TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

Nyhed

Supercomputere skal knække coronavirus

Sammen med Det Hvide Hus og USA’s energiministerium blæser IBM til kamp mod COVID-19. Våbnet er forbundne supercomputere.

Af / 23/03/2020 - 23:11
Supercomputere skal knække coronavirus

IBM har i dag annonceret, at de vil hjælpe med at koordinere en indsats for at udklække det, der forhåbentlig kan blive coronavirus’ banesår. Det sker i samarbejde med en række andre aktører, deriblandt MIT, Oak Ridge National Laboratory, NASA, Argonne National Laboratory, Microsoft, Google, Hewlett Packard Enterprise og Amazon. Samt USA’s Department of Energy og White House Office of Science and Technology Policy.

Læs også Verdens hurtigste computer Verdens hurtigste supercomputer har en kapacitet på 20 petaFLOPS. Eller 20.000 billioner udregninger i sekundet.

Opruster med supercomputere

Samarbejdet kaldes COVID-19 HPC Consortium (HPC = High Performance Computing), og sammen vil de stille mere end 330 petaFLOPS til rådighed. petaFLOPS er en måleenhed for operationer pr. sekund. For en ordens skyld taler vi altså om 330 billiarder (330.000.000.000.000.000) operationer i sekundet. Hvis man skulle opnå den samme regnekraft med verdens hurtigste kommercielt tilgængelige grafikkort – Nvidia Titan RTX – ville det kræve over 2.500 af slagsen.

IBM forventer, at computerkapaciteten vil blive brugt til at udvikle algoritmer, der beregner, hvordan COVID-19 udvikler sig, og på den baggrund lave modeller for potentielle behandlinger i jagten på en vaccine.

“Disse højtydende computersystemer gør det muligt for forskere at køre et meget stort antal beregninger inden for epidemiologi, bioinformatik og molekylær modellering. Disse eksperimenter ville tage flere år at udføre manuelt eller måneder med langsommere, traditionelle computerplatforme,” skriver IBM’s forskningschef, Dario Gil, i et blog-indlæg.

Han fortsætter: “Siden starten af COVID-19-pandemien har vi arbejdet tæt sammen med myndigheder i USA og rundt om i verden for at finde alle tilgængelige muligheder for at bruge vores teknologi og ekspertise til at hjælpe organisationer med at blive robuste og tilpasse sig konsekvenserne af pandemien.”

Annonce

“Vi vil gerne sikre, at forskere, der arbejder med at bekæmpe COVID-19, har adgang til de værktøjer, de har brug for,” siger John Kahan, global chef for Microsofts AI for Health.

Forskere kan ansøge om adgang til netværket af supercomputere ved at registrere sig på portal.xsede.org.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Kinesisk routergigant under lup i USA

Redesign af Apple Magic Mouse i støbeskeen

Røde præsenterer Wireless GO 3

Fremtidens MacBooks kan få 5G

Mobilrouter er hurtigere end fiber

Mercusys nu i Norden

Microsoft laver mikro - men det er ikke en PC

Google på vej til at lancere laptop

Apple køber Pixelmator

Google får ultra-giga-astronomisk bøde i Rusland

Nu kommer Apples AI-laptop

Fejlplaceret ladestik igen