Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tech World 2024: Rejsen mod AI-PC’en er kun lige begyndt

PC'en vil ændre sig, men den er kommet for at blive, siger Lenovos PC-chef. Om det bliver med Intel indeni, er et åbent spørgsmål.

Af / 17/10/2024 - 09:00
Tech World 2024: Rejsen mod AI-PC’en er kun lige begyndt

Vi skrev i går om AI Now, som Lenovo præsenterede på eventet Tech World 2024 i Seattle, USA. Programmet kan bruges til at søge og sammenfatte information på tværs af dokumenter og billeder på PC’en. På samme måde, som vi i dag kan bruge for eksempel ChatGPT til at sammensætte rapporter eller lejlighedssange.

Den første PC, der leveres med AI Now installeret, bliver den nye ThinkPad X1 2-in-1 Gen 10 Aura Edition, der integrerer AI-drevne funktioner til hybridarbejde, og Lenovo Learning Zone.

 

ThinkPad X1 2-in-1 Gen 10 Aura Edition er den første PC, der leveres med AI Now. Og måske dermed den første ægte AI PC? (Foto: Lenovo)

Vi er kun lige begyndt at levere AI PC’er

Efter åbningsdagens taler og præsentationer fik vi lejlighed til at tale med Daryl Cromer, der er Lenovos tekniske direktør for PC’er og smart-enheder.

PC-chefen var – ikke overraskende – optimistisk for PC’ens fremtid:

Annonce

“Vi har alle mulige smarte enheder, og mobilen er helt fantastisk, men PC’en er stadig den mest praktiske enhed til de fleste formål. Både når det gælder betjening, størrelsen på skærmen og muligheden for at bruge den til alle slags opgaver.”

Lenovos tekniske direktør for PC, Daryl Cromer, mener, at det først er nu, vi har set de første AI PC’er. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Daryl Cromer betragter AI PC’en som den største og mest epokegørende nyhed i mange år.

“Når det gælder AI-PC’en, er vi kun lige begyndt. For at være en ægte AI-PC skal PC’en have både processorkræfter til at drive den kunstige intelligens og softwaren, der kan udnytte det. De PC’er, som vi nu lancerer med AI Now, har netop det.”

Hvis de PC’er, I har lanceret i dag, er de første AI PC’er, betyder det så, at de PC’er, i har præsenteret indtil nu med “AI-processorer” ikke var AI alligevel?

Hehe, det er er godt spørgsmål. Men det er vores mål, at AI Now også skal kunne køre på de tidligere lancerede AI-PC’er inden længe.”

Imens Daryl Cromer har store forventninger for intelligente PC’er i fremtiden, er han mindre stålsat på, hvem der skal levere processorerne til dem.

“Lenovo laver rigtig mange PC’er, og der er plads i produktudvalget til, at vi kan bruge processorer fra flere producenter. Vi har modeller på programmet med såvel Intel, som AMD og Qualcomm. Det kommer vi også til at have fremover, og det er i sidste ende en fordel for forbrugerne, der får det største udvalg.”

 

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Det er først nu, vi får ægte AI-PC'er.

Endelig fik vi AI på PC'en!

Russisk lækage afslører kommende Macbook Pro

Chromebook nu med Gemini AI

Smarte værktøjer til kreative fagfolk

Nu kan du få Wi-Fi 7 i alle prisklasser

Bliver Intel overtaget af Qualcomm?

Billigere Wi-Fi 7 mesh fra Netgear

Slanke og kloge laptops fra Asus

AI over alt hos Lenovo

Mere AI fra Samsung på årets IFA-messe

Acer satser både på AMD, Intel og Snapdragon i AI-kampen

Lyd & Billede