rejst til Berlin, og på scenen ved Acers store pressemøde på IFA 2024’s første pressedag modtog han gæster fra firmaer som Microsoft, Intel og Nvidia.

Og det hele handlede ikke overraskende om AI. Den taiwanesiske PC-producent lancerede hele fire nye AI-PC’er baseret på tre forskellige platforme fra henholdsvis AMD, Intel og Qualcomm, men fælles for dem alle er Windows 11 Home, Microsoft Copilot+ PC samt nye AI-funktioner, som Acer selv har udviklet.

Læs også Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred" Funktionen, der registrerer alt, hvad du gør, er en åbenlys risiko for den personlige integritet.

F.eks. Acer PurifiedView 2.0, som kan fjerne din kat fra billedet i Teams- eller Zoom-mødet, eller Acer PurifiedVoice 2.0, der sørger for, at skrig og skrål fra små børn og husdyr filtreres fra, så de andre deltagere i dit videomøde tror, du sidder helt for dig selv i et musestille rum.

Annonce

Acer Swift 14 AI med (op til) Intel Core Ultra 7-processor er med 1,26 kilo den letteste af de nye AI-PC’er. Den kommer med 14″ skærm (enten IPS eller OLED) og op til 3K-opløsning. Dertil kommer op til 32 GB RAM og 1 TB SSD-lager.

Acer Swift 14 AI
Acer Swift 14 AI med Intel-processor. (Foto: Peter Gotschalk)

AMD-versionen af Acer Swift 14 AI vejer 1,32 kilo og leveres med en Ryzen AI 9 365-processor, op til 32 GB RAM og hele 2 TB SSD.

Acer Swift Go 14 AI leveres med Qualcomm Snapdragon X Plus X1P-42-100-processor, op til 32 GB RAM og 1 TB SSD, men denne version fås kun med en lidt større 14,5″ IPS-skærm, der må nøjes med en maksimal opløsning på 2.560 x 1.600 pixel.

Acer Swift Go 14 AI
Acer Swift Go 14 AI med 14,5″ skærm og Qualcomm Snapdragon X Plus-processor. Forskellen er svær at se med det blotte øje. (Foto: Peter Gotschalk)

Den største i rækken af nye AI PC’er er Acer Swift 16 AI, der kun fås i en version med Intel-processor (op til Intel Core Ultra 9), 16″ OLED-skærm med 3K-opløsning og op til 2 TB SSD.

Alle maskinerne har Wi-Fi 7, mens touchpad’en beskyttes af Gorilla Glass. De bliver alle tilgængelige i løbet af fjerde kvartal. I skrivende stund kender vi kun priserne på Swift Go 14 AI (Snapdragon-modellen), som kommer til at koste fra 7.999 kroner. Den Intel-baserede Swift 14 AI vil komme til at koste fra 9.999 kroner.

Læs også:

Acer Swift Go 14 (R7-8845HS)

Den har næsten det hele for det halve

Acer Swift Go 14 er let, har en superlækker skærm og koster næsten ingenting. Manglerne er få – og de er lette at leve med.

Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Slanke og kloge laptops fra Asus

AI over alt hos Lenovo

Mere AI fra Samsung på årets IFA-messe

Acer satser både på AMD, Intel og Snapdragon i AI-kampen

Nu understøtter alle MacBook Pro to eksterne skærme

Apple frigiver kort i webversion

Gogles kortlinks lukker nu

NU er disketten endelig død!

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Scroll to Top